Rochia de încoronare a Reginei Camilla va fi expusă la Palatul Buckingham?

12 mai, 2023

Bruce Oldfield a fost designerul care a creat rochia albă și prețioasă purtată de Regina Camilla în ziua încoronării, pe 6 mai.

confidenta regina camilla (15) jpg

Designerul incredibilei rochii de încoronare a Reginei Camilla a lăsat să se înțeleagă că rochia va fi expusă la Palatul Buckingham în următoarele luni. Creatorul de modă britanic Bruce Oldfield, în vârstă de 72 de ani, a împărtășit pe Instagram imagini din momentele în timp ce făcea ultimele retușuri la rochia reginei consort înainte de ceremonia de la Westminster Abbey din 6 mai.

Rochia purtată de Regina Camilla a prezentat detalii complexe și personale, inclusiv cele patru embleme florale ale Regatului Unit, alături de numele copiilor și nepoților ei și de reprezentări ale iubiților ei câini de companie, Beth și Bluebell.

Un urmăritor a întrebat în comentarii, pe Instagram: „Frumos și sper din tot sufletul să ajungem să vă vedem ținutele într-o expoziție regală". Designerul a răspuns: "Nu sunt sigur, dar data (14/07/23) este atunci când se deschide expoziția la Palat". 

Rochia purtată de Regina Camilla a fost țesută de Stephen Walters în Suffolk, Anglia. Articolul vestimentar deosebit îmbrăcat de Regina Camilla a fost brodat "lanțuri de margarete, floride nu-mă-uita, celandină și pimpernel stacojiu, reprezentând afecțiunea regelui și a reginei consoarte pentru natură și peisajul rural britanic", a precizat Palatul Buckingham într-o declarație.

"Sunt onorat că am fost rugat să creez o astfel de rochie istorică pentru Majestatea Sa, Regina Camilla. Aceasta este cu adevărat cea mai importantă comandă din viața mea. Foarte emoționant și foarte special", a declarat Oldfield pentru Women's Wear Daily. "Un element interesant al rochiei este faptul că reflectă o reprezentare mai fluidă și mai modernă a afecțiunii regelui și a reginei consort pentru natură și peisajul rural britanic".

Totul despre designerul care a creat rochia Reginei Camilla

Bruce Oldfield OBE s-a născut la Londra dintr-o mamă irlandeză și un tată jamaican, dar și-a petrecut primii 13 ani din viață în nordul Angliei cu mama sa adoptivă Violet Masters, o croitoreasă care i-a descoperit pasiunea pentru cusut. În septembrie 1973, după ce a studiat la școala de modă Central Saint Martin's din Londra, Oldfield a început să creeze pentru magazinul Henri Bendel din New York, după care a lucrat la Paris, înainte de a-și crea propria marcă și, câțiva ani mai târziu, în 1984, de a deschide primul său magazin în Londra.

Favorit de mult timp al unor celebrități precum Bianca Jagger și Charlotte Rampling, legăturile lui Oldfield cu familia regală datează încă de pe vremea Prințesei Diana, care a cu care a colaborat încă din 1981. Oldfield a creat multe dintre rochiile iconice ale acesteia în anii 1980.

Foto: Getty Images, Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Kate Middleton foto Instagram png
Sarah Ferguson si fiicele sale, Printesa Eugenie si Printesa Breatice   Instagram 2 jpg
Majestatea Sa Margareta si Principele Radu, prima aparitie din aceasta toamna la Palatul Elisabeta   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (1) jpeg
Prințul William, Prințul Harry, Kate Middleton, Meghan Markle  sursa   GettyImages jpg
Regina Letizia in rochie denim   GettyImages 2173191896 jpg
Prințesa Beatrice și Sienna colaj jpg
Kate Middleton, Prințul William   GettyImages jpg
Printesa Beatrice, Printesa Eugenie si Printul Andrew in 2019, la nunta lui Harry cu Meghan. FOTO  Getty Images 960049188 jpg
FotoJet Olandezi jpg
Regina Maxima a Olandei Foto Getty Images jpg
Regina Margrethe a Danemarcei   Per Morten Abrahamsen jpeg
scandalul Marius Borg, Printul Haakon, Printesa Mette Marit   Profimedia, Casa Regala norvegiana jpg
Felipe și Letizia și fosta iubită Eva Sannum jpg
Kate Middleton, Profimedia (4) jpg
Meghan Markle, Prințul Harry, Profimedia (2) jpg
Prințul Haakon și Prințesa Mette Marit GettyImages 1252743379 jpg
Printesa Amalia in aceeasi rochie ca Sarah Ferguson   Profimedia, Instagram jpg
Printesa Elisabeta a Belgiei   GettyImages 1869623533 jpg