Remarca adorabilă a Regelui Charles legată de părinții săi, la dineul de stat. Emoționante cuvintele sale

21 septembrie, 2023

Regele Charles și Regina Camilla se află de ieri pe teritoriu francez, într-o vizită de stat mult așteptată. Cuplul regal a avut o zi foarte intensă, plină de activități și care a culminat cu un dineu de stat impresionant.

Regele Charles și Emmanuel Macron, Getty (1) jpg

Pentru a cimenta relațiile de prietenie dintre Marea Britanie și Franța, monarhul a ajuns ieri la Paris, în prima sa vizită de stat de când a urcat pe tron. A fost desigur însoțit de Regina Camilla, care nu a avut un start prea bun, luptându-se cu vântul de pe aeroport, ca să nu-i ridice rochia și să nu-i zboare pălăria.

Regele Charles și Regina Camilla au trecut pe lângă Arcul de Triumf, au ajuns la Palatul Elysée, iar apoi seara, la Palatul Versailles, unde a fost organizat dineul de stat, în prezența a 160 de persoane alese anume pentru a întări relațiile franco-britanice.

Regele Charles va deveni, de asemenea, primul monarh britanic care susține un discurs din camera senatului Franței către senatori și membri ai Adunării Naționale. Acest lucru este programat în a doua zi a vizitei.

Este programată și o vizită la Bordeaux, unde locuiesc 39.000 de britanici. Aici se vor întâlni cu militari din Marea Britanie și Franța pentru a afla despre modul în care cele două națiuni colaborează la apărare.

La dineul cu ștaif de aseară, în stilul său inconfundabil, Regele Charles nu a uitat să-și pomenească părinții: Pe regretata Regină Elisabeta a II-a și pe Prințul Philip, Duce de Edinburgh. Drept pentru care, a oferit o mărturie adorabilă și emoționantă. Parisul... Cine nu iubește Parisul?

Regină Elisabeta a II-a și Prințul Philip se numărau printre fanii acestui oraș. De aceea, l-au vizitat la scurt timp după căsătorie.

„Prima vizită oficială a părinților mei împreună a fost în Franța în 1948, la scurt timp după nunta lor”, a subliniat Regele Charles.

”S-au distrat pe cinste și au dansat până în zori pe muzica lui Edith Piaf. Bănuiesc că de acolo mi se trage. Peste șase luni m-am născut eu, iar ”La Vie en Rose” este una dintre melodiile mele preferate și acum!"

Foto: Getty și ProfimediaRecente pe Ok! Magazine

Regele Ferdinand și Regina Maria, Casa Regala1 (1) jpg
Kate Middleton acuzată de rasism foto profimedia 0825740666 jpg
Printul William si Printesa Kate la Royal Variety Performance   GettyImages 1813805244 jpg
Ducesa Sophie (9) jpg
Kate, William, Victoria și Daniel, Profimedia jpg
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
Castelul Windsor a fost decorat de Crăciun (4) jpg
Majestatea Sa Margareta, Principele Radu si Principesa Sofia la Seara Curajului Civic la Palatul Regal   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (14) jpeg
Prințul Louis și familia regala britanica la Trooping The Colour 17 iunie 2023 FOTO Profimedia (6) jpg
Meghan Markle, Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
Printesa Leonor  (1) jpg
Kate Middleton in serialul The Crown jpg
Contele Nikolai de Monpezat și familia, Profimedia jpg
Omid Scobie, Profimedia jpg
Meghan, Camilla și Kate la înmormântarea Reginei, 2022, GettyImages 1425178231 jpg
Kate Middleton nu a purtat robă de ceremonie în Scoția (3) jpg
Harry şi Meghan FOTO Profimedia
Regina Elisabeta si Regele Charles jpg