S-a dat startul Jocurilor Japoniei. Prințesa Kako a fost, în premieră, în tribune

8 octombrie, 2024

Familia Imperială niponă a declarat deschis Festivalul Național al Sportului, prilej pentru ca membrii să fie văzuți mai des în public zilele acestea.

Printesa Kako in tribune la tenis la Jocurile Japoniei   profimedia 0914636054 jpg

În fiecare toamnă, japonezii așteaptă cu nerăbdare deschiderea competiției naționale sportive, pe care o asemuiesc unei olimpiade locale. Astfel, pe 5 octombrie, Împăratul Naruhito și Împărăteasa Masako au fost așteptați la Saga Sunrise Park pentru a participa la marele eveniment. Această întâlnire anuală a sportivilor niponi, care a început în 1946 sub denumirea de Festivalul Național al Sportului, a fost redenumit anul acesta Jocurile Japoniei. Iar ceremonia de deschidere a jocurilor are loc tradițional în prezența Familiei Imperiale, cei doi monarhi declarând deschise jocurile sportive.

Îmbrăcați mai lejer decât de-obicei - asta însemnând că Împăratul Naruhito a renunțat la cravată și și-a descheiat primul nasture de la cămașă, iar Împărăteasa Masako n-a mai purtat un compleu cu fustă, ci un deux-pieces cu pantalon - cei doi împărați aveau un aer foarte degajat și vesel a doua zi.

După ziua cea mare în care au dat startul competiției, nepoata lor, Prințesa Kako, și-a făcut și ea apariția în zona terenurilor sportive. Aceasta a ales să urmărească meciurile de tenis din tribune, într-un gest ce abia acum intră și în rutina Familiei Imperiale nipone, aceea a prezenței mai susținute în spațiul public.

Ca o notă de modernism și de deschidere către cutumele caselor regale occidentale, Prințesa Kako a fost desemnată președinte de onoare al Asociației Japoneze de Tenis și a decis să fie prezentă la toate meciurile din campionat. Aceasta a fost văzută vorbind cu sportivii și cu antrenorii și a urmărit turul al doilea al probei de simplu feminin din cadrul celei de-a 99-a ediții a All Japan Tennis Championships, desfășurată la Ariake Coliseum din Koto Ward, Tokyo. 

Ulterior, Prințesa Kako (cea de-a doua fiică a prințului moștenitor Fumihito de Akishino) a participat și la o întâlnire a cercetașilor, Girl Scouts în Tokyo, pe 6 octombrie, și le-a încurajat pe tinerele să se implice mai mult social și să nu le fie teamă să aibă o voce a lor - evenimentul având loc de Ziua Internațională a Fetelor, iar Prințesa purtând, de această dată, un costum cu pantalon, o abordare nouă în garderoba sa.

Trebuie spus că toate acestea se întâmplă într-o țară în care, până nu demult, locuitorii nici nu-și vedeau vreodată Împăratul, el fiind considerat un personaj sacru, care nu trebuia văzut ori atins. În ultimii ani, această abordare milenară a fost schimbată prin venirea lui Naruhito la tron, după domnia foarte tradițională a Împăratului Akihito.

FOTO: Getty Images, Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Nicole Coste, iubita stewardesa a lui Albert de Monaco, mama lui Alexandre Grimaldi   Instagram 2 jpg
Diana Vanity Fair jpg
Principesa Sofia la ambasada Germaniei de Ziua Germaniei   FOTO Daniel Angelescu, Casa Majestății Sale (1) jpg
FotoJet Mary (2) jpg
pamela anderson baywatch foto profimedia jpg
Meghan Markle dieta jpg
Kate Middleton  foto   Profimedia jpg
Kate și Beatrice, Profimedia jpg
regele charles al iii lea profimedia jpg
FotoJet Sophie jpg
Meghan Markle și Harry colaj  jpg
Majestatea Sa Margareta si Principele Radu, prima aparitie din aceasta toamna la Palatul Elisabeta   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (1) jpeg
FotoJet Mary jpg
FotoJet Charlene jpg
Kate Middleton, Prințul William, Prințul George, Prințesa Charlotte și Prințul Louis  foto   Profimedia jpg
Meghan Markle Foto Getty Images (1) jpg
Regele Charles, mesaj de Paște, Profimedia jpg
Regina Camilla Foto profimedia (5) jpg