Șapte locuri-surpriză deținute de Prințul William! Pe listă e și o închisoare

23 mai, 2023

În calitate de moștenitor al tronului, Prințul William este cunoscut și sub numele de Duce de Cornwall, ceea ce înseamnă că este responsabil de Ducatul de Cornwall, o suprafață vastă de teren în sudul Angliei, unde are mai multe proprietăți neobișnuite.

printul william (6) jpg

La moartea regretatei regine, nu numai că Regele Charles și-a asumat rolul de monarh, dar și Prințul William și-a însușit o mulțime de noi responsabilități importante. Pe lângă faptul că a obținut o serie de titluri noi, printre care cel de Prinț de Wales, el a moștenit și vastul imperiu al Ducatului de Cornwall.

Ducatul de Cornwall este o proprietate privată, estimată la aproximativ 1 miliard de lire sterline, care a fost înființată de Eduard al III-lea în 1337 pentru fiul său, Prințul Edward, și a fost transmisă fiului cel mai mare al fiecărui monarh. Proprietatea se întinde pe 52.449 de hectare de teren în 20 de comitate din sud-vestul Angliei și este în prezent în responsabilitatea lui William, care are și titlul de Duce de Cornwall. Așadar, pe terenul vast Prințul William deține o serie de proprietăți-surpriză, scrie Mirror

Insulele deținute de Prințul William

Unele dintre cele mai uimitoare locuri pe care Prințul William le are ca parte a domeniului său din Ducatul de Cornwall sunt Insulele Scilly. Arhipelagul este situat nu departe de coasta Cornwall și se află la aproximativ o oră cu avionul din sud-vestul Angliei.

Insula Tresco este una dintre preferatele lui William, el a fost văzut în vacanță acolo împreună cu Kate, Prințul George, Prințesa Charlotte și Prințul Louis.

Casa regelui

Unul dintre numeroșii chiriași ai Prințului William este unul care îi este foarte familiar - tatăl său, Regele Charles. Casa Highgrove din Gloucestershire se află pe terenul Ducatului de Cornwall, ceea ce înseamnă că Prințul William este acum proprietarul său.

Se pare că această casă este preferata regelui și se află aproape de proprietatea privată a Reginei Camilla din Wiltshire. O sursă a declarat anterior pentru The Sun: „Regele are un contract de închiriere pe termen lung și plătește chirie pentru Highgrove House și terenurile din jur".

Închisoarea deținută de Prințul William

Una dintre cele mai bizare proprietăți deținute de Ducat este una dintre cele mai notorii închisori din Anglia - Dartmoor. Situată în Devon, aceasta este în prezent o închisoare de categoria C pentru bărbați, dar are un trecut oarecum zbuciumat.

În anii '20 și '30, era cunoscut pentru găzduirea unora dintre cei mai mari infractori din țară, iar în 1932 a izbucnit o mare revoltă. Anterior a fost amenințată cu închiderea, dar se pare că va rămâne deschisă în continuare.

Locul de desfășurare a meciurilor de cricket

Deși Ducatul se întinde pe o mulțime de zone rurale, are și terenuri în Londra - și anume în Kennington. Iar acest lucru înseamnă că deține unul dintre cele mai faimoase terenuri de cricket din lume - The Oval.

Orașul model

Unul dintre cele mai neobișnuite locuri ale lui William este un oraș "experimental" din sudul Angliei - care urmează să fie finalizat în 2025. 

Un domeniu strict

În timp ce cel mai faimos complex imobiliar deținut de William este Poundbury, un altul este strictul Cornish Nansledan Estate. Acesta este o extensie a orașului Newquay din Cornwall și are reguli stricte, printre care se numără faptul că nu există mașini de spălat străzile sau coșuri de gunoi vizibile și nu este permisă instalarea de antene parabolice individuale.

Se crede că proiectul ar putea dura până la 40 de ani pentru a fi finalizat, iar dacă vă decideți să locuiți acolo, există și alte reguli stricte. Printre aceste restricții se numără și aceea de a nu face zgomot inutil, de a nu avea discuții zgomotoase sau de a trânti ușile.

Castelul vechi deținut de Prințul William

Având în vedere că are o mare suprafață de teren și că este prinț, nu este de mirare că Prințul William deține mai multe castele - inclusiv magnificul castel Tintagel din Cornwall.

Construit pe o coastă, acesta datează din secolul al XIII-lea și a aparținut anterior lui Richard, conte de Cornwall. 

Foto: Getty ImagesRecente pe Ok! Magazine

harry archie meghan markle jpeg
Nunta Prințesei Madeleine a Suediei cu Christopher O'Neill, în 2013, Foto Getty (6) jpg
Andrea Casiraghi si familia profimedia 0779914475 jpg
Prințul William, Prințul Harry  sursa   Shutterstock jpg
Hussein si Rajwa profimedia 0780889565 jpg
Kate si William getty jpg
George, Charlotte și Louis, copiii Wales, Getty (3) jpg
Regina Camilla la Garden Museum (2) jpg
Prințesa Eugenie și Jack Brooksbank, Getty jpg
Charlene de Monaco profimedia 0780585767 jpg
Regina Letizia profimedia 0781947731 jpg
Prințul Harry  foto   Gettyimages jpg
Kate Middleton, Prințesa de Wales, la rugby, Foto Profimedia (1) jpg
charles si camilla profi 8 jpg
diana si harry   profimedia jpg
printesa diana printul william jpg
Regele Charles a revenit la Londra (2) jpg
Meghan Markle  foto   GettyImages jpg