Regina Margrethe a Danemarcei, internată în spital după ce a căzut în propriul castel! În ce stare e acum

20 septembrie, 2024

Regina Margrethe a Danemarcei, care a abdicat la începutul acestui an în favoarea fiului său, Regele Frederik, a fost internată într-un spital după ce a căzut în locuința sa.

Regina Margrethe a Danemarcei   Per Morten Abrahamsen jpeg

Regina Margrethe a II-a a Danemarcei, care a abdicat spre surprinderea tuturor la începutul acestui an, a fost internată într-un spital după ce a căzut în locuința sa, a anunțat joi presa daneză, adăugând că starea ei e stabilă.

În vârstă de 84 de ani, Regina Margrethe a fost internată miercuri seară la spitalul universitar din capitala daneză, unde e ținută sub oservație, după ce a căzut în locuința ei, la castelul Fredensborg, la nord de Copenhaga. 

„Conform circumstanțelor, regina se simte bine, dar a fost internată pentru observație pentru moment”, a declarat șefa departamentului de comunicare a casei regale daneze, Lene Balleby. Casa regală nu a transmis momentan alte informații. 

Se știe însă că Regina Margrethe urma să participe la un eveniment astăzi, marcând cea de-a 75-a aniversare a Departamentului de arheologie de la Universitatea Aarhus, însă participarea sa a fost anulată.

Regina Margrethe a studiat arheologia preistorică la Universitatea din Copenhaga și a declarat anterior că, dacă nu ar fi fost monarhul Danemarcei, ar fi devenit arheolog.

Regina Margrethe a abdicat după 52 de ani de domnie

În ianuarie, Regina Margrethe a devenit primul monarh danez care a abdicat în aproape 900 de ani. Tot atunci ea a predat tronul fiului său, prințul moștenitor Frederik, care a devenit Regele Frederik.

În cei 52 de ani de domnie, Regina Margrethe a susținut mereu că nu va renunța, însă o intervenție chirurgicală la spate și mai multe afecțiuni au împiedicat-o să muncească la fel de mult ca în trecut. „Am decis că acum este momentul potrivit. La 14 ianuarie 2024, la 52 de ani după ce i-am succedat iubitului meu tată, voi renunţa la funcţia de regină a Danemarcei. Voi preda tronul fiului meu, prinţul moştenitor Frederik”, a anunţat ea.

Regele Frederik și Regina Mary, soția lui, sunt noii monarhi ai Danemarcei. 

Foto: Getty Images, Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

scandalul Marius Borg, Printul Haakon, Printesa Mette Marit   Profimedia, Casa Regala norvegiana jpg
Felipe și Letizia și fosta iubită Eva Sannum jpg
Kate Middleton, Profimedia (4) jpg
Meghan Markle, Prințul Harry, Profimedia (2) jpg
Prințul Haakon și Prințesa Mette Marit GettyImages 1252743379 jpg
Printesa Amalia in aceeasi rochie ca Sarah Ferguson   Profimedia, Instagram jpg
Printesa Elisabeta a Belgiei   GettyImages 1869623533 jpg
Diana, Charles, William și Harry în 1995, Getty jpg
Kate Middleton  foto   Profimedia jpg
Harry și Meghan în Africa în 2019, GettyImages (1) jpg
Kate Middleton, Prințul William, copiii Wales, Profimedia (1) jpg
Regina Letizia Foto Profimedia (23) jpg
Sarah Ferguson pe mana stilistilor   Instagram jpg
Meghan Markle și Prințul Harry profimedia 0871667832 jpg
Prințesa Beatrice și Sienna colaj jpg
Ducesa Sophie la garden party  profimedia 0871197985 jpg
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
Charlene de Monaco și fina ei colaj jpg