Regina Elisabeta nu a avut încredere în Charles? Măsurile luate pentru a asigura continuitatea monarhiei

29 noiembrie, 2023

Se spune că răposata Regină Elisabeta ar fi avut o "ușoară lipsă de încredere" în capacitatea Regelui Charles de a conduce familia egală și a angajat un fost șef al MI5 pentru a fi "noul CEO".

Regina Elisabeta si Regele Charles jpg

Au ieșit la iveală dezvăluiri despre îngrijorările regretatei Regine Elisabeta cu privire la viitorul familiei regale și despre capacitatea fiului ei, Regele Charles, de a prelua frâiele. Potrivit noii cărți bombă a lui Omid Scobie, Endgame, regina Elisabeta ar fi nutrit o "ușoară lipsă de încredere" în Charles și a luat măsuri discrete pentru a asigura viitorul monarhiei.

Cartea dezvăluie că, pe măsură ce pandemia de Covid se diminua, Regina Elisabeta a recunoscut că starea ei de sănătate era în declin. Într-o mișcare strategică, ea l-ar fi angajat pe Andrew Parker, baronul Parker de Minsmere, ca nou Lord Chamberlain în primăvara anului 2021. Această mișcare este descrisă ca parte a unei "tranziții lente" pentru a pregăti calea pentru domnia regelui Charles. Scobie citează surse regale care susțin că decizia de a-l numi pe baronul Parker, fostul șef al MI5, s-a datorat "ușoarei lipse de încredere" a reginei în capacitatea fiului ei de a conduce eficient familia regală.

Într-o conversație cu un membru de rang înalt al familiei regale, Regina Elisabeta s-ar fi referit la Parker ca fiind "noul meu CEO" al firmei, scrie The Express

Acest lucru a fost dezvăluit în noua carte regală, care aprofundează, de asemenea, ultimele zile ale defunctei Regine Elisabeta la Balmoral. Cartea dezvăluie că pe 8 septembrie, ziua în care regina Elisabeta a murit la vârsta de 96 de ani, cei doi copii mai mari ai săi, Charles și Anne, au fost alături de ea peste noapte. Între timp, prințul Andrew, prințul Edward, ducesa Sophie și prințul William au făcut o călătorie în Scoția, fiecare dintre ei beneficiind de un moment privat cu regina după moartea acesteia.

Povestirea lui Scobie despre ultimele clipe petrecute de regină la Balmoral descrie o vară în mare parte liniștită, în ciuda stării sale de sănătate precare. Ea a rămas dedicată îndatoririlor sale, supervizând chiar și schimbarea premierului britanic cu doar două zile înainte de a se stinge din viață. 

Foto: Getty Images, Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Prințesa Charlene și Prințul Albert Foto Getty Images (5) jpg
Printesa Anne Foto Profimedia jpg
Sarah Ferguson la Cannes, GettyImages (3) (1) jpg
Mary și Frederik la plajă foto Profimedia jpg
FotoJet Will Camilla jpg
Regele Charles și Regina Camilla portret oficial 2 png
Regina Mathilde a Belgiei profimedia 0892519785 jpg
Mary și Frederik la Paris, GettyImages (3) jpg
Regina Letizia și Regele Felipe la dineul de la Luvru   Casa Majestatii Sale (1) jpg
Charlene de Monaco la Paris, GettyImages (2) jpg
Regele Charles al III lea, Kate Middleton  jpg
Prințul George a împlinit 11 ani, Instagram PNG
Margareta și Maria, fiicele Regelui Mihai (1) jpg
Prințul William și Kate Middleton GettyImages 1519717309 jpg
Mie Sofia Elers si Contele Felix de Monpezat   Instagram, Profimedia jpg
Regina Rania operații estetice jpg
Prințul William cu Prințul George, Foto GettyImages (2) jpg
Regina Letizia, Regele Felipe, Leonor și Sofia profimedia 0882938249 jpg