Regina Mary a Danemarcei, spectaculoasă la dineul organizat de Regele Norvegiei. Lângă Harald V a și stat

15 mai, 2024

Proaspăt ascensionați pe tronul danez, Regele Frederik și Regina Mary se bucură de zile speciale în Norvegia, unde se află în vizită de stat.

Regina Mary la dineul norvegian, Profimedia (1) jpg

Aseară, 14 mai, a fost mare petrecere, mare. Dineul de stat organizat de Regele Harald V al Norvegiei pentru distinșii oaspeți, ocazie cu care am putut vedea femeile regale purtând cele mai elegante ținute și diademe.

Pentru cuplul regal danez a fost o zi și mai specială, având în vedere că au împlinit 20 de ani de mariaj.

Regina Mary la dineul norvegian, Profimedia (6) jpg

Cum este codul pentru aceste dineuri de stat, regii și prinții s-au afișat cu uniformele și distincțiile personale. Acesta a fost și cazul Regelui danez Frederik, care părea să se simtă minunat.

Regina Mary, a uimit într-o rochie lavandă de la Birgit Hallstein, purtată pentru prima dată în 2015, și și-a făcut debutul cu spectaculoasa diademă Pearl Poire.

Cuplul regal danez a fost găzduit de regele Harald al V-lea și de regina Sonja a Norvegiei, precum și de prințul moștenitor Haakon și de prințesa moștenitoare Mette-Marit, cu care au o prietenie strânsă. Frederik a fost cavaler de onoare la nunta lui Haakon cu Mette-Marit, în 2001!

Regele Frederik și Regina Maria au avut o zi întreagă de angajamente, sosind la Honnørbryggen din Oslo pentru o ceremonie oficială de bun venit marți dimineață, după ce au călătorit pe mare cu nava regală Dannebrog.

Aceasta a fost urmată de o întâlnire la palatul regal, înainte de a participa la o slujbă de depunere de coroane pentru a comemora victimele celui de-al Doilea Război Mondial.

Presa tabloidă insistă însă pe un subiect delicat, cum că mariajul lor ar fi totuși de fațadă. Că deși au marcat 20 de ani de la căsătorie, multe s-ar fi schimbat în relația lor, de fapt.

Nu de puține ori Regina Mary a fost surprinsă forțându-se să zâmbească și să pară fericită în compania soțului.

Așadar, este foarte posibil ca aniversarea aceasta a căsniciei să nu le ofere în realitate prea multe motive de bucurie, având în vedere problemele cu care se confruntă de ceva vreme. Povestea lor de dragoste a început în 2000, iar, între timp, australianca Mary Elizabeth Donaldson a devenit soția lui Frederik și mama copiilor săi, Prințul Moștenitor Christian (18), Prințesa Isabella (16) și gemenii Prințesa Josephine și Prințul Vincent (13).

În prezent, se mai simt încă ecourile scandalului iscat toamna trecută, când regele danez a fost surprins în compania vedetei TV Genoveva Casanova (47), în Madrid. „Vreau să clarific că n-am nicio relație cu el!”, a insistat atunci Genoveva, fără s-o creadă prea multă lume. Câteva săptămâni mai târziu, soția lui Frederik a fost surprinsă lăcrimând pe aeroportul Queenstown din Noua Zeelandă. Iar, pe 14 ianuarie 2024, inimaginabilul s-a întâmplat. Regina Margrethe a abdicat, lăsând loc pe tron fiului său și soției acestuia.

Foto: ProfimediaRecente pe Ok! Magazine

FotoJet Kate stup jpg
Dimitri Rassam si Charlotte Casiraghi la Cannes 2024  Profimedia, Getty Images jpg
Margareta a României Facebook jpg
Prințul William la garden party, Profimedia (2) jpg
Regina Mary în colanți Foto Profimedia (2) jpg
Prințul Edward și Ducesa Sophie în Scoția Foto Profimedia (2) jpg
Prințesa Leonor a Spaniei jpg
Regina Silvia, GettyImages jpg
Kate Middleton  foto   Profimedia jpg
Regina Rania a Iordaniei profimedia 0869484786 jpg
Printesa Tatiana si Printul Nikolaos al Greciei si Familia Regala a Greciei in 2023   GettyImages 1467277064 jpg
Kate Middleton, tandră cu Prințul Louis, Profimedia (2) jpg
Majestatea Sa Margareta si Principele Radu au plecat la Luxemburg   Casa Majestatii Sale (1) jpg
Charles și Camilla la Chelsea Flower Show, Profimedia (1) jpg
Hugh Grosvenor si Printul William   Getty Images jpg
Prințul Harry și Meghan Markle Foto Getty Images jpg
Pippa Middleton nuntă Foto Getty Images (5) jpg
Charles Harry și Meghan GettyImages 1129882164 jpg