Regina Mary a Danemarcei a purtat o broșă cu valoare sentimentală la proclamarea ei. Cine i-a dăruit-o

15 ianuarie, 2024

Regele Frederik și Regina Mary ai Danemarcei au avut o imagine ireproșabilă duminică, pe 14 ianuarie, atunci când au fost proclamați noii suverani ai regatului, după abdicarea veteranei Regine Margrethe.

Cuplul suveran Frederik-Mary a fost numai zâmbet în timpul proclamației regelui Frederik al X-lea, iar ținutele lor au conținut o serie de detalii subtile pe care mulți poate le-au trecut cu vederea.

Regele Frderik și Regina Mary ai Danemarcei profimedia 0837175170 jpg

Noua regină consoartă Mary a purtat un set de bijuterii moștenire de familie, care au o istorie fascinantă ce îl implică pe împăratul francez Napoleon Bonaparte, și sunt, în plus, un omagiu plin de căldură adus soacrei ei, Regina Margrethe.

Fiica cea mare a cuplului regal, Prințesa Isabella, în vârstă de 16 ani, a purtat o broșă cu perle și diamante pe care a moștenit-o, la rândul ei, de la bunica ei, aceeași regină care a abdicat ieri.

Cât despre Regele Frederik, acesta a purtat însemnele cu cea mai înaltă onoare din Danemarca, Ordinul Elefantului, care va fi de-acum acordat tuturor copiilor săi.

Regele Frederik si Regina Mary ai Danemarcei profimedia 0836931698 jpg

Revenind la Mary, sub umărul stâng, aceasta a purtat Ordinul Familiei Regale deținut de Regina Margrethe a II-a. Pandantivul este un portret al fostei regine, așezat într-un cadru de diamante și perle, cu o panglică roșie și albă.

Broșa este o bijuterie personală dăruită de regină din proprie inițiativă, mai degrabă decât o decorație de stat.

Pe 14 ianuarie, Regina Margrethe a II-a și-a semnat abdicarea istorică, după 52 de ani ca monarh al regatului danez, iar ultimele ei cuvinte înainte de a părăsi Consiliul de Stat au fost „Trăiască regele!”.

După momentul istoric, noul cuplu suveran format din Frederik și Mary au oferit o recepție oficială pentru oaspeții invitați la abdicare și la proclamarea lor. 

La ora 15:00, ora Danemarcei, cuplul și-a făcut apariția oficială la balcon Palatului Christiansborg, iar prim-ministrul danez a proclamat, apoi, urcarea pe tron a noului Rege Frederik al X-lea.

Regele Frederik, în vârstă de 55 de ani, a părut vizibil mișcat atunci când și-a făcut apariția la balconul Castelului Christiansborg, alături de soția sa, Mary, de noul moștenitor al coroanei, Prințul Christian, în vârstă de 18 ani, și de frații lui mai mici.

Regina-consoartă Mary a arătat cât se poate de regal într-un ansamblu alb și, ca să răspundă, probabil, zvonurilor legate de problemele în mariajul ei cu Frederik, și-a sărutat soțul cât se poate de vizibil și apăsat în văzul mulțimii adunate ca să-i aclame. 

Regele Frederik și Regina Mary profimedia 0836933290 jpg

Foto: Profimedia, Getty Images



Recente pe Ok! Magazine

Bianca Brad si Majestatea Sa Margareta la garden party ul de 10 mai   Insragram (21) jpg
Alina Maria si Nicolae al Romaniei, nasi de botez pentru Marija a Serbiei, fiica Printul Filip si Printesa Danica   Instagram (1) jpg
Majestatea Sa Margareta, Principele Radu, Principesa Sofia si Principesa Maria la 10 mai 2024   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (1) jpg
Printul William si Kate Middleton jpg
Mariaje regale de fațadă jpg
Meghan Markle  foto   GettyImages jpg
Meghan Markle și Prințul Harry profimedia 0871667832 jpg
Printul Charles de Luxemburg   Marea Curte Ducala (3) jpg
Kate Middleton în verde, Profimedia jpg
ducesa britanică  foto   GettyImages jpg
FotoJet Kate James Middleton jpg
Letizia, Regina Spaniei, Profimedia (6) jpg
Prințul William Foto Getty Images (6) jpg
Regele Charles Foto GettyImages (5) jpg
Zara Tindall, Profimedia (3) jpg
Prințesa Catharina Amalia, Profimedia jpg
Prințesa Victoria Prințul Daniel Regina Mary și Frederik GettyImages 689775904 jpg
Prințul Harry  sursa foto   GettyImages jpg