Relația tensionată a Prințesei Diana cu mama sa, Frances Shand Kydd: „Nu era o mamă bună”

Citeste tot despre:

,

Fostul majordom al Prințesei Diana face noi destăinuiri legate de viața „Prințesei inimilor”, așa cum era intitulată mama prinților Harry și William. În prezent, el apare în versiunea australiană a emisiunii „I’m A Celebrity”, iar în cadrul show-ului a povestit câteva detalii picante din interiorul familiei regale britanice, inclusiv relația lui Lady Di cu mama sa, Frances Shand Kydd, Vicontesa Althorp.

În vârstă de 59 de ani, fostul majordom al Prințesei Diana, Paul Burrell, a rememorat câteva episoade din relația tensionată a Prințesei de Wales cu mama sa: „Mama Dianei s-a căsătorit cu Peter Shand Kydd, magnatul ziarelor, și Diana a crezut mereu că este vina ei că mama sa a plecat de acasă. S-a învinuit. De aici a început și boala de care suferea, anorexia. A trăit toată viața ei cu asta. S-a pedepsit. A îndurat prea mult, să-și vadă mama îndepărtându-se. Ea a revenit în viața Dianei mult mai târziu.”

Paul a fost întrebat de un alt concurent dacă Diana și-a iertat vreodată mama. „Da, dar a spus: <Mama mea vrea să mă duc la cele mai bune restaurante din Londra și la Wimbledon>. <Wow … m-am gandit eu!„. Bărbatul a completat cu alte informații despre mama Dianei: „Nu era o persoană prea bună. Nu era o mamă bună. Diana era fiica care s-a născut destul de târziu și Frances și-a părăsit soțul și s-a mutat în Australia.” În lunile de dinainte morții prințesei, relația dintre cele două era destul de precară, abia își mai vorbeau. După moartea Dianei, mama sa, Frances, o catolică convinsă, s-a îndreptat din nou spre credință pentru a-și alina tristețea, în timp ce milioane de oameni își plângeau prințesa.

Mama Prințesei Diana.

Într-o emisiune din 2002, mama Dianei spunea: „Mi-am petrecut noaptea făcând bagaje pentru a merge la Paris când am aflat că ea a murit, am despachetat totul. Nu am fost capabilă să spun ceva o oră, timp în care am așteptat declarațiile oficiale. Mi s-a părut ciudat, dacă nu insensibil, că eu, mama ei, nu am putut spune nimănui că a murit din cauza unui set de reguli venite din altă parte.

Mama Dianei și majordomul Paul Burrell.

Frances Shand Kydd a susținut că nu a fost implicată în pregătirile pentru înmormântare și a spus că ea,ca un devotat romano-catolic, a fost devastată de faptul că nu a putut vedea trupul Dianei pentru ultima oară. „Îmi amintesc că am fost foarte surprinsă și mai mult, că nu am fost consultată cu privire la preluarea trupului neînsuflețit sau rugată să merg la Paris pentru a face acest lucru. A fost foarte greu. Eram singurul ei părinte în viață. Asta înseamnă că nu o mai văzusem de dinainte de a muri, iar ca un membru al Bisericii Catolice sunt încurajată să văd oamenii morți, dragi, așa că a fost un pic cam dur pentru mine.” Rememorând moartea unui alt copil de-al său, după numai zece ore de viață, mama Dianei a spus: „De fapt, am îngropat doi copii fără să le văd cadavrul”.

Paul a fost majordomul Diana timp de 10 ani între 1987 și 1997, când Diana a murit în urma unui tragic accident de mașină.

Foto: Getty Images, Arhiva OK!

Loading...


INAPOI LA PRIMA PAGINA