Regina Elisabeta, primul monarh britanic cu 65 de ani de domnie. Cum sărbătoreşte?

31 ianuarie, 2017
the queen reign3 z jpeg

Luni, 6 februarie, Regina Elisabeta a II-a va scrie din nou istorie! Aceasta va deveni cel mai longeviv monarh britanic, împlinind 65 de ani de domnie.

Regina Elisabeta, în copilărie

Dacă vă gândiţi că Regina Elisabeta va sărbători în vreun fel acest eveniment unic, aflaţi că aceasta n-a plănuit nimic pentru ziua respectivă. Ba mai mult, se aşteaptă ca monarhul britanic să nu apară deloc în public, petrecându-şi ziua în privat, în spatele uşilor închise.

Se ştie deja că nu are programată nicio îndatorire oficială, căci a preferat să aibă ziua liberă. E de înţeles, de fapt, dacă e să ne gândim că ziua în care a devenit regină coincide cu ziua în care tatăl ei, Regele George al VI-lea, a trecut în nefiinţă. Cel mai probabil, Regina va alege să-l omagieze în privat, în ziua respectivă. Atunci, Majestatea Sa se va afla alături de Prinţul Philip la Sandringham.

Vorbind, anterior, despre ziua în care a devenit Regina Marii Britanii, aceasta a declarat că nu consideră motiv de sărbătoare, din moment ce domnia sa este o consecinţă a morţii tatălui ei.

Prinţesa Elisabeta, alături de Regele George al VI-lea

Amintim că Regele George al VI-lea a murit în somn, în noaptea de 5 spre 6 februarie 1952, din cauza unei tromboze coronariane. În dimineaţa de 6 februarie, Elisabeta trecut de la statutul de Prinţesă la Majestatea Sa, Regina Elisabeta a II-a.

Se vor împlini 65 de ani de domnie

foto: arhivăRecente pe Ok! Magazine

ferg20 jpg
ope3 jpg
Regina Rania și Prințesa Iman jpg
Elisabeta și Philip2 jpg
Meghan Markle și Harry OK Mag (4) jpg
meghan markle 1 jpg
mei jpg
Regina Rania în SUA jpg
diana si andrew profimedia 0595571834 jpg
Printul William Printul Harry funeralii regina Elisabeta foto EPA EFE
william84 jpg
3 regina elisabeta a marii britanii tanara 10 jpg jpeg
Prinţesa Diana
sarah86 jpg
FotoJetEle jpg
charles37 jpg
william harry 2 jpg
eg2 jpg