Regina Rania, invitată specială la televiziunea americană. Ce a spus la show-ul „Today”?

20 septembrie, 2023

Cea mai mondenă dintre reginele Orientului are un statut privilegiat în Statele Unite, acolo unde și-a școlit copiii.

Regina Rania la emisiunea Today de la NBC   pagina oficiala (3) jpg

Fiecare ieșire a acestei regine atinse de tinerețea fără bătrânețe este un eveniment în sine. Rafinată, elegantă și foarte sigură pe ea, Regina Rania a Iordaniei este altfel decât oricare altă suverană orientală și, deși nu iese din cutumele musulmane, este una dintre cele mai puternice și cele mai influente femei din Orientul Mijlociu - și puțin cam prea modernă pentru gusturile musulmanilor conservatori.

La cei 53 de ani abia împliniți, pe 31 august, Regina Rania este o răsfățată și în America, acolo unde și-a trimis copiii la studii. Prințul moștenitor Hussein, de pildă, a urmat Istoria la Universitatea Georgetown, sora lui, Prințesa Iman, a absolvit Școala de Design Parsons din New York, iar cealaltă soră mai mică, Prințesa Salma, a studiat Arheologia la University of Southern California - aceeași instituție de învățământ urmată și de Sasha Obama, fiica fostului președinte american Barack Obama.

Regina Rania are o puternică legătură cu Statele Unite, unde merge frecvent la acțiuni caritabile, forumuri economice, simpozioane referitoare la refugiați și întâlniri dedicate emancipării femeilor. Și este și un bun comunicator și orator în limba engleză!

Zilele acestea, Rania a Iordaniei se află din nou peste Ocean, ea participând duminică, 17 septembrie, la New York, la un eveniment organizat de ONU și UNICEF, unde a ascultat un discurs al Primei Doamne a Americii, Jill Biden. Și să nu uităm că ea face parte din boardul de consilieri ai Earthshot Prize, fundația Prințului William, care și el se află zilele acestea în Statele Unite.

Ieri, însă, Regina s-a aflat în studioul televiziunii NBC unde a fost invitată în emisiunea „Today”, în cadrul căreia a vorbit despre provocările acestui an: „Gândește-te că în decurs de 3 luni, din martie până în iunie, am avut două nunți și două absolviri anul acesta. Oare ce-o fi fost în mintea mea?”, a glumit suverana de la Amman cu gazda emisiunii, recunoscând că suferă un pic de sindromul „cuibului golit”.

„A fost un val de emoții pentru noi, am trecut printr-o nouă experiență cu Iman și ea a fost prima care s-a măritat dintre copiii noștri. Am plănuit atâtea, am anticipat atâtea și totul a fost atât de frumos și de emoționant! Dar nimic nu te pregătește pentru momentul în care îți vezi fiica îmbrăcând rochia albă de mireasă!, a recunoscut Regina Rania. „E un amestec de mândrie, când vezi ce femeie puternică și independentă a devenit, bucurie pentru bucuria ei, tristețe, pentru că o vezi plecând de acasă... Nimic nu te pregătește pentru toate astea.”

FOTO: pagina oficialăRecente pe Ok! Magazine

Regele Ferdinand și Regina Maria, Casa Regala1 (1) jpg
Kate Middleton acuzată de rasism foto profimedia 0825740666 jpg
Printul William si Printesa Kate la Royal Variety Performance   GettyImages 1813805244 jpg
Ducesa Sophie (9) jpg
Kate, William, Victoria și Daniel, Profimedia jpg
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
Castelul Windsor a fost decorat de Crăciun (4) jpg
Majestatea Sa Margareta, Principele Radu si Principesa Sofia la Seara Curajului Civic la Palatul Regal   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (14) jpeg
Prințul Louis și familia regala britanica la Trooping The Colour 17 iunie 2023 FOTO Profimedia (6) jpg
Meghan Markle, Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
Printesa Leonor  (1) jpg
Kate Middleton in serialul The Crown jpg
Contele Nikolai de Monpezat și familia, Profimedia jpg
Omid Scobie, Profimedia jpg
Meghan, Camilla și Kate la înmormântarea Reginei, 2022, GettyImages 1425178231 jpg
Kate Middleton nu a purtat robă de ceremonie în Scoția (3) jpg
Harry şi Meghan FOTO Profimedia
Regina Elisabeta si Regele Charles jpg