Schimbarea pe care o face Regele Charles la Sandringham! Îi va afecta pe Prințesa Kate și Prințul William

16 aprilie, 2024

Din anul 2017, Regele Charles a preluat conducerea domeniului Sandringham, iar acum anunță o schimbare importantă!

Kate, William, Charles și Camilla sobri, în negru jpg

Regele Charles plănuiește să construiască o fermă solară pe domeniul său Sandringham. Majestatea Sa a solicitat o autorizație de construire pentru a instala aproximativ 2.000 de panouri solare pe padocurile de pășunat pentru cai, în încercarea de a furniza energie fără emisii de carbon pentru domeniul său întins pe 20.000 de acri, scrie publicația Hello Magazine. 

sandringham jpg jpeg

Planurile depuse la King's Lynn și West Norfolk Council susțin că ferma solară va "satisface cererile actuale și viitoare de energie electrică ale domeniului Sandringham". Se crede că panourile solare, care vor fi amplasate pe o suprafață de 2,3 hectare de teren, vor furniza un total combinat de 2,1MW de energie.

În cerere se spune: "Locația panourilor propuse este delimitată din punct de vedere vizual de dezvoltarea existentă și de vegetația matură, iar dezvoltarea nu ar duce la pierderea niciunui teren agricol productiv".

În timp ce construcția va avea un impact direct asupra casei Regelui Charles, aceasta va afecta, de asemenea, casa de la țară a Prințului William și a Prințesei Kate, Anmer Hall, care a fost oferită cuplului ca dar de nuntă de către regretata regină Elisabeta a II-a. Proprietatea lor se află la doar o aruncătură de băț de domeniul Sandringham, ceea ce înseamnă că prințul și prințesa de Wales vor fi, fără îndoială, afectați de ferma solară a monarhului. 

Casa din secolul al XVIII-lea a fost renovată cu aproximativ 1,5 milioane de lire sterline, Proprietatea este acum a doua casă a lui William și Kate, Adelaide Cottage din Windsor fiind reședința lor principală.

Aceasta nu este prima dată când Regele Charles introduce schimbări ecologice în reședințele sale regale. În 2022, monarhul a adăugat panouri solare pe acoperișul Sandringham House, în timp ce în 2011, Charles a instalat un sistem de energie solară de 5,6 kW la reședința sa londoneză, Clarence House.

Foto: Getty Images, Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Earl Charles Spencer și Harry, Getty (2) jpg
Regele Charles și a reluat îndatoririle regale, GettyImages (5) jpg
Regina Camilla la Clarence House, Profimedia (3) jpg
kate william profimedia 0764084002 jpg
Regele Charles și Regina Camilla de Paște foto Getty Images (2) jpg
Sophie, Ducesa de Edinburgh în vizită în Ucraina, GettyImages (9) jpg
3 printul william pilot de elicoptere sanitare ambulanta coronavirus 3 jpg jpeg
Prințul Harry și Meghan Markle foto profimedia (1) jpg
Prințul Christian al Danemarcei Foto Instagram Casa Regală Daneză (2) jpg
Printesa Gabriella si Printul Jacques de Monaco, alaturi de Printesa Charlene de Monaco si Printul Albert de Monaco   profimedia 0868411794 jpg
Prințul William și Kate Middleton Foto Getty Images   Instagram jpg
FotoJet Clooney Meghan jpg
Kate, William și Harry, Foto Getty (2) jpg
Majestatea Sa Margareta si Principele Radu la Deschiderea domeniului Savarsin   FOTO Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (6) jpeg
Regele Willem Alexander și Prințesa Amalia, Profimedia jpg
Kate Middleton Prințul William nuntă 2011 GettyImages 113272767 jpg
Prințesa Rajwa a Iordaniei  jpg
Harry și Meghan în Africa în 2019, GettyImages (1) jpg