Salariul Prințului William a fost dezvăluit de contabilii regali! Cât câștigă viitorul rege britanic

24 iulie, 2024

Fiul cel mare al Regelui Charles al III-lea al Marii Britanii are o sumedenie de roluri și funcții. Este Prinț de Wales și Duce de Cornwall.

Printul William   GettyImages 2152220099 jpg

Prințul de Wales a primit un venit privat anual de peste 23 de milioane de lire sterline anul trecut, arată conturile, scrie publicația HELLO!.

În calitate de moștenitor al tronului, Prințul William, în vârstă de 42 de ani, are dreptul la profiturile excedentare ale proprietății Ducatului de Cornwall și a primit întreaga sumă în 2023 - 2024, primul său an financiar complet în calitate de Duce de Cornwall.

Ducatul de Cornwall este una dintre cele mai mari și mai vechi proprietăți funciare din Marea Britanie și a fost creat în 1337 de Edward al III-lea pentru a-și întreține fiul și moștenitorul Prințul Edward, cunoscut drept Prințul Negru, și toți moștenitorii săi ulteriori.

Se întinde în 23 de județe din Anglia și Țara Galilor și include terenul de cricket Oval și 67.000 de acri de Dartmoor.

Banii sunt folosiți pentru a finanța viața oficială, caritabilă și privată a lui William, Kate și a celor trei copii ai lor, Prințul George, Prințesa Charlotte și Prințul Louis.

Anul trecut, William a primit aproximativ 6 milioane de lire sterline de la Ducat, deoarece a devenit Duce de Cornwall la moartea regretatei Regine la jumătatea anului financiar, iar Ducatul a cerut să păstreze un procent mai mare atunci pentru conducerea moșiei.

Alastair Martin, secretarul și contabilul Ducatului de Cornwall, a vorbit și despre diferența dintre William și predecesorul său, regele Charles, în acest rol important.

„Sustenabilitatea este o pasiune pe care amândoi o împărtășesc, dar există unele diferențe”, a spus el. „Alteța Sa Regală, al 24-lea duce, mă suna. Alteța Sa Regală, al 25-lea duce, îmi scrie pe WhatsApp”.

Prințul William în Cornwall, Profimedia
Prințul William în Cornwall, Profimedia

Alastair Martin a povestit: „A doua zi după moartea Majestății Sale Regina, l-am sunat pe Prințul William pentru a-i spune „Bine ați venit în Ducat, domnule”.

„Evident că l-am cunoscut, am lucrat cu el în ultimii opt sau zece ani, pentru a-i explica cu adevărat care era viitorul lui, ce avea să-l aștepte.

Iar el nu a ezitat să-mi dea numărul de telefon, ca să putem comunica.”

Prințul William a moștenit Ducatul de Cornwall de la tatăl său, regele Charles

Regele Charles si Printul William Foto GettyImages (3) jpg

Foto: GettyImages & Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
Prințul Harry Foto GettyImages 1 jpg
Regele Charles la expozitia florala a Royal Horticultural Society   Casa Regala britanica (4) jpg
Noua Regina Maori din Noua Zeelanda Kuini Nga   Getty Images, Profimedia jpg
Frederik, Mary, Christian, Profimedia jpg
Printul Hisahito al Japoniei si mama sa, Printesa Kiko, si tatal sau, Printul Fumihito de Akishino  profimedia 0894784690 jpg
regi și prinți cu barbă  foto   GettyImages jpg
Kate, William, George, Charlotte și Louis GettyImages 1243027787 jpg
Regina Mary și Regele Frederik, Profimedia (7) jpg
Regina Camilla Foto Profimedia (2) jpg
Prințul William Foto Getty Images jpg
Ducesa Sophie la Ziua Ordinului Jartierei Foto Getty Images (3) jpg
Prințul Archie și Prințesa Lilibet jpg
Harry si Archie
Regele Harald, Regina Sonja, Printul Haakon, Printesa Mette Marit, Printul Sverre Magnus si Printesa Ingrid Alexandra la nunta din Norvegia Printesa Martha Louise cu Durek Verret   profimedia 0903435870 jpg
Kate și William, GettyImages (6) jpg
Prințesa Diana, Profimedia (2) jpg
Printesa Anne, Regele Charles si Regina Consoara Camilla   profimedia 0746361096 jpg