Regina Elisabeta nu a avut încredere în Charles? Măsurile luate pentru a asigura continuitatea monarhiei

29 noiembrie, 2023

Se spune că răposata Regină Elisabeta ar fi avut o "ușoară lipsă de încredere" în capacitatea Regelui Charles de a conduce familia egală și a angajat un fost șef al MI5 pentru a fi "noul CEO".

Regina Elisabeta si Regele Charles jpg

Au ieșit la iveală dezvăluiri despre îngrijorările regretatei Regine Elisabeta cu privire la viitorul familiei regale și despre capacitatea fiului ei, Regele Charles, de a prelua frâiele. Potrivit noii cărți bombă a lui Omid Scobie, Endgame, regina Elisabeta ar fi nutrit o "ușoară lipsă de încredere" în Charles și a luat măsuri discrete pentru a asigura viitorul monarhiei.

Cartea dezvăluie că, pe măsură ce pandemia de Covid se diminua, Regina Elisabeta a recunoscut că starea ei de sănătate era în declin. Într-o mișcare strategică, ea l-ar fi angajat pe Andrew Parker, baronul Parker de Minsmere, ca nou Lord Chamberlain în primăvara anului 2021. Această mișcare este descrisă ca parte a unei "tranziții lente" pentru a pregăti calea pentru domnia regelui Charles. Scobie citează surse regale care susțin că decizia de a-l numi pe baronul Parker, fostul șef al MI5, s-a datorat "ușoarei lipse de încredere" a reginei în capacitatea fiului ei de a conduce eficient familia regală.

Într-o conversație cu un membru de rang înalt al familiei regale, Regina Elisabeta s-ar fi referit la Parker ca fiind "noul meu CEO" al firmei, scrie The Express

Acest lucru a fost dezvăluit în noua carte regală, care aprofundează, de asemenea, ultimele zile ale defunctei Regine Elisabeta la Balmoral. Cartea dezvăluie că pe 8 septembrie, ziua în care regina Elisabeta a murit la vârsta de 96 de ani, cei doi copii mai mari ai săi, Charles și Anne, au fost alături de ea peste noapte. Între timp, prințul Andrew, prințul Edward, ducesa Sophie și prințul William au făcut o călătorie în Scoția, fiecare dintre ei beneficiind de un moment privat cu regina după moartea acesteia.

Povestirea lui Scobie despre ultimele clipe petrecute de regină la Balmoral descrie o vară în mare parte liniștită, în ciuda stării sale de sănătate precare. Ea a rămas dedicată îndatoririlor sale, supervizând chiar și schimbarea premierului britanic cu doar două zile înainte de a se stinge din viață. 

Foto: Getty Images, ProfimediaRecente pe Ok! Magazine

Emma Tallulah Behn, fiica lui Marta Luisa a Norvegiei  profimedia 0851678162 jpg
Meghan Markle sursa  profimedia jpg
Regina Mary a Danemarcei prinscreen daily mail png
Prințul William cu Renee Salt, supraviețuitoare a Holocaustului foto  GettyImages jpg
Prințesa Beatrice în argintiu jpg
Lady Amelia și Lady Eliza Spencer GettyImages 2032788897 jpg
Kate Middleton foto  Profimedia jpg
Regina Camilla și Olena Zelenska, GettyImages jpg
Regina Rania a Iordaniei (3) jpg
Printesa Theodora si logodnicul ei, Matthew Jeremiah Kumar  profimedia 0721654746 jpg
Prințesa Maria Olympia a Greciei GettyImages 1676789486 jpg
Printesa Beatrice si Edoardo Mapelli Mozzi  profimedia 0851446362 jpg
Prințul William și Kate Middleton foto  GettyImages jpg
Regina Rania a Iordaniei profimedia 0851809443 jpg
Prințul Harry foto  GettyImages(1) jpg
Prințul Andrew și fosta soție, Sarah Ferguson (2) jpg
regele harald al norvegiei (3) jpg
Regina Letizia (2) jpg