Regina Rania a Iordaniei, o Cindy Crawford a Orientului: cum a motivat ea faptul că nu poartă hijab

24 septembrie, 2024

Este una dintre cele mai stilate regine din lume și se diferențiază de femeile din lumea ei prin ținuta ei vestimentară.

Într-adevăr, regina consoartă în vârstă de 54 de ani, deși trăiește într-o țară musulmană, nu este văzută purtând acel văl islamic pe cap la aparițiile ei publice. Imaginea ei este cu atât mai discrepantă în situațiile în care pozează în mijlocul femeilor din țara ei, Iordania, care adoptă voluntar sau nu portul impus de religia islamică, fiind acoperite din cap până-n picioare. 

Regina Rania a Iordaniei GettyImages 1426113968 jpg

Acest subiect este, însă, sensibil pentru soția Regelui Abdullah al II-lea. Deseori, Rania a Iordaniei și-a exprimat frustrarea pentru faptul că mass-media vorbește mai mult despre hainele ei decât despre activitatea ei socială.

Cu părul ei lung și ochii negri seducători, Rania a fost supranumită Cindy Crawford a Iordaniei, tocmai pentru că ținuta ei nu este una tipică pentru femeia musulmană. Legat de decizia ei de a nu purta batic pe cap, privită cu neplăcere de iordanienii tradiționaliști, soția regelui a comentat: „Chiar cred că religia este un lucru foarte personal. Multe femei din țara mea poartă hijab și veți găsi, de asemenea, și multe femei îmbrăcate ca mine. Uneori nu-mi vine să cred că există o dezbatere uriașă despre o problemă care n-ar trebui să fie cu adevărat o problemă”.

În țara ei, Rania a primit și altfel de critici, cum că obișnuiește să-și afișeze cu ostentație luxul, în timp ce o mare parte a populației din Iordania trăiește la limita sărăciei. Stilul de viață regal al soției lui Abdullah a fost estimat că se ridică la cheltuieli de peste 250.000 de euro pe an. Și asta în 2018.

Regina Rania a Iordaniei, Instagram (6) jpg

Acuzată de frivolitate și risipă, Rania a vorbit despre această problemă într-un interviu acordat revistei Harper's Bazaar Arabia: „Unul dintre dezavantajele de a fi o femeie în ochii publicului este că întotdeauna există și vor exista comentarii despre cum mă îmbrac sau despre aspectul meu. Aș vrea ca meseria mea să fie cea care să mă definească, nu garderoba mea".

Foto: Getty Images, Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Prințul Haakon si Prințesa Mette Marit in vacanta de vara din 2023, alaturi de Printul Sverre Magnus si Ingrid Alexandra (2) jpg
Printul Harry Printesa Diana jpg
Prințul Louis Foto Profimedia (1) jpg
Kate Middleton Printul William Foto Getty Images jpg
Meghan Markle, Prințul Harry, Profimedia (2) jpg
Prințesa Kate, Prințul William, copiii Wales George, Charlotte, Louis, GettyImages (2) jpg
Prințul Harry și Regina Mathilde profimedia 0910918039 jpg
Kate și William în 2011 GettyImages 118526034 jpg
Printul Harry si Charles jpeg
Prințesa Anne în Olanda, Profimedia (3) jpg
Regina Mary la dineul norvegian, Profimedia (2) jpg
Printesa Alexia a Olandei   profimedia 0909124511 jpg
Contesa Alexandra, osta soție a Printului Joachim al Danemarcei, Alexandra Manley   GettyImages 962843532 jpg
Regele Charles și Regina Camilla Foto Getty Images jpg
Kate Middleton si Prințul William Foto Getty Images jpg
Regina Maxima in rochie verde cu pene   profimedia 0909485842 jpg
Meghan Markle  Profimedia jpg
Majestatea Sa Margareta si Principele Radu la nunta lor din 199d   Alain Morvan jpg