Regina Maxima a Olandei, în doliu. A murit un membru important al familiei

Vești triste de la Casa Regală a Olandei. Un membru important al familiei a murit, iar Regina Maxima este devastată. Soția regelui Willem-Alexander al Țărilor de Jos este în doliu după ce tatăl său, politicianul Jorge Zorreguieta, a trecut în neființă ieri, 8 august, la vârsta de 89 de ani. Se pare că bărbatul suferea de cancer.

Jorje a fost ministrul agriculturii în Argentina în timpul regimului violent al generalului Jorge Rafael Videla. Ca atare, din cauza slujbei sale, a ratat evenimente importante din viața copiilor lui, inclusiv nunta fiicei sale din 2002 și încoronarea lui  Willem-Alexander la tron ​​în 2013. Cu toate acestea, i s-a permis să participe la botezul nepoatelor sale, prințesele Catharina-Amalia, Alexia și Ariane, deoarece botezurile sunt considerate mai degrabă treburi private decât chestiuni ale statului.

S-a stins din viață la 89 de ani.

Nu au avut o legătură tată-fiică prea strânsă, însă Maxima a făcut eforturi mari să-și vadă tatăl bolnav. În 2014 a mers în Argentina într-o vizită de 36 de ore, pentru a fi lângă el. A călătorit în mare secret în țara sa natală și a fost alături de Jorje la clinica în care a fost tratat. Moartea lui a adus durere mare în sufletele celor șapte copii ai politicianului, printre ei și Regina Maxima. Aceasta din urmă își va înmormânta tatăl în cadrul unei ceremonii private la care vor lua parte atât soțul său, cât și cele trei fiice.

Foto: Getty Images, Hepta

Loading...


INAPOI LA PRIMA PAGINA