Regina Margareta a II-a a Danemarcei şi-a pregătit sicriul. Iată ce design a ales!

30 aprilie, 2018
margareta danemarcei jpeg

La doar două luni de când soţul său s-a stins din viaţă, Regina Margareta a II-a a ordonat ca sarcofagul ei să fie finalizat. Zilele acestea, palatul danez a anunţat că momumentul funerar este deja realizat şi că poate fi admirat în cadrul Catedralei Roskilde.

Regina Margareta a Danemarcei şi-a pregătit sarcofagul

Sarcofagul Reginei Margareta a II-a a Danemarcei  (78) a fost construit şi este pregătit pentru momentul în care monarhul danez va trece la cele sfinte. Sicriul este expus la Capela St. Birgitta, din cadrul Catedralei Roskilde, pe insula Zeeland, în acelaşi loc în care alţi 40 de regi şi regine  de origine daneză au fost îngropaţi. Palatul regal a dat publicităţii primele fotografii cu sarcofagul Reginei Margareta. ”Sarcofagul Majestăţii Sale este pregătit şi se află în Catedrala Roskilde”, anunţă palatul danez, printr-un comunicat de presă.

Sarcofagul ales de Regina Danemarcei

Potrivit informaţiilor oferite de casa regală daneză, sarcofagul a fost construit de către profesorul sculptor Bjorn Norgaard, iar lucrările la acest monument au fost începute încă din 2003. Coşciugul reprezintă reflexia dorinţelor expuse de către regina Margareta a II-a a Danemarcei. Acesta este realizat din sticlă şi prezintă două figurine care îi reprezintă pe regină şi regretatul ei soţ, Prinţul Henrik al Danemarcei, decedat în luna februarie, în urma unei infecţii pulmonare.

Regina Margareta şi Prinţul Henrik, alături de nepoţii lor. Au fost căsătoriţi din 1967Recente pe Ok! Magazine

Kate și Roger PNG
Casa Regală Hașemită, Regina Rania jpg
mel23 jpg
kate300 jpg
Lady Diana remember jpg
red1 jpg
maria laura a belgiei PNG
mel21 jpg
Maria Teresa Turrion Borrallo, bona Cambridge (5) jpg
Prințesa Anne a împlinit 72 de ani jpg
hary jpg
Outfituri Jubileu royals OKMagazine (5) jpg
heti jpg
Meghan Markle şi prinţul Harry
printul harry si chilotii lui jpg
geo9 jpg
7 mary a danemarcei jpg jpeg
meghan markle profimedia 0696703217 jpg