Regina și-a schimbat în ultimul moment testamentul, care va fi sigilat şi încuiat timp de 90 de ani

19 septembrie, 2022

Așa cum cere cutuma regală, ultimele dorințe ale fostei suverane vor rămâne secrete pentru public aproape un secol de acum înainte.

regina jpg

Pare ușor anacronic, într-o eră a informației imediate, ca un act de o asemenea însemnătate să rămână ascuns publicului pentru următorul veac. Dar aceasta este regula Casei Regale britanice, pe care ține s-o păstreze și în continuare în numele tradiției. O regulă care datează din 1910, odată cu sigilarea testamentului prinţului Francis de Teck (fratele mai mic al reginei Maria, soţia regelui George al V-lea şi bunica reginei Elisabeta a II-a), al cărui testament se numără printre cele peste 30 păstrate într-un seif aflat într-un loc secret din Londra, sub îngrijirea unui judecător.

Astfel, la fel ca în cazul testamentului Prințului Consort Philip, regretul ei soț, Ducele de Edinburgh, și testamentul Reginei Elisabeta a II-a va rămâne secret timp de cel puțin 90 de ani, fiind sigilat după citire și închis într-un seif - alături de cel al soţului ei, al Reginei-Mamă şi al Prinţesei Margaret, ambele decedate în acelaşi an, 2002.

Iar surprizele nu vor fi numai pentru publicul amator de detalii de culise regale. Se pare că și unii membrii ai Familiei Regale vor avea parte de unele nedumeriri la momentul citirii testamentului, căci se pare că Regina Elisabeta a II-a și-ar fi schimbat în ultimul moment dorințele, reîmpărțind averea altfel decât comunicase anterior.

Chipurile, aceste schimbări au fost făcute după ce suverana a fost diagnosticată cu Covid-19. Atunci, ea ar fi decis să o scoată pe Lilibet Diana, fiica Prințului Harry și a lui Meghan Markle, de pe lista beneficiarilor averii sale - cu toate că, după proclamarea lui Charles al III-lea ca noul Rege al Marii Britanii, copiii lui Harry şi Meghan au primit și ei titluri regale, devenind Prinţul Archie de Sussex şi Prinţesa Lilibet de Sussex

Potrivit unor surse de la Buckingham, bijuteriile din colecția personală a Reginei, evaluate la aproape 110 milioande dolari, le vor reveni lui Prințesei Catherine de Wales și fiicei sale, Prințesei Charlotte. Moștenirea lor vine și cu o încărcătură simbolică, aceea a recunoașterii din partea Reginei ca urmași direcți la tron - lucru deloc surprinzător în cazul lui Kate, despre care se știa prea bine că este preferata Elisabetei.

FOTO: ProfimediaRecente pe Ok! Magazine

Regina Rania în SUA jpg
diana si andrew profimedia 0595571834 jpg
Printul William Printul Harry funeralii regina Elisabeta foto EPA EFE
3 regina elisabeta a marii britanii tanara 10 jpg jpeg
Prinţesa Diana
sarah86 jpg
FotoJetEle jpg
charles37 jpg
william harry 2 jpg
eg2 jpg
Letizia în SUA (5) jpg
clar2 jpg
Kate Middleton (5) jpg
Meghan Markle si regina Elisabeta  png
Regii Spaniei (6) jpg
bhutan profimedia 0723909669 jpg
tev jpg
charles901 jpg