Schimbarea surprinzătoare pe care o face Regele Charles la Palat. E o premieră istorică pentru 120 de ani

8 aprilie, 2024

Decizia Maiestății Sale marchează o etapă impresionantă de 120 de ani. În tot acest răstimp, nu s-a mai întâmplat așa ceva.

Regele Charles al III lea al Marii Britanii și Camilla, Foto Getty (2) jpg

Se întâmplă o mișcare de trupe la palat

Palatul Buckingham va fi păzit azi, luni, de trupe franceze, după ce monarhul britanic și-a dat acordul în acest sens. Este o acțiune care onorează 120 de ani de prietenie între Anglia și Franța.

Evenimentul este o premieră istorică și va marca aniversarea unui acord cunoscut sub numele de Entente Cordiale, tradus ca „acord cordial”, scrie HELLO!

Acordul a fost pus în aplicare în aprilie 1904 în încercarea de a rezolva disputele de lungă durată, creând o înțelegere diplomatică între cele două țări.

Pentru a marca această aniversare istorică, 32 de membri ai Gărzii Republicane a Jandarmeriei franceze se vor alătura celor 40 de soldați din Gărzile Scoțiene pentru o paradă.

În timp ce Jandarmeria franceză va păzi curtea palatului, paza Regelui va fi în continuare asigurată de gărzile obișnuite. Această responsabilitate este acordată doar membrilor forțelor armate britanice și trupelor Commonwealth.

Vor fi momente unice azi, la Londra!

Reprezentanții Jandarmeriei vor defila în jurul Palatului Buckingham. Gărzile Grenadier și fanfara franceză va intona imnurile de stat ale Marii Britanii și ale Franței. Va urma apoi un program extins de muzică anglo-franceză.

Șeful de escadrilă Guillaume Dewilde, care conduce detașamentul francez în timpul Schimbării Gărzii, a declarat: „Sunt extrem de mândru că pot participa la acest moment special alături de omologii noștri britanici. Noi suntem ca frații, să sărbătorim acest moment împreună este un simbol al forței relației dintre cele două țări ale noastre!”.

Sgt-ul major de garnizoană Andrew Stokes, care a fost responsabil cu furnizarea întregului antrenament ceremonial, a adăugat: „Este crucial pentru toți cei din NATO să aibă o relație puternică. Și aceasta este o oportunitate atât de a sărbători 120 de ani de la semnarea Antantei Cordiale, cât și de a demonstra relațiile noastre strânse cu francezii. Prima noastră repetiție a mers foarte bine, așa că nu avem deloc emoții. Va fi o sărbătoare minunată și o oportunitate pentru public de a asista la un astfel de spectacol.", a mai spus militarul englez.

Foto: Getty Images



Recente pe Ok! Magazine

Regele Frederik și Regina Mary ai Danemarcei Foto Profimedia (9) jpg
Kate Middleton și sora ei, Pippa Middleton  foto   Profimedia jpg
Majestatea Sa Margareta de Florii 2024   FOTO Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale jpeg
Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
Prințul William la meci, Profimedia jpg
king charles jpeg
Meghan Markle și Harry OK Mag (4) jpg
Prințesa Rajwa a Iordaniei Foto Profimedia jpg
Principele Nicolae jpg
Prințesa Charlotte a împlinit 9 ani foto Instagram
 Prinţesa Catharina-Amalia a Ţărilor de Jos (© RVD - Gemmy Woud-Binnendijk / Royal House of the Netherlands)
Prințesa Estelle și Prințesa Victoria a Suediei profimedia 0869167968 jpg
Regele Frederik și Regina Mary, portret de gală PNG
Regina Anne Marie și Regina Margrethe a II a alături de Printesa Benedikte a Danemarcei la 80 de ani   Casa Regală daneză (2) jpg
Prințesa Charlotte colaj  jpg
Ducesa Sophie de Edinburgh, Profimedia (3) jpg
Kate și Beatrice, Profimedia (2) jpg
Prințul Frederik și Prințesa Mary, Foto Profimedia jpg