Relaţia tensionată a Prinţesei Diana cu mama sa, Frances Shand Kydd: "Nu era o mamă bună"

14 februarie, 2018
princess diana wearing blue eyeliner 1989 jpg jpeg

Fostul majordom al Prinţesei Diana face noi destăinuiri legate de viaţa "Prinţesei inimilor", aşa cum era intitulată mama prinţilor Harry şi William. În prezent, el apare în versiunea australiană a emisiunii "I'm A Celebrity", iar în cadrul show-ului a povestit câteva detalii picante din interiorul familiei regale britanice, inclusiv relaţia lui Lady Di cu mama sa, Frances Shand Kydd, Vicontesa Althorp.

image

În vârstă de 59 de ani, fostul majordom al Prinţesei Diana, Paul Burrell, a rememorat câteva episoade din relaţia tensionată a Prinţesei de Wales cu mama sa: "Mama Dianei s-a căsătorit cu Peter Shand Kydd, magnatul ziarelor, şi Diana a crezut mereu că este vina ei că mama sa a plecat de acasă. S-a învinuit. De aici a început şi boala de care suferea, anorexia. A trăit toată viaţa ei cu asta. S-a pedepsit. A îndurat prea mult, să-şi vadă mama îndepărtându-se. Ea a revenit în viaţa Dianei mult mai târziu."

Paul a fost întrebat de un alt concurent dacă Diana şi-a iertat vreodată mama. „Da, dar a spus: <Mama mea vrea să mă duc la cele mai bune restaurante din Londra şi la Wimbledon>. <Wow ... m-am gandit eu!". Bărbatul a completat cu alte informaţii despre mama Dianei: "Nu era o persoană prea bună. Nu era o mamă bună. Diana era fiica care s-a născut destul de târziu şi Frances şi-a părăsit soţul şi s-a mutat în Australia." În lunile de dinainte morţii prinţesei, relaţia dintre cele două era destul de precară, abia îşi mai vorbeau. După moartea Dianei, mama sa, Frances, o catolică convinsă, s-a îndreptat din nou spre credinţă pentru a-şi alina tristeţea, în timp ce milioane de oameni îşi plângeau prinţesa.

Mama Prinţesei Diana.

Într-o emisiune din 2002, mama Dianei spunea: "Mi-am petrecut noaptea făcând bagaje pentru a merge la Paris când am aflat că ea a murit, am despachetat totul. Nu am fost capabilă să spun ceva o oră, timp în care am aşteptat declaraţiile oficiale. Mi s-a părut ciudat, dacă nu insensibil, că eu, mama ei, nu am putut spune nimănui că a murit din cauza unui set de reguli venite din altă parte."

Mama Dianei şi majordomul Paul Burrell.

Frances Shand Kydd a susţinut că nu a fost implicată în pregătirile pentru înmormântare şi a spus că ea,ca un devotat romano-catolic, a fost devastată de faptul că nu a putut vedea trupul Dianei pentru ultima oară. "Îmi amintesc că am fost foarte surprinsă şi mai mult, că nu am fost consultată cu privire la preluarea trupului neînsufleţit sau rugată să merg la Paris pentru a face acest lucru. A fost foarte greu. Eram singurul ei părinte în viaţă. Asta înseamnă că nu o mai văzusem de dinainte de a muri, iar ca un membru al Bisericii Catolice sunt încurajată să văd oamenii morţi, dragi, aşa că a fost un pic cam dur pentru mine." Rememorând moartea unui alt copil de-al său, după numai zece ore de viaţă, mama Dianei a spus: "De fapt, am îngropat doi copii fără să le văd cadavrul".

Paul a fost majordomul Diana timp de 10 ani între 1987 şi 1997, când Diana a murit în urma unui tragic accident de maşină.

Foto: Getty Images, Arhiva OK!Recente pe Ok! Magazine

charles profimedia jpg
Mike și Zara Tindall, Profimedia (2) jpg
meghan2 profimedia jpg
Ducii de Cambridge și copiii (4) jpg
camilla 5 profimedia jpg
regina tanara profimedia jpg
Letizia a Spaniei în vizită la Albacete, Profimedia (15) jpg
Regina Margrethe a II a a Danemarcei   Keld Navntoft, Kongehuset (1) jpg
charles3profimedia jpg
Regina alb negru PNG
print harry profimedia jpg
Prințul și Prințesa de Wales, vizită Țara Galilor, Profimedia jpg
Meghan și Harry (5) jpg
george 112 profimedia jpg
harry profimedia jpg
camilla profimedia jpg
Regina Rania a Iordaniei în vizite oficiale  Profimedia (3) jpg
meghan markle8 profimedia jpg