Relaţia controversată dintre Elisabeta şi Prinţul Philip. Regina avea doar 13 ani când s-a îndrăgostit de el. Cum au reacţionat părinţii

31 decembrie, 2020
1 regina7 jpg jpeg

Relaţia dintre Regina Elisabeta şi prinţul Philip a  fost una cu suişuri şi coborâşuri, dar perechea a reuşit să supravieţuiască tuturor furtunilor şi să rămână bine sudată.  Şi după toţi aceşti ani împreună, cuplul regal încă fascinează milioane de oameni cu dragostea şi respectul pe care îl manifestă unul faţă de celălalt.

Elisabeta a II-a şi soţul ei, prinţul Philip, s-au întâlnit pentru prima dată în 1939, când ea avea doar 13 ani. Potrivit verişoarei prinţului Philip, Lady Pamela Hicks, prinţesa Elisabeta a pus ochii pe Philip atunci când regele George al VI-lea şi regina mamă au dus-o pe ea şi pe sora ei la Colegiul Naval Dartmouth.

Aceasta a fost prima dată când viitoarea regină şi viitorul ei soţ s-au întâlnit: „Cred că prinţesa s-a îndrăgostit de el în acel moment”, spune Lady Hicks, al cărui tată a fost prezent la prima întâlnire, într-o înregistrare rară şi îl descrie pe tânărul de 18 ani, Philip, care la acea vreme era cadet la Dartmouth, ca „acest zeul grec absolut”.

Istoricul Robert Lacey explică modul în care regele George al VI-lea şi soţia sa, care se temeau de acest episod, au făcut-o pe Elizabeth să aştepte până la vârsta de 21 de ani înainte de a se logodi. „Ce părinte nu ar fi îngrijorat de o fiică care vrea să se căsătorească cu primul bărbat de care s-a îndrăgostit?”. Regele şi regina aveau nevoie ca fiica lor să înţeleagă că viitorul ei soţ avea să „asume aproape jumătate din povara monarhiei”.

Documentarul care redă povestea, Being the Queen, este regizat de câştigătorul Emmy, Tom Jennings, care a condus, de asemenea, specialul Diana: In Her Own Words din 201. În film se analizează, de asemenea, modul în care relaţia dintre Elizabeth şi Philip s-a dezvoltat de-a lungul anilor până la nunta din 1947. Un prieten de-al lui Philip care a participat la petrecerea burlacilor înainte de nuntă no poate uita nici acum figura Prinţului: „Faţa lui era albă. Acest bărbat tocmai realizase în ce se băgă’’.

Elizabeth şi prinţul Filip al Greciei şi Danemarcei s-au căsătorit la 20 noiembrie 1947 , la Westminster.

Pe 20 noiembrie, regina Elisabeta a II-a şi prinţul Filip au promis că se vor iubi şi se vor preţui reciproc „până când moartea îi va despărţi”. Atunci era o prinţesă în vârstă de 21 de ani, iar el era mirele ei în vârstă de 26 de ani.

Unul dintre cele mai interesante cadouri oferite reginei Elisabeta este inelul de logodnă. De fapt, bijuteria de diamante de trei carate, care a fost un cadou de la prinţul Philip, este atât de specială încât regina nu şi-a dat-o niciodată jos.

Diamantele făceau iniţial parte dintr-o tiară deţinută de mama prinţului Philip, prinţesa Alice de Battenberg, care era strănepoata reginei Victoria.

Când prinţesa Alice a aflat că fiul ei era pe cale să o ceară în căsătorie, în 1946, i-a dat diadema şi i-a acordat permisiunea de a o demonta, astfel încât să poată crea un inel potrivit pentru o regină. Prinţul i-a dus tiara bijutierului londonez Philip Antrobus Ltd., care a proiectat frumoasele diamante într-un inel superb.

În 1948, Elizabeth a născut primul lor copil, pe prinţul Charles. În următorii ani, au mai avut încă trei copii : o fiică - prinţesa Anna şi alţi doi fii - prinţii Andrew şi Edward. Ultimii doi s-au născut când Elizabeth conducea deja ţara.

Regina şi-a adorat întotdeauna soţul: “Pur şi simplu, el a fost forţa mea şi a rămas în toţi aceşti ani”.

Documentarul special Being the Queen oferă fanilor regali o privire intimă asupra vieţii private a Majestăţii sale.

În februarie 1952, regele George al VI-lea a murit. La 2 iunie 1953, Elisabeta a fost încoronată Regina Regatului Unit şi a Commonwealth-ului. Avea doar 26 de ani.



Recente pe Ok! Magazine

Regina Camilla, Joia Mare, Profimedia (2) jpg
Regele Charles, mesaj de Paște, Profimedia jpg
Charles și William, Getty (2) jpg
Meghan Markle și Prințul Harry 1 jpg
Hugh Grosvenor si Printul William   Getty Images jpg
Meghan Markle  foto   GettyImages, Instagram jpg
Prințul Harry, Meghan Markle  foto   GettyImages jpg
Kate Middleton vaccin colaj jpg
Regele Felipe, Regina Letizia și Leonor, de Ziua Spaniei foto GettyImages 1731552999 jpg
Regina Camilla foto Getty Images (2) jpg
Prințul Archie și Prințesa Lilibet jpg
Regele Charles în audiențe, Profimedia jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
FotoJetEugenie și Beatrice jpg
Printese si regine cu probleme de sanatate si cumpene   Casa Regala jpg
Margareta a României cu surorile Sofia și Maria Facebook jpg
Harry, Charles, Peter Phillips, Anne, Andrew și Edward la înmormântarea Reginei în 2022, GettyImages jpg
pippa kate jpeg