Schimbare pe tronul Malaieziei! Noul rege este un miliardar care deține 300 de mașini

1 februarie, 2024

Exoticul regat din Orient are un sistem unic de monarhie rotativă. Iar acum a venit momentul ca, după 5 ani de domnie, actualul suveran să cedeze putere succesorului său.

Noul suveran al Malaeziei este unul dintre cei mai bogați oameni de pe Glob. FOTO: Profimedia
Noul suveran al Malaeziei este unul dintre cei mai bogați oameni de pe Glob. FOTO: Profimedia

Sultanul Ibrahim Iskandar, în vârstă de 65 de ani, a fost încoronat ieri ca rege al Malaeziei, în cadrul unei ceremonii la care au participat premierul țării, Anwar Ibrahim, membri ai cabinetului și membri ai celor nouă Familii Regale din Malaezia. Acesta a urcat pe tron într-un moment de mare instabilitate politică, ca parte a sistemului unic de monarhie rotativă.

Veștile despre monarhia din îndepărtata și exotica Malaezia s-au succedat cu repeziciune în ultimele zile. După mai mulți ani fără evoluții majore de la scandalul căsătoriei de coșmar dintre Mohammed al V-lea și rusoiaca Oksana Voevodina, titlurile ziarelor sunt ocupate cu un alt subiect fierbinte: Prințul de Kelantan și soția sa suedeză nu mai sunt moștenitori ai sultanatului. Iar acum tocmai am asistat la proclamarea unui nou monarh, în cadrul regimului său particular de rotație a tronului. Practic, de la obținerea independenței națiunii față de Marea Britanie în 1957, 9 conducători de etnie malaeziană s-au succedat în funcția de rege pentru mandate de cinci ani.

Un rege excentric și putred de bogat

Ceea ce e și mai interesant este că Sultanul Ibrahim Iskandar este „un rege care conduce motociclete, un Ferrari și un împătimit al Instagram-ului", după cum îl descrie „Bloomberg”. Mai mult, el a declarat luna trecută pentru „Singapore Straits Times” că este hotărât să nu irosească cei cinci ani pe tron ca un „rege marionetă".

Sultanul Ibrahim Iskandar - capul Familiei Regale din Johor - va folosi titlul de Majestatea Sa Yang di-Pertuan Agong, echivalentul regelui în Malaezia, și este considerat unul dintre cei mai puternici și mai bogați oameni din țară. Potrivit „Bloomberg”, familia Johor are o avere estimată la 5,7 miliarde de dolari, cumulată din terenuri private, proprietăți imobiliare și companii publice și private.

Regele Malaeziei deține puțin sub un sfert din U Mobile, unul dintre cei mai mari furnizori de telefonie mobilă din Malaezia, pe lângă terenuri în valoare de 4 milioane de dolari în Singapore. În plus, familia Johor este singura Familie Regală din Malaezia care are o armată privată, condiție care a fost acordată pentru ca Johor să se alăture Malaeziei de astăzi, după ce a obținut independența față de Marea Britanie în 1967, potrivit ABC News.

Tot potrivit profilului realizat de „Bloomberg”, regele are o colecție de avioane private și peste 300 de mașini de epocă de lux, inclusiv una care a aparținut lui Adolf Hitler. Într-un interviu reapărut în 2013 și postat pe YouTube în 2017, Sultanul Ibrahim a declarat că Hitler a fost prieten cu străbunicul său.

Totodată, Sultanul Ibrahim Iskandar este un pasionat de motociclete și este cunoscut pentru că face excursii cu Harley-Davidson-ul său prin Johor, unde a împărțit anterior „caritate săracilor", potrivit „The Guardian”.

Soția lui, Raja Zarith Sofiah, provine dintr-o altă Familie Regală, este absolventă de Oxford și autoare de cărți pentru copii și au împreună șase copii.

FOTO: Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Prințul Harry și Meghan Markle, Prințul William și Kate Middleton  foto   Getty jpg
Margareta a României cu Principele Radu foto Facebook jpg
Regele Charles și Regina Camilla portret oficial 2 png
Prințul Harry și Meghan Markle la recepția de nuntă din 2018, Getty (4) jpg
Prințesa Charlene și Albert de Monaco Facebook jpg
Roast Charles PNG
FotoJet Amelia jpg
Regele Charles și Regina Camilla la Catedrala St Paul Londra Foto Getty Images (4) jpg
Regel Frederik și Prințesa Ingrid Foto Instagram jpg
printesa alexandra luxemburg s a casatorit religios (6) jpg
FotoJet Regalii în Norvegia jpg
Margareta Custodele Coroanei Facebook jpg
Kate și William la BAFTA, Getty Images (2) jpg
Harry și Meghan în turneul nigerian, GettyImages (5) jpg
Zara Tindall la Royal Ascot, Profimedia (1) jpg
Regina Letizia profimedia 0872891821 jpg
Regina Mary la dineul norvegian, Profimedia (1) jpg
Meghan Markle și Prințul Harry Foto GettyImages jpg