Sătul de capriciile lui, Regele Charles îi mai taie Prințului Andrew o subvenție regală

21 august, 2024

Monarhul britanic nu mai stă la discuție: își lasă fratele complet descoperit.

Printul Andrew, fratele lui Charles, acuzat de pedofilie   Profimedia (1) jpg

De luni de zile, monarhul britanic încearcă să îl alunge pe fratele său, Ducele de York, din imensa proprietate în care locuiește, pe domeniul regal Windsor. În acest război imobiliar și frățesc, Regele Charles se pregătește să joace o nouă carte - de data aceasta financiară.

Este vorba despre ceea ce se numește o tactică de presiune. Potrivit informațiilor dezvăluite de „The Sun on Sunday” la 17 august 2024, Regele Charles al III-lea a luat o decizie majoră în ceea ce îl privește pe fratele său, Prințul Andrew: a decis să nu-i mai finanțeze securitatea. De la sfârșitul lunii octombrie, suveranul nu va mai plăti factura, estimată la peste 4,5 milioane de euro pe an, pentru protecția reședinței sale, Royal Lodge. Să fie aceasta o ultimă încercare de a-l înlătura? În orice caz, încă o lovitură pentru Ducele de York.

Întrucât s-a retras din viața publică în urma scandalului Epstein, Prințul Andrew nu mai beneficiază de protecția apropiată oferită de RAVEC, un serviciu guvernamental britanic dedicat membrilor în funcție ai familiei regale. Când mama lor, Regina Elisabeta a II-a, a murit, fratele lui, Charles al III-lea, a fost cel care a acceptat să preia conducerea, folosind banii proprii pentru a plăti agenți de securitate privați care să aibă grijă de reședința fratelui său mai mic.

Aproximativ zece angajați lucrează 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână, pentru a proteja Royal Lodge, conacul cu treizeci de camere de pe domeniul regal Windsor, unde Prințul Andrew locuiește încă cu fosta sa soție, Sarah, Ducesă de York. Dar dacă securitatea nu mai este garantată, cuplul, care nu mai are nicio îndatorire oficială, va putea continua să locuiască acolo? Aceasta este miza...

Pentru tabloidul „The Sun on Sunday”, care citează o sursă apropiată Palatului, „toată lumea spune că acest lucru înseamnă că Ducele de York va trebui să părăsească Royal Lodge. Altfel, ce alt motiv există pentru a-i lua securitatea?” „The Sun on Sunday” continuă spunând că paznicii privați au fost informați recent că sarcinile lor nu vor fi reînnoite în toamnă. „Toți lucrează încă câteva săptămâni, până când contractele lor expiră la sfârșitul lunii octombrie. Dar nu există nicio indicație că vor fi înlocuiți.”

„Nu este un secret că Regele vrea ca el să plece”, a declarat aceeași sursă pentru „The Sun”. Într-adevăr, de luni de zile, Regele Charles încearcă să-și convingă fratele și fosta cumnată să părăsească foarte somptuosul (și foarte costisitor de întreținut) Royal Lodge, în care s-au mutat după moartea reginei mamă în 2002, și să se mute în mai modestul Frogmore Cottage, renovat și apoi ocupat pentru o vreme de Prințul Harry și Meghan Markle înainte ca aceștia să plece în America. Mult mai mică, dar și mai aproape de castel, această reședință s-ar dovedi mult mai puțin costisitoare de protejat. Așadar, nu există nicio îndoială că la Balmoral, unde suveranul și soții York se întâlnesc săptămâna aceasta pentru tradiționala lor vacanță de vară scoțiană, negocierile și discuțiile trebuie să meargă bine...

FOTO: Profimedia, Getty Images



Recente pe Ok! Magazine

Regina Letizia a Spaniei Foto Profimedia (6) jpg
Prințul Willia Foto Profimedia jpg
Prințesa Diana  foto   Profimedia jpg
Prințul Carl Philip și Prințesa Sofia, Profimedia (4) jpg
Printul Sverre Magnus al Norvegiei   Casa Regala norvegiana jpg
FotoJet Eugenie și Bea jpg
Kate Middleton Prințul George și Prințul Louis profimedia 0906155051 jpg
Printesa Stephanie de Monaco, Daniel Ducruet si fiica lor, Pauline Ducruet   Profimedia, Instagram jpg
Regina Mary și Regele Frederik Facebook2 jpg
Kate Middleton, Prințul William  foto   Profimedia jpg
Prințul William cu Prinții George, Charlotte și Louis  foto   GettyImages jpg
Ducesa Sophie Foto Profimedia jpg
Kate Middleton Foto Profimedia (1) jpg
Regele Charles si Regina Camilla la Trooping the Colour 2024   Casa Regala (2) jpg
Prințul Carl Philip, Prințesa Sofia, Chris O'Neill și Prințesa Madeleine, Profimedia jpg
Prințul Harry Regele Charles Foto Profimedia jpg
Alma, cainele Majestatii Sale Margareta, rasfatata Familiei Regale   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (6) jpg
Charlene și Albert de Monaco 2 profimedia 0906081891 jpg