Regina Mathilde, superbă la festivitățile din Belgia! Aceeași pălărie a avut-o la încoronarea lui Charles

23 iulie, 2024

Cu familia regală alături de ea, Regina Mathilde a fost imaginea eleganței regale la festivitățile de ziua Belgiei. Mulți observatori regali au observat că ținuta purtată este aceeași pe care a avut-o și la alt eveniment regal important.

Regina Mathilde și Regele Philippe al Belgiei Foto Getty Images (5) jpg

Pe 21 iulie este sărbătoarea națională a Belgiei. Duminică, familia regală belgiană s-a alăturat festivităților. Împreună cu publicul, familia regală a asistat la o paradă militară la Palais Royal. Cu toate acestea, printre tot fastul și circumstanțele, observatorii regali au observat un detaliu la ținuta impresionantă purtată de Regina Mathilde. 

Ea a purtat o pălărie Philip Treacy pentru sărbătorirea Zilei Naționale, aceeași piesă pe care a ales-o pentru o altă ocazie ilustră: încoronarea Regelui Charles în 2023. Regina Mathilde a purtat pălăria de fildeș când a intrat în Westminster Abbey la braț cu soțul ei, Regele Philippe, în acea zi istorică de anul trecut.

În mod clar, designerul irlandez de pălării, care a fost descris drept „cel mai mare modist în viață” și a lucrat cu prințese precum Prințesa Beatrice, Prințesa de Wales și Regina Camilla, este preferatul Reginei Mathilde pentru evenimentele regale somptuoase.

La această ieșire a sa, de Ziua Națională, Regina Mathilde a asortat piesa cu o rochie crem asortată, o ținută mai discretă, dar nu mai puțin elegantă, decât ansamblul roz aprins pe care l-a purtat la încoronarea lui Charles.

Despre Ziua Națională a Belgiei

Sărbătoarea anuală comemorează jurământul de credință al lui Leopold de Saxa-Cobourg față de constituția țării în 1831, marcând independența față de Țările de Jos și făcându-l primul rege al Belgiei.

Această zi este deosebit de importantă pentru Regina Mathilde și Regele Philippe, deoarece marchează aniversarea urcării pe tron a regelui după ce tatăl său, regele Albert al II-lea, și-a anunțat abdicarea în urmă cu unsprezece ani.

Astfel, familia regală a fost prezentă în număr mare la sărbătorile de duminică. Prințesa Elisabeta, moștenitoarea extrem de populară a tronului, abia și-a încheiat studiile la Universitatea din Oxford, dar a revenit în Belgia pentru a petrece alături de Regina Mathilde, Regele Philippe și frații ei, Prințesa Eleonore, 16 ani, Prințul Gabriel, 20 de ani, și Prințul Emmanuel, 18 ani.

Foto: Getty Images



Recente pe Ok! Magazine

Trooping The Colour 2017 jpeg
Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
Prințul Harry Foto GettyImages 1 jpg
Regele Charles la expozitia florala a Royal Horticultural Society   Casa Regala britanica (4) jpg
Noua Regina Maori din Noua Zeelanda Kuini Nga   Getty Images, Profimedia jpg
Frederik, Mary, Christian, Profimedia jpg
Printul Hisahito al Japoniei si mama sa, Printesa Kiko, si tatal sau, Printul Fumihito de Akishino  profimedia 0894784690 jpg
regi și prinți cu barbă  foto   GettyImages jpg
Kate, William, George, Charlotte și Louis GettyImages 1243027787 jpg
Regina Mary și Regele Frederik, Profimedia (7) jpg
Regina Camilla Foto Profimedia (2) jpg
Prințul William Foto Getty Images jpg
Ducesa Sophie la Ziua Ordinului Jartierei Foto Getty Images (3) jpg
Prințul Archie și Prințesa Lilibet jpg
Harry si Archie
Regele Harald, Regina Sonja, Printul Haakon, Printesa Mette Marit, Printul Sverre Magnus si Printesa Ingrid Alexandra la nunta din Norvegia Printesa Martha Louise cu Durek Verret   profimedia 0903435870 jpg
Kate și William, GettyImages (6) jpg
Prințesa Diana, Profimedia (2) jpg