Regina Maxima a Țărilor de Jos a eclipsat-o pe Regina Letizia a Spaniei la dineul de stat de la Amsterdam

18 aprilie, 2024

Dineul de stat de la Palatul Regal din Amstardam de miercuri, 17 aprilie 2024, a fost ocazia ideală ca două dintre cele mai frumoase regine ale lumii să strălucească în cel mai regal cadru posibil.

Regina Maxima la dineul de stat din Amsterdam, Profimedia (4) jpg

La o masă splendidă, decorată cu trandafiri și bujori, două cupluri regale au ciocnit pentru consolidarea relațiilor dintre Țările de Jos și Spania.

Letizia, Maxima, Felipe, dineul de stat, Profimedia (1) jpg

Ca de fiecare dată la un dineu de stat, regii, reginele, prinții și prințesele se aranjează impecabil, doamnele poartă diademe, iar domnii ordinele și medaliile.

Și de această dată, cele două superbe regine au încântat cu prezențele lor diafane și spectaculoase. Însă gazda pare că a eclipsat-o pe musafiră, căci Regina Maxima a avut poate una dintre cele mai bune ținute ale sale!

Soția Regelui Willem-Alexander al Țărilor de Jos a optat pentru o rochie gri argintiu, cu un decolteu generos, care i-a pus în valoare bustul. A purtat un coc șic, un machiaj discret și o diademă senzațională, cu care nu a mai fost văzută de cinci ani! Este cunoscută sub numele de „Tiara Stuart” sau, uneori, „noua diademă de încoronare” și a fost comandată la Frankfurt în 1898.

Maxima a Olandei are o fire foarte veselă, expansivă și pe alocuri mai latino decât Regina Spaniei. Există o explicație foarte bună pentru acest lucru, căci Maxima, în vârstă de 52 de ani, este născută în Argentina, la Buenos Aires.

Maxima a studiat la școala Northlands din Argentina și a lucrat ca investitor bancar înainte de a-și lua o diplomă în economie la Universidad Católica Argentina în 1995. Ulterior ea a lucrat pentru mari companii internaționale în Argentina, New York și Europa.

Prin tatăl ei, ea este descendentă regelui Afonso al III-lea al Portugaliei și a mai multor familii nobile din peninsula iberică.

Maxima l-a întâlnit pe moștenitorul tronului olandez în aprilie 1999 la Sevilia, Spania, în timpul Târgului de primăvară de la Sevilia: "Feria de abril de Sevilla." Într-un interviu, ei au afirmat că prințul s-a prezentat simplu drept "Alexander", astfel că ea n-a știut că el este un prinț. Au stabilit o întâlnire două săptămâni mai târziu, la New York, unde Maxima lucra pentru "Dresdner Kleinwort Benson".

Vestea relației de cuplu și planurile unei eventuale căsătorii au cauzat controverse în Țările de Jos, ca urmare a implicării tatălui Maximei ca ministru de cabinet în timpul regimului președintelui argentinian Jorge Rafael Videla. Posibila lui prezență la nunta regală a fost dezbătută timp de câteva luni, și în cele din urmă, el nu a participat la nuntă.

Aprobarea pentru căsătorie a fost acordată de către Parlamentul olandez (necesar prin lege pentru Prințul de Orania pentru a rămâne moștenitor la tron), dar părinții Maximei nu au fost invitați să participe la nuntă. Alături de Regele Willem-Alexander, Regina Maxima a născut trei fete, iar moștenitoarea tronului este Prințesa Catharina-Amalia, care a participat aseară la primul ei dineu de stat.

Foto: ProfimediaRecente pe Ok! Magazine

Gemenii regali, Printul Jacques si Printesa Gabrielle si Lady Amelia si Lady Eliza Spencer   Palatul Princiar, Instagram jpg
Regele Felipe și Regine Letizia  foto   GettyImages jpg
Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
Mette Marit, Profimedia (3) jpg
Amelia, Kitty, Eliza (S   D) jpg
Regina Letizia sporty chic   profimedia 0877258936 jpg
Pauline Ducruet si Printesa Stephanie de Monaco   Instagram jpg
Regele Charles și a reluat îndatoririle regale, GettyImages (3) jpg
Printesa Kako a Japoniei in Grecia   profimedia 0877057103 jpg
Kate Middleton și Prințul William (4) jpg
Harry și Meghan în Nigeria, GettyImages (6) jpg
Prințul Hussein al Iordaniei și Prințesa Rajwa jpg
Maria Teresa Turrion Borrallo, bona Cambridge (7) jpg
Prințesa Charlene și Albert de Monaco Facebook2 jpg
Kate Middleton (20) jpg
FotoJet Sussex jpg
Principesa Sofia a României la gala Uniter   Daniel Angelescu, Casa Majestății Sale (1) jpeg
Kate și William, Profimedia jpg