Scena le aparține. Ce actualizare importantă de statut le-a făcut Regele Charles lui William și Kate

6 iunie, 2023

Încet, încet, lucrul la care se aștepta toată lumea devine realitate. După încoronarea din 6 mai, Regele Charles le face loc în scenă urmașilor săi la tron, viitori monarhi britanici William și Catherine.

FotoJetCharlesșiWales jpg

Regele Charles al III-lea are 74 de ani și este cel mai în vârstă suveran britanic încoronat vreodată. Și așa cum și Regina Elisabeta a II-a a procedat de câțiva ani încoace, și monarhul britanic le face loc, progresiv, succesorilor săi la tron.

O primă actualizare de statut a avut loc recent, când Prințul și Prințesa de Wales l-au reprezentat oficial pe Regele Charles al III-lea, peste hotare. Mai exact, la marea și fastuoasa nuntă iordaniană, care a adunat membrii importanți ai familiilor regale din toată lumea.

Prințul William și Kate Middleton la nunta hașemită, 1 iunie 2023, Profimedia (1) jpg

Este prima dată când Prințul William și Kate Middleton reprezintă monarhia britanică la un eveniment major de peste hotare. Într-un fel, au participat la nunta omologilor lor. Căci mirii, Prințul Hussein al Iordaniei și Prințesa Rajwa sunt moștenitorii tronului iordanian și vor deveni, peste ani, întocmai ca Prinții de Wales, rege și regină.

Expertul regal Daniela Elser subliniază că această reprezentare regală o făcea Charles în calitatea sa de Prinț de Wales. Acum, i-a pasat sarcina fiului moștenitor, așa că putem concluziona, o actualizare importantă de statut a avut loc.

Doamna Elser a scris: ”Poate că nu vi se pare importantă știrea că Prinții de Wales au participat la nuntă și să nu credeți că m-au amețit paietele rochiei lui Kate Middleton. La nunta din Regatul hașemit, Prințul William și Prințesa Catherine l-au reprezentat pe rege, pentru prima dată. În lumea regalilor, este un pas important, o înălțare a statutului, un mesaj clar, atunci când reprezinți țara în numele suveranului.”

Cu toate acestea, îi știm pe Kate și William foarte activi întrucât au fost forțați de împrejurări, încă de pe vremea când erau Duci de Cambridge, dat fiind numărul restrâns de membri regali activi: mulți sunt în vârstă, iar Ducii de Sussex și Prințul Andrew nu mai reprezintă Casa Regală britanică.

Foto: Profimedia și GettyRecente pe Ok! Magazine

Meghan Markle Ducesa1, Profimedia PNG
Kate Middleton și Prințul William, apariție în Wales, pe 3 octombrie (9) jpg
Kate Middleton în rochie transparentă, Getty (5) jpg
Andrew si Charles jpg
Prințesa Ingrid Alexandra a Norvegiei, Getty (4) jpg
HSH Princess Charlene of Monaco, HSH Prince Jacques of Monaco, HSH Princess Gabriella of Monaco, Charlotte Casiraghi, Foto Profimedia jpg
Prințesa Rajwa și Prințul Hussein în vizită în SUA 2 foto Instagram png
Kate Middleton, distracție cu copiii din Kent, Foto Getty (8) jpg
Cuplul regal la balcon jpg
Regina Mathilde a Belgiei intr un total look Carolina Herrera   casa regala (2) jpg
site ul familiei regale jpg
Majestatea Sa Margareta si Principele Radu la Universitatea Titu Maiorescu   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
Meghan Markle, Getty (8) jpg
Printul Harry si Charles jpeg
Harry și Eugenie, Profimedia jpg
Nicolae și Alina ai României Facebook jpg
Regele Charles Camilla jpg
Kate Middleton (29) jpg