Scena le aparține. Ce actualizare importantă de statut le-a făcut Regele Charles lui William și Kate

6 iunie, 2023

Încet, încet, lucrul la care se aștepta toată lumea devine realitate. După încoronarea din 6 mai, Regele Charles le face loc în scenă urmașilor săi la tron, viitori monarhi britanici William și Catherine.

FotoJetCharlesșiWales jpg

Regele Charles al III-lea are 74 de ani și este cel mai în vârstă suveran britanic încoronat vreodată. Și așa cum și Regina Elisabeta a II-a a procedat de câțiva ani încoace, și monarhul britanic le face loc, progresiv, succesorilor săi la tron.

O primă actualizare de statut a avut loc recent, când Prințul și Prințesa de Wales l-au reprezentat oficial pe Regele Charles al III-lea, peste hotare. Mai exact, la marea și fastuoasa nuntă iordaniană, care a adunat membrii importanți ai familiilor regale din toată lumea.

Prințul William și Kate Middleton la nunta hașemită, 1 iunie 2023, Profimedia (1) jpg

Este prima dată când Prințul William și Kate Middleton reprezintă monarhia britanică la un eveniment major de peste hotare. Într-un fel, au participat la nunta omologilor lor. Căci mirii, Prințul Hussein al Iordaniei și Prințesa Rajwa sunt moștenitorii tronului iordanian și vor deveni, peste ani, întocmai ca Prinții de Wales, rege și regină.

Expertul regal Daniela Elser subliniază că această reprezentare regală o făcea Charles în calitatea sa de Prinț de Wales. Acum, i-a pasat sarcina fiului moștenitor, așa că putem concluziona, o actualizare importantă de statut a avut loc.

Doamna Elser a scris: ”Poate că nu vi se pare importantă știrea că Prinții de Wales au participat la nuntă și să nu credeți că m-au amețit paietele rochiei lui Kate Middleton. La nunta din Regatul hașemit, Prințul William și Prințesa Catherine l-au reprezentat pe rege, pentru prima dată. În lumea regalilor, este un pas important, o înălțare a statutului, un mesaj clar, atunci când reprezinți țara în numele suveranului.”

Cu toate acestea, îi știm pe Kate și William foarte activi întrucât au fost forțați de împrejurări, încă de pe vremea când erau Duci de Cambridge, dat fiind numărul restrâns de membri regali activi: mulți sunt în vârstă, iar Ducii de Sussex și Prințul Andrew nu mai reprezintă Casa Regală britanică.

Foto: Profimedia și Getty



Recente pe Ok! Magazine

Regele Charles  foto   GettyImages jpg
Meghan Markle Regele Charles jpg
Prințul William Foto Getty images jpg
Kate Middleton în alb, Profimedia jpg
Regele Frederik și Regina Mary, portret de gală PNG
Majestatea Sa Margareta și Principele Radu în vizită la comunitățile dunărene   FOTO Daniel Angelescu, Casa Majestății Sale (5) jpeg
Meghan Markle în doliu, Profimedia jpg
Printesa Beatrice   GettyImages 1251110853 jpg
Prințul Archie și Prințesa Lilibet jpg
Samuel Chatto, nepotul Prințesei Margret, s a apucat de olărit   Instagram 7 (4) jpg
Regina Letizia Regele Felipe profimedia 0867585293 jpg
Sophie, Ducesa de Edinburgh, Profimedia (1) jpg
Prințul Christian al Danemarcei Foto Instagram Casa Regală Daneză (2) jpg
Prințul Nikolaos al Greciei și Prințesa Tatiana Foto GettyImages (5) jpg
Kate Middleton, Prințesa Charlotte  foto   Getty jpg
Prințesa Victoria a Suediei profimedia 0867505361 jpg
Kate Middleton și Prințul Louis  foto   GettyImages jpg
Regele Juan Carlos la regata   profimedia 0857530431 jpg