Regina Mary a Danemarcei, fabuloasă în Suedia! Și-a înfrumusețat ținuta cu bijuterii de acum 100 de ani

7 mai, 2024

Vineri, 3 mai, Regele Frederik și Regina Mary ai Danemarcei și-au început primul lor turneu regal în calitate de monarhi. Ieri, 6 mai, ei au făcut prima oprire în Suedia!

Regina Mary a Danemarcei foto Profimedia (2) jpg

Luni, Regele Frederick și Regina Mary a Danemarcei au ajuns în Suedia, într-o vizită de două zile care are rolul de a consolida relațiile cu omologii lor scandinavi. Călătoria a început cu o ceremonie fastuoasă care a implicat două nave regale pe care rareori avem ocazia să le vedem. Oaspeții de onoare au navigat de la Copenhaga spre Stockholm la bordul Dannebrog, nava casei lor regale daneze, înainte de a se îmbarca pe barja regală suedeză Vasaorden.

Soția monarhului, la fel de elegantă ca întotdeauna, a sosit îmbrăcată în alb și albastru marin, culoarea ei preferată, având însă o nouă coafură.

Fabuloasă într-o rochie albă, cu accesorii albastru marin

După ce a coborât din barcă, Regina Mary a Danemarcei a făcut furori cu primul ei look din timpul vizitei de două zile în Suedia. Ea a optat pentru una dintre ținutele sale preferate, genul de ținută care îi vine perfect. A îmbrăcat o rochie albă în carouri din tweed, o piesă pe care a mai purtat-o de cinci ori de când a achiziționat-o în 2018 și care este opera creatorului de modă Mark Kenly Domino Tan. 

Această rochie are un decolteu rotund, mâneci trei sferturi, în talie fiind prinsă cu o curea contrastantă, bleumarin, asortată cu pantofii Gianvito Rossi și capa pe care a ales-o pentru această ținută. 

Acest gen de palton extrem de elegant e ales nu doar de Regina Mary a Danemarcei, ci și pe Máxima a Olandei, dar și de Regina Letizia a Spaniei.  

Pentru a-și completa ținuta, Regina Mary a Danemarcei a purtat și mănuși din piele bleumarin, care au ajutat-o să facă față temperaturilor scăzute de primăvară din Suedia. Cireașa de pe tort a fost noua ei coafură, singura piesă nouă din look: o pălărie pillbox de Jane Taylor, care se închide la spate cu o fundă uriașă.

Și bijuteriile alese au fost foarte speciale, ea a purtat cercei cu diamante care datează din Belle Époque, adică sunt mai vechi de un secol. Aceștia au fost achiziționați la licitație de la Bruun Rasmussen Auctioneers, de la care a cumpărat multe alte bijuterii de epocă în ultimii ani. Pe lângă această pereche, ea a mai purtat o brățară din aur de la Cartier, o brățară similară, dar de formă neregulată, de la Dulong Fine Jewelry, și o brățară cu diamante și safire.

După Suedia, între 14 și 15 ale acestei luni, Regele Frederik și Regina Mary ai Danemarcei vor ajunge în Norvegia, ca răspuns la invitația Regelui Harald și a Reginei Sonia.

Foto: Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Prințul Charles  sursa foto   GettyImages jpg
Charles Harry și Meghan GettyImages 1129882164 jpg
Charles, William și Harry jpg
Alina Maria si Nicolae al Romaniei, nasi de botez pentru Marija a Serbiei, fiica Printul Filip si Printesa Danica   Instagram (2) jpg
Kate Middleton jpg
Prințul Archie și Prințesa Lilibet jpg
Prințul Harry și Meghan Markle  foto   Profimedia jpg
Prințesa Carina Sayn Wittgenstein Berleburg și prințul Gustaf zu Sayn Wittgenstein Berleburg, Profimedia (1) jpg
Regina Mary și Regele Frederik, plimbare prin Oslo, Profimedia (2) jpg
Thomas Kingston si Lady Gabriella Windsor, alaturi de Regele Charles la Ascot 2023   profimedia 0785167256 jpg
Regina Camilla Foto Getty Images (5) jpg
Prințul Harry și Meghan Markle, Prințul William și Kate Middleton  foto   Getty jpg
Margareta a României cu Principele Radu foto Facebook jpg
Regele Charles și Regina Camilla portret oficial 2 png
Prințul Harry și Meghan Markle la recepția de nuntă din 2018, Getty (4) jpg
Prințesa Charlene și Albert de Monaco Facebook jpg
Roast Charles PNG
FotoJet Amelia jpg