Scenariu de luat în seamă: soarta Camillei dacă Charles moare înaintea ei și William devine rege

31 mai, 2023

Nu vrem să mergem cu gândul până acolo, dar da, acest scenariu este destul de plauzibil. Ce se-ntâmplă cu Camilla, dacă regina va trăi mai mult decât regele ei?

Regele Charles și Camilla FOTO Profimedia (2) jpg

Camilla a devenit regină după urcarea pe tron a lui Charles, dar dacă aceasta îi va supraviețui regelui, iar William va deveni monarh, puțini știu care va fi rolul ei în cadrul palatului regal și ce titlu va purta aceasta. În niciun caz cel de Regină-Mamă, ca în cazul străbunicii lui William, Elisabeta, decedată în anul 2002.

Ei bine, într-un astfel de caz, noul ei titlu ar fi cel de Regină-văduvă (Queen Dowager în limba engleză), un titlu care a fost folosit pentru prima dată de către Regina Adelaide, în 1837, ca văduvă a Regelui William al IV-lea. 

În istoria recentă a monarhiei britanice, ultimul exemplu în care un soț a supraviețuit monarhului a fost cel mamei Reginei Elisabeta a II-a, Elizabeth Bowes-Lyon, care a fost căsătorită cu Regele George al Vl-lea și era cunoscută cu titulatura de Regină Mamă.

Situația Camillei este neobișnuită și din cauză că aceasta a fost, inițial, amanta Regelui Charles și motivul pentru care Diana s-a despărțit de actualul rege în anul 1992.

La un moment dat, părea că soția lui Charles va primi titlul de Regină Consoartă, dar a fost dorința regelui ca ea să fie numită cu versiunea prescurtată, cea de regină și atât.

O Regină-văduvă este un titlu sau statut deținut de văduva unui rege. Înțelesul complet al celor două cuvinte din care este compus titlul este următorul: regina indică pe cineva care a servit ca regină-consoartă, în timp ce văduva indică faptul că aceea femeie continuă să dețină acel statut de la soțul ei decedat. Spre deosebire, o Regină-mamă este o fostă regină consoartă, adesea o Regină-văduvă, care este și mama monarhului domnitor.

Titlul de Regină-văduvă este unul puțin familiar pentru publicul britanic, dar, cum spuneam, este un scenariu destul de probabil în caz că o Camilla de 75 de ani trăiește mai mult decât un Charles de 74.

Foto: Getty Images, ProfimediaRecente pe Ok! Magazine

Meghan Markle Ducesa1, Profimedia PNG
Kate Middleton și Prințul William, apariție în Wales, pe 3 octombrie (9) jpg
Kate Middleton în rochie transparentă, Getty (5) jpg
Andrew si Charles jpg
Prințesa Ingrid Alexandra a Norvegiei, Getty (4) jpg
HSH Princess Charlene of Monaco, HSH Prince Jacques of Monaco, HSH Princess Gabriella of Monaco, Charlotte Casiraghi, Foto Profimedia jpg
Prințesa Rajwa și Prințul Hussein în vizită în SUA 2 foto Instagram png
Kate Middleton, distracție cu copiii din Kent, Foto Getty (8) jpg
Cuplul regal la balcon jpg
Regina Mathilde a Belgiei intr un total look Carolina Herrera   casa regala (2) jpg
site ul familiei regale jpg
Majestatea Sa Margareta si Principele Radu la Universitatea Titu Maiorescu   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
Meghan Markle, Getty (8) jpg
Printul Harry si Charles jpeg
Harry și Eugenie, Profimedia jpg
Nicolae și Alina ai României Facebook jpg
Regele Charles Camilla jpg
Kate Middleton (29) jpg