Regina Elisabeta, tristă la Parada Trooping the Colour. Ce mesaj a transmis poporului?

Sâmbătă, regalitățile britanice au sărbătorit cu fast ziua de naștere a Reginei Elisabeta a II-a prin evenimentul numit Trooping The Colour Parade. Așa că monarhul britanic și membrii întregii Case Regale Britanice au ieșit la balcon pentru a saluta mulțimea, s-au bucurat de paradă și s-au plimbat prin Londra într-o caleașcă pentru a se întâlni cu simpatizanții.

Au sărbătorit împreună Parada Trooping The Colour.

În contextul unor zile nu prea colorate pe pământ britanic, cu numeroase incidente în ultimele două luni, de la atentatul cu bombă de pe stadionul Manchester Arena, la un bloc de 24 de etaje care a ars săptămâna trecută în capitala britanică, la două atacuri cu mașini care au intrat în mulțimea de pe străzile din Londra, familia regală nu a anulat acest eveniment și nici nu s-a sfiit să iasă pe străzi, ba mai mult, Elisabeta a venit cu mesaje de condoleanțe și încurajare a populației în lupta contra terorismului.

Regina a transmis un mesaj emoționant de ziua sa.

Chiar dacă au părut veseli la balcon, îmbrăcați în culori puternice, căci sărbătoarea nu se numește întâmplător Tropping The Colour, sufletele și mintea lor au fost alături de oamenii aflați în suferință. Parada Militară spectaculoasă Trooping the Color a început la Londra sâmbătă, pentru a sărbători cea de-a 91-a aniversare a Reginei Elisabeta, așa că tradiția veche de secole nu a putut fi întreruptă anul acesta de evenimentele nefericite din ultima vreme. Regina a participat la defilarea prin oraș într-o caleașcă, alături de soțul său, Prințul Philip, 96 de ani, după care, la Palatul Buckingham, întreaga familie a urcat la balcon pentru a urmări zborul unui avion Royal Air Force, urmat  de 29 de aeronave. Și nu doar adulții s-au bucurat de moment, căci Prințul George și prințesa Charlotte au fost fascinați de paradă.

Însă nimic din toate acestea, ținutele purtate de regalități, sau însăși parada, nu au fost la fel de emoționante ca mesajul reginei, care a ținută ca acest eveniment să se desfășoare, în ciuda faptului că ar fi putut fi pusă în pericol. Înainte de începerea paradei, Regina și Prințul Philip au păstrat un minut de reculegere în memoria celor câteva zeci de oameni care au murit miercuri în incendiul teribil din Turnul Grenfell din vestul Londrei, așa cum ne-a obișnuit după fiecare moment de tristețe care are loc pe pământ britanic și nu numai. Regina a declarat că: „țara este mai hotărâtă ca niciodată să facă față adversității”, după recentele tragedii din Londra și Manchester, culminate cu încă un atac care a avut loc aseară în capitala Marii Britanii.

Pentru siguranța Reginei, dar și a celor prezenți la paradă, pentru evenimentul de anul acesta securitatea a fost sporită considerabil. Cu ocazia sărbătoarii care a avut-o în prim plan, Majestatea Sa a eliberat o declrație oficială prin care a spus că: „este dificil să scapi de o dispoziție națională foarte sumbră” și că: „Astăzi este în mod tradițional o zi de sărbătoare… Ca națiune, continuăm să reflectăm și să ne rugăm pentru cei care au fost în mod direct afectați de recentele evenimente. „

Întreaga țară a fost afectată de evenimentele nefericite din ultima perioadă.

Cu toate că țara trece printr-o serie de momente dificile, regina a fost spectaculoasă la parada de ziua sa, îmbrăcată într-un compleu albastru serenity și pălărie asortată. Însoțită de Prințul Philip, îmbrăcat în costum cu frac, Regina s-a plimbat cu caleașca regală.  A purtat un deux-pieces format dintr-un sacou sofisticat, cu un model imprimat cu alb, alături de o pălărie somptuoasă, un colier din perle la gât și cercei asortați. În ceea ce privește machiajul,  Elisabeta a ales ceva natural, dar care a pus-o într-o lumină bună, părând mult mai tânără în fotografii.

Foto: Getty Images

Loading...


INAPOI LA PRIMA PAGINA