Regina Margrethe a Danemarcei a împlinit 78 de ani. A ieșit la balcon înconjurată de nepoți

Regina Margrethe a Danemarcei a împlinit ieri, 16 aprilie, 78 de ani, iar veterana a fost sărbătorită așa cum se cuvine, de întreaga familie. Înconjurată de copii și de nepoți, regina a fost toată numai un zâmbet, salutându-și simpatizanții de la balcon.

Soțul ei, Prințul Consort Henrik, a încetat din viață la începutul lunii februarie, dar Regina Margrethe este în formă la cei 78 de ani ai săi. În ciuda faptului că l-au pierdut pe prințul Henrik în urmă cu două luni, a zâmbit în timp ce stătea mândră, lângă familie. Prințesa Mary și cei patru copii ei, prințul Christian, prințesa Isabella, prințesa Josephine și prințul Vincent au ieșit pe balconul palatului Amalienborg pentru ziua de naștere a reginei.

Prințesa Mary și copiii ei.

Aceasta este prima dată într-o jumătate de secol când Margrethe își petrece ziua de naștere fără soțul ei. Alături de ea a fost și prințul Joachim și familia sa, inclusiv cea de-a doua soție, prințesa Marie, și cei doi copii ai lor – prințul Henrik (8), și prințesa Athena (6). Copiii din prima sa căsătorie cu contesa Alexandra – prințul Nikolai, 18 ani, și prințul Felix de 15 ani, au fost de asemenea prezenți pentru a-și sărbători bunica.

Sute de oameni au venit în fața balconului pentru  această ocazie, în conformitate cu tradiția daneză de ziua de naștere a monarhului. După evenimentul public, regina și familia au petrecut la Palatul Fredensborg, la nord de Copenhaga.

Foto: Hepta

Loading...


INAPOI LA PRIMA PAGINA