Scenariu de luat în seamă: soarta Camillei dacă Charles moare înaintea ei și William devine rege

31 mai, 2023

Nu vrem să mergem cu gândul până acolo, dar da, acest scenariu este destul de plauzibil. Ce se-ntâmplă cu Camilla, dacă regina va trăi mai mult decât regele ei?

Regele Charles și Camilla FOTO Profimedia (2) jpg

Camilla a devenit regină după urcarea pe tron a lui Charles, dar dacă aceasta îi va supraviețui regelui, iar William va deveni monarh, puțini știu care va fi rolul ei în cadrul palatului regal și ce titlu va purta aceasta. În niciun caz cel de Regină-Mamă, ca în cazul străbunicii lui William, Elisabeta, decedată în anul 2002.

Ei bine, într-un astfel de caz, noul ei titlu ar fi cel de Regină-văduvă (Queen Dowager în limba engleză), un titlu care a fost folosit pentru prima dată de către Regina Adelaide, în 1837, ca văduvă a Regelui William al IV-lea. 

În istoria recentă a monarhiei britanice, ultimul exemplu în care un soț a supraviețuit monarhului a fost cel mamei Reginei Elisabeta a II-a, Elizabeth Bowes-Lyon, care a fost căsătorită cu Regele George al Vl-lea și era cunoscută cu titulatura de Regină Mamă.

Situația Camillei este neobișnuită și din cauză că aceasta a fost, inițial, amanta Regelui Charles și motivul pentru care Diana s-a despărțit de actualul rege în anul 1992.

La un moment dat, părea că soția lui Charles va primi titlul de Regină Consoartă, dar a fost dorința regelui ca ea să fie numită cu versiunea prescurtată, cea de regină și atât.

O Regină-văduvă este un titlu sau statut deținut de văduva unui rege. Înțelesul complet al celor două cuvinte din care este compus titlul este următorul: regina indică pe cineva care a servit ca regină-consoartă, în timp ce văduva indică faptul că aceea femeie continuă să dețină acel statut de la soțul ei decedat. Spre deosebire, o Regină-mamă este o fostă regină consoartă, adesea o Regină-văduvă, care este și mama monarhului domnitor.

Titlul de Regină-văduvă este unul puțin familiar pentru publicul britanic, dar, cum spuneam, este un scenariu destul de probabil în caz că o Camilla de 75 de ani trăiește mai mult decât un Charles de 74.

Foto: Getty Images, Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Principele Nicolae al Romaniei repatriat   Casa Majestatii Sale jpg
Prințul Harry  foto   Gettyimages jpg
Letizia, Felipe, Leonor și Sofia foto profimedia 0815164168 jpg
Regina Camilla foto GettyImages jpg
Regina Camilla, Joia Mare, Profimedia (2) jpg
Regele Charles, mesaj de Paște, Profimedia jpg
Charles și William, Getty (2) jpg
Meghan Markle și Prințul Harry 1 jpg
Hugh Grosvenor si Printul William   Getty Images jpg
Meghan Markle  foto   GettyImages, Instagram jpg
Prințul Harry, Meghan Markle  foto   GettyImages jpg
Kate Middleton vaccin colaj jpg
Regele Felipe, Regina Letizia și Leonor, de Ziua Spaniei foto GettyImages 1731552999 jpg
Regina Camilla foto Getty Images (2) jpg
Prințul Archie și Prințesa Lilibet jpg
Regele Charles în audiențe, Profimedia jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
FotoJetEugenie și Beatrice jpg