Regina Letizia, Prințesa Anne, Prințul Albert și alte regalități, la funeraliile Regelui Constantin

16 ianuarie, 2023

Constantin al II-lea, fostul suveran al Greciei, a fost înmormântat azi cu onoruri de stat la Atena.

Pavlos al Greciei GettyImages 1456780318 jpg

Așa cum era de așteptat, casele regale europene și-au trimis reprezentanți în capitala Greciei, pentru a-l conduce pe ultimul drum pe ultimul monarh al elenilor, Constantin al II-lea, decedat la vârsta de 82 de ani, pe 10 ianuarie.

Fiul cel mare al fostului rege grec, Prințul moștenitor Pavlos, a fost cel care i-a primit pe membrii familiilor europene sosiți, astăzi, la înmormântare. Odată cu decesul tatălui său, Pavlos va deveni șeful casei regale grecești, una cu rol onorific, căci monarhia a fost abolită cu mult timp în urmă în statul elen, încă din anul 1974.

Pentru a o susține pe Regina Anne-Marie a Greciei, văduva lui Constantin al II-lea, și pe cei cinci copii ai acestora, casa regală spaniolă este reprezentată de nepotul răposatului, Regele Felipe, și de Regina Letizia, dar și de foștii suverani Juan Carlos și Sofia, ultima fiind membră a familiei regale grecești și sora fostului rege. Așa cum era de așteptat, Regina Letizia a fost o prezență foarte elegantă, chiar și-n ținuta sobră de înmormântare, purtând o rochie neagră midi petrecută în talie, completată de o pereche de pantofi cu toc, simpli.

Din partea palatului britanic participă Prințesa Anne, verișoară de rangul doi a răposatului rege, alături de soțul ei, vice-amiralul Timothy Laurence. 

Și Prințul Albert de Monaco s-a numărat printre capetele încoronate sosite să-și prezinte omagiile la Atena, însă acesta n-a fost însoțit de Prințesa Charlene.

Alte regalități prezente la funeraliile lui Constantin al II-lea sunt Regele Carl Gustaf și Regina Silvia ai Suediei, Prințul Moștenitor Haakon și Prințesa Moștenitoare Mette-Marit ai Norvegiei, Marele Duce Henri de Luxemburg, Regele Willem-Alexander al Olandei și Regina Maxima, Regele Philippe al Belgiei și Regina Mathilde.

De la tristul eveniment nu putea lipsi nici Casa Regală română, care a confirmat că Principele Consort Radu o va reprezenta la funeraliile de la Atena pe Majestatea Sa Margareta.   

Foto: getty images, profimediaRecente pe Ok! Magazine

Diana și William (3) jpg
Letizia Marie Chantal profimedia 0749881429 jpg
Prințesa Eugenie, Getty (1) jpg
kate middleton profimedia 0735119691 jpg
Corgi (2) jpg
Kate Middleton sport  sursa   profimedia jpg
Isabella a Danemarcei profimedia 0707880220 (2) jpg
Prințesa Charlene de Monaco și copiii în Ajunul Zilei Sfintei Devota, Getty (5) jpg
Printul Andrew, fratele lui Charles, acuzat de pedofilie   Profimedia (1) jpg
Coroana Regina mama Elisabeta profimedia 0209911427 jpg
Harry și Meghan GettyImages 994638046 jpg
Kate Middleton profimedia 0751706506 jpg
Kate Middleton, întrunire cu jucătorii de rugby, Profimedia (4) jpg
Letizia profimedia 0751670928 jpg
Regele Carl Gustaf al Suediei si a anuntat Jubileul de Aur, Printesa Victoria, regina Silvia   profimedia 0750819938 jpg
Athena contesa de Monpezat, nepoata Reginei Margrethe a II a a Danemarcei   pagina oficiala (6) jpg
fiul Reginei Rania, Printul mostenitor Hussein si Rajwa (3) jpg
Beatrice Borromeo in Dior Christian Dior outfit 2 jpg
{{#unless context.content.custom_fields.ads_disabled}} {{/unless}