Scandalurile din familia Regelui Mihai

Incidentul petrecut la Aubonne cu Nicholas Medforth-Mills nu este primul care a tulburat familia Majestății Sale. Iată prin ce alte provocări a fost nevoit să treacă Regele.

Viața lui Mihai I a fost o înșiruire de provocări, de la cele politice și până la cele personale.

Încă de la naşterea sa, a fost subiectul unor titluri jenante în presă: s-a născut prematur ori Regina Elena era deja însărcinată la nunta din 10 martie 1921? Căci Regele Mihai al României s-a născut în 25 octombrie 1921 la Sinaia, iar părinții săi,  Carol al II-lea și Elena a Greciei, s-au cunoscut la Lausanne, în Elveţia, unde s-au logoditla 12 ianuarie 1921.

Palatul Cotroceni a anunțat că prințul Mihai, cântărind 4 kg, s-a născut prematur. Evident că un prematur nu depășește la naștere 2 kg, după unele studii chiar 1,5 kg. Despre nașterea lui Mihai care nu putea fi prematură, îi scria și Pamfil Șeicaru în decembrie 1976 lui Ovidiu Vuia.

“Un copil de 4 kg. Un miracol biologic? Din investigatiile mele făcute în 1974 la Athena, unde am fost de trei ori, reiese că Elena a trecut Rubiconul ajutată de un colonel Manos care comanda regimentul de gardă călare al regelui Constantin. A fost o dezbatere în parlamentul Greciei cu privire la sinuciderea colonelului Manos după o audienţă la regele Constantin. Monitorul oficial cu dezbaterile camerei este ţinut în secret. Acum când nu se mai crede în restaurarea monarhiei s’ar putea ajunge la lectura dezbaterilor. La naşterea lui Mihai s’a simţit nevoia de a da o explicaţie miracolului biologic: un colectiv de medici, prof. universitari, au dat un comunicat. Efectul: lui Mihai i se spunea Mihai pripitul sau Mihai Viteză.” spune Pamfil Șeicaru în scrisoare.

Loading...


INAPOI LA PRIMA PAGINA