Relația toxică dintre Diana și mama ei vitregă, fiica scriitoarei Barbara Cartland: "Voiam s-o omor!"

17 octombrie, 2024

Multe s-au scris și se vor mai scrie despre Prințesa Diana, chiar și după atâția ani de la moartea ei prematură, în anul 1997.

Dar poveștile care o au în centru pe Diana nu sunt legate doar de triunghiul amoros pe care aceasta l-a format cu Charles și Camilla. Și poveștile ei de familie sunt deopotrivă de spectaculoase.

Una dintre acestea se referă la relația dintre Prințesa de Wales și mama sa vitregă, a doua soție a tatălui său, pe numele ei Raine McCorquodale.

Printesa Diana si mama ei vitrega Raine GettyImages 1167027476 jpg

Această mondenă frumoasă era nimeni alta decât fiica scriitoarei Barbara Cartland, ale cărei romane de dragoste au fost unele dintre cel mai bine vândute în secolul trecut. 

După ce Contele Spencer, tatăl Dianei, a fost părăsit de prima lui soție, Frances, a intrat în scenă Raine. Cu scandal, desigur, și ea...

Aceasta și-a părăsit soțul, pe Contele de Dartmouth, pentru un aristocrat cu un rang mai înalt, Contele Spencer, în 1976. Noul ei soț a venit cu o avere considerabilă, inclusiv conacul Althorp, o proprietate întinsă pe 5.300 de hectare, care aparținea familiei lui încă din secolul al XVI-lea.

Dar și cu patru copii dintr-o căsătorie anterioară, dintre care doi locuiau încă acasă: fiul și moștenitorul său, Charles, și fiica sa cea mică, Lady Diana Spencer.

Traumatizați de divorțul toxic al părinților, copiii și-au disprețuit noua mamă vitregă – atât de mult încât îi strigau „Raine, Raine, go away! (trad. Raine, Raine pleacă!)”, de fiecare dată când aveau ocazia.

Chiar și după ce Diana a crescut, s-a căsătorit cu moștenitorul tronului britanic și a devenit Prințesa de Wales, furia împotriva lui Raine era încă acolo. Și, în 1989, tensiunea dintre cele două femei a explodat.

Soții Spencer se aflau la Althorp pentru nunta fratelui mai mic al Dianei, Charles, când a izbucnit o ceartă între prințesă și mama ei vitregă.

Prințesa Diana și Charles Spencer în copilărie/foto Instagram

„S-a întâmplat în partea de sus a scărilor din salon”, a povestit asistenta personală a lui Raine, Sue Howe, în documentarul Mama vitregă rea a Prințesei Diana. „S-a certat rău cu Raine, apoi Diana a împins-o, iar Raine a căzut pe scări.”

„Am împins-o pe scări, ceea ce mi-a dat o satisfacție enormă”, i-a recunoscut și Diana antrenorului ei vocal într-o conversație înregistrată în 1992. „Voiam să o omor pe mama aia vitregă. Mi-a adus atâta durere”.

Dar soarta a fost surprinzătoare cu cele două femei: în ultimul an al scurtei vieți a Dianei, când a fost exclusă din familia regală, prințesa a făcut o descoperire uluitoare: mama ei vitregă „rea” nu era deloc rea, ci chiar figura maternă de care avea mereu nevoie disperată.

Cele două femei s-au apropiat atât de mult, încât Raine a ajuns cea mai de încredere confidentă a fostei sale fiice vitrege (între timp, Raine a rămas văduvă, după ce tatăl Dianei a murit în 1992).

Foto: Getty Images, Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Regina Letizia si sora sa, Telma Ortiz   Profimedia 3 jpg
Ducesa de Edinburgh în verde lime, X (2) png
FotoJet Will jpg
eliza spencer amelia spencer jpg
Louis, William, Kate, Charlotte, George, Profimedia jpg
meghan harry 2021 gettyimages jpg
Kate, William și copiii lor  foto   Profimedia jpg
botezul fiului lui Nicolae al Romaniei Mihai al Romaniei Alina Maria Elisabeta Karina (47) jpg
Majestatea Sa Margareta la dineul centenarului relatiilor cu Elvetia   FOTO Daniel Angelescu, Casa Majestății Sale (5) jpeg
cel de al patrulea nepot pentru Principesa Elena, Augustus Mihai de Roumanie Metcalfe, nascut de Elisabeta Karina, sora lui Nicolae al Romaniei   Casa Majestății Sale 2 jpeg
Nunta Prințesei Eugenie, Getty (1) jpg
Prințesa Diana în negru  foto   GettyImages jpg
Regina Letizia colaj Profimedia jpg
Hussein și Rajwa PNG
Prințul Nikolaos al Greciei și Prințesa Tatiana Foto GettyImages (5) jpg
kate middleton foto profimedia (3) jpg
Kate Middleton și Prințul William Foto Profimedia (2) jpg
Prințesa Charlene de Monaco în roz, Facebook 1 jpg