Remembering Diana Spencer, devenită Lady Di și Prințesă de Wales. Cum ar fi arătat azi, la 63 de ani

1 iulie, 2024

Este una dintre cele mai regretate figuri regale din toate timpurile. Și-a pierdut viața brusc, violent, năpraznic! Decesul ei a șocat o lume întreagă, căci această lume tocmai ce fusese schimbată de ea.

Prințesa Diana, Profimedia (3) jpg

O britanică timidă, fragilă și rafinată, care a dăruit lumii doi moștenitori regali. Din păcate, William și Harry nu mai au o relație de familie prietenească, lucru care ar fi întristat-o teribil pe cea supranumită Prințesa Inimilor, spun experții regali.

Și da, a lăsat lumii o moștenire, care dăinuie de la moartea ei, din 1997.

nunta Printesa Diana si Printul Charles 1981  GettyImages 1434946783 jpg

Lady Diana Spencer avea doar 20 de ani când s-a căsătorit cu moștenitorul Coroanei Marii Britanii, Prințul Charles de atunci. Pentru cei 750 de milioane de telespectatori care au urmărit la televizor evenimentul din 29 iulie 1981, nunta a părut ruptă dintr-un basm: un prinț strălucitor care își aștepta la altar mireasa zâmbitoare și timidă. Tânăra care a venit cu trăsura, îmbrăcată ca o prințesă Disney.

Popularitatea Dianei a eclipsat-o pe cea regală, a familiei soțului său. Foarte curând, lumea afla cu stupoare că mariajul era unul defectuos, în care ”tot timpul au fost trei”, după cum a dezvăluit Diana, referindu-se desigur la amanta celebră Camilla, astăzi regina britanică.

Tabloidele au fost mereu în alertă, ca să vâneze știri senzaționale legate de aventurile lui Charles și ale Dianei, după divorț.

Prințesa Diana și cei doi copii ai ei, Prințul William și Prințul Harry foto  GettyImages jpg

În ciuda nașterii fiilor lor, Prințul William pe 21 iunie 1982 și Prințul Harry pe 15 septembrie 1984, nimeni nu a fost surprins când prim-ministrul John Major a anunțat, pe 9 decembrie 1992, că Charles și Diana s-au despărțit oficial.

În cele din urmă, la 15 iulie 1996, într-o procedură de trei minute la Tribunalul numărul unu din Somerset House, căsătoria ASR Prințul de Wales și ASR Prințesa de Wales (niciuna dintre părți nu a fost prezentă) a fost dizolvată.

diana william harry jpeg

Diana a primit custodia comună a prinților William și Harry. Ea și-a păstrat titlul de Prințesă de Wales și și-a continuat activitatea umanitară.

La un an și ceva după divorț, Diana pierea la Paris, într-o fatidică ultimă zi de vară a anului 1997! La doar 36 de ani, în mașină cu actualul iubit Dodi Fayed și abia întorși din vacanță, au avut un accident teribil noaptea, în pasaj. Dodi a murit pe loc, în timp ce Diana s-a stins câteva ore mai târziu la spital. Mașina lor era hăituită de paparazzi, lucru care a schimbat total modul de urmărire al vedetelor.

Prințesa Diana și Dodi Al Fayed foto  GettyImages jpg

Lipsa ei nu a putut fi vreodată compensată. Din respect pentru Diana, Camilla nu și-a însușit niciodată titlul de Prințesă de Wales, după căsătoria cu Charles.

Acest titlu i-a revenit în 2022 lui Kate Middleton, frumoasa soție a Prințului William, cea care pare singura vrednică să poată fi comparată cu imaginea duioasă păstrată de popor singurei prințese a inimilor.

Dacă trăia și rămânea cu Charles, astăzi Diana ar fi împlinit 63 de ani și ar fi fost, fără doar și poate, cea mai iubită regină a Marii Britanii.

printesa diana incoronare (elle) 4 jpg

Cum ar fi arătat Lady Di? AI-ul ne oferă un răspuns, iar imaginile sunt tulburătoare.

Foto: Profimedia & GettyImagesRecente pe Ok! Magazine

Mahra PNG
Edward al VIII-lea și Wallis Simpson
Tatiana Santo Domingo si Niarchos in Creta  Instagram (6) jpg
Kate Middleton la Natural History Museum în 2021, Profimedia (3) jpg
Charlene și Albert de Monaco foto Facebook jpg
Printul Guillaume si Printesa Stephanie de Luxemburg  Marea Curte Ducala (6) jpg
Letizia și Felipe la Premiile ABC, Profimedia (3) jpg
Kate Middleton foto  Profimedia jpg
Regina Maria recolorizare cu AI  Florin Rostariu jpg
Regina Maria a Romaniei, Profimedia (1) jpg
Printesa Rajwa si Printul Hussein al Iordaniei inainte de a deveni parinti  Casa Regala hasemita 2 jpg
Regele Felipe, Letizia, Leonor și Sofia profimedia 0890280483 jpg
Kate Middleton GettyImages jpg
Kate și William i au avut ca oaspeți în 2019 pe Regele Felipe și Regina Letizia, Foto Getty Images (4) jpg
Alina Maria și Nicolae al României alaturi de cei doi copii foto Facebook jpg
Kate Middleton și Regina Camilla foto GettyImages 1400594602 jpg
Kate, William, George, Charlotte și Louis GettyImages 1243027787 jpg
Charlotte și Kate, Profimedia (1) jpg