Remembering Diana Spencer, devenită Lady Di și Prințesă de Wales. Cum ar fi arătat azi, la 63 de ani

1 iulie, 2024

Este una dintre cele mai regretate figuri regale din toate timpurile. Și-a pierdut viața brusc, violent, năpraznic! Decesul ei a șocat o lume întreagă, căci această lume tocmai ce fusese schimbată de ea.

Prințesa Diana, Profimedia (3) jpg

O britanică timidă, fragilă și rafinată, care a dăruit lumii doi moștenitori regali. Din păcate, William și Harry nu mai au o relație de familie prietenească, lucru care ar fi întristat-o teribil pe cea supranumită Prințesa Inimilor, spun experții regali.

Și da, a lăsat lumii o moștenire, care dăinuie de la moartea ei, din 1997.

nunta Printesa Diana si Printul Charles 1981   GettyImages 1434946783 jpg

Lady Diana Spencer avea doar 20 de ani când s-a căsătorit cu moștenitorul Coroanei Marii Britanii, Prințul Charles de atunci. Pentru cei 750 de milioane de telespectatori care au urmărit la televizor evenimentul din 29 iulie 1981, nunta a părut ruptă dintr-un basm: un prinț strălucitor care își aștepta la altar mireasa zâmbitoare și timidă. Tânăra care a venit cu trăsura, îmbrăcată ca o prințesă Disney.

Popularitatea Dianei a eclipsat-o pe cea regală, a familiei soțului său. Foarte curând, lumea afla cu stupoare că mariajul era unul defectuos, în care ”tot timpul au fost trei”, după cum a dezvăluit Diana, referindu-se desigur la amanta celebră Camilla, astăzi regina britanică.

Tabloidele au fost mereu în alertă, ca să vâneze știri senzaționale legate de aventurile lui Charles și ale Dianei, după divorț.

Prințesa Diana și cei doi copii ai ei, Prințul William și Prințul Harry  foto   GettyImages jpg

În ciuda nașterii fiilor lor, Prințul William pe 21 iunie 1982 și Prințul Harry pe 15 septembrie 1984, nimeni nu a fost surprins când prim-ministrul John Major a anunțat, pe 9 decembrie 1992, că Charles și Diana s-au despărțit oficial.

În cele din urmă, la 15 iulie 1996, într-o procedură de trei minute la Tribunalul numărul unu din Somerset House, căsătoria ASR Prințul de Wales și ASR Prințesa de Wales (niciuna dintre părți nu a fost prezentă) a fost dizolvată.

diana william harry jpeg

Diana a primit custodia comună a prinților William și Harry. Ea și-a păstrat titlul de Prințesă de Wales și și-a continuat activitatea umanitară.

La un an și ceva după divorț, Diana pierea la Paris, într-o fatidică ultimă zi de vară a anului 1997! La doar 36 de ani, în mașină cu actualul iubit Dodi Fayed și abia întorși din vacanță, au avut un accident teribil noaptea, în pasaj. Dodi a murit pe loc, în timp ce Diana s-a stins câteva ore mai târziu la spital. Mașina lor era hăituită de paparazzi, lucru care a schimbat total modul de urmărire al vedetelor.

Prințesa Diana și Dodi Al Fayed  foto   GettyImages jpg

Lipsa ei nu a putut fi vreodată compensată. Din respect pentru Diana, Camilla nu și-a însușit niciodată titlul de Prințesă de Wales, după căsătoria cu Charles.

Acest titlu i-a revenit în 2022 lui Kate Middleton, frumoasa soție a Prințului William, cea care pare singura vrednică să poată fi comparată cu imaginea duioasă păstrată de popor singurei prințese a inimilor.

Dacă trăia și rămânea cu Charles, astăzi Diana ar fi împlinit 63 de ani și ar fi fost, fără doar și poate, cea mai iubită regină a Marii Britanii.

printesa diana incoronare (elle) 4 jpg

Cum ar fi arătat Lady Di? AI-ul ne oferă un răspuns, iar imaginile sunt tulburătoare.

Foto: Profimedia & GettyImages



Recente pe Ok! Magazine

Printesa Kate, Regina Letizia si Printesa Mette Marit  Getty Images jpg
Reginele operate Letizia Rania și Mary jpg
Sarah Ferguson profimedia 0883026528 jpg
Margareta a României cu Principele Radu Facebook jpg
Kitty Spencer   Instagram jpg
Regele Charles și Regina Camilla Foto Profimedia (4) jpg
Kate Middleton foto profimedia jpg
Charlene și Albert de Monaco, aniversarea celor 66 de ani, Foto Michael Alesi, Axel Bastello, Eric Mathon, Frédéric Nebinger 4 jpg
Casa Regala spaniola are cont de Instagram jpg
printesa anne jpg
Regele Mohammad al VI lea al Marocului cu fotbalistii si mamele lor  Instagram jpg
Mary și Frederik ai Danemarcei în Groenlanda profimedia 0885940740 jpg
Sarah Ferguson si fiica sa, Printesa Eugenie   Instagram jpg
Prințul Constantin Alexios al Greciei si Brooks Nader la nunta Olivia Culpo   Profimedia, Instagram jpg
Cei patru regali (16) jpg
Alina de România și fiica sa, Maria 4 Facebook jpg
Printul Harry   profimedia 0871259953 jpg
Prințesa Anne în 2022, GettyImages (2) jpg