Schimbarea surprinzătoare pe care o face Regele Charles la Palat. E o premieră istorică pentru 120 de ani

8 aprilie, 2024

Decizia Maiestății Sale marchează o etapă impresionantă de 120 de ani. În tot acest răstimp, nu s-a mai întâmplat așa ceva.

Regele Charles al III lea al Marii Britanii și Camilla, Foto Getty (2) jpg

Se întâmplă o mișcare de trupe la palat

Palatul Buckingham va fi păzit azi, luni, de trupe franceze, după ce monarhul britanic și-a dat acordul în acest sens. Este o acțiune care onorează 120 de ani de prietenie între Anglia și Franța.

Evenimentul este o premieră istorică și va marca aniversarea unui acord cunoscut sub numele de Entente Cordiale, tradus ca „acord cordial”, scrie HELLO!

Acordul a fost pus în aplicare în aprilie 1904 în încercarea de a rezolva disputele de lungă durată, creând o înțelegere diplomatică între cele două țări.

Pentru a marca această aniversare istorică, 32 de membri ai Gărzii Republicane a Jandarmeriei franceze se vor alătura celor 40 de soldați din Gărzile Scoțiene pentru o paradă.

În timp ce Jandarmeria franceză va păzi curtea palatului, paza Regelui va fi în continuare asigurată de gărzile obișnuite. Această responsabilitate este acordată doar membrilor forțelor armate britanice și trupelor Commonwealth.

Vor fi momente unice azi, la Londra!

Reprezentanții Jandarmeriei vor defila în jurul Palatului Buckingham. Gărzile Grenadier și fanfara franceză va intona imnurile de stat ale Marii Britanii și ale Franței. Va urma apoi un program extins de muzică anglo-franceză.

Șeful de escadrilă Guillaume Dewilde, care conduce detașamentul francez în timpul Schimbării Gărzii, a declarat: „Sunt extrem de mândru că pot participa la acest moment special alături de omologii noștri britanici. Noi suntem ca frații, să sărbătorim acest moment împreună este un simbol al forței relației dintre cele două țări ale noastre!”.

Sgt-ul major de garnizoană Andrew Stokes, care a fost responsabil cu furnizarea întregului antrenament ceremonial, a adăugat: „Este crucial pentru toți cei din NATO să aibă o relație puternică. Și aceasta este o oportunitate atât de a sărbători 120 de ani de la semnarea Antantei Cordiale, cât și de a demonstra relațiile noastre strânse cu francezii. Prima noastră repetiție a mers foarte bine, așa că nu avem deloc emoții. Va fi o sărbătoare minunată și o oportunitate pentru public de a asista la un astfel de spectacol.", a mai spus militarul englez.

Foto: Getty ImagesRecente pe Ok! Magazine

Doria Ragland și Prințul Harry foto  Shutterstock jpg
Prințesa Beatrice Zara Tindall Foto Instagram jpg
Gemenii regali, Printul Jacques si Printesa Gabrielle si Lady Amelia si Lady Eliza Spencer  Palatul Princiar, Instagram jpg
Regele Felipe și Regine Letizia foto  GettyImages jpg
Kate Middleton foto  GettyImages jpg
Mette Marit, Profimedia (3) jpg
Amelia, Kitty, Eliza (S  D) jpg
Regina Letizia sporty chic  profimedia 0877258936 jpg
Pauline Ducruet si Printesa Stephanie de Monaco  Instagram jpg
Regele Charles și a reluat îndatoririle regale, GettyImages (3) jpg
Printesa Kako a Japoniei in Grecia  profimedia 0877057103 jpg
Kate Middleton și Prințul William (4) jpg
Harry și Meghan în Nigeria, GettyImages (6) jpg
Prințul Hussein al Iordaniei și Prințesa Rajwa jpg
Maria Teresa Turrion Borrallo, bona Cambridge (7) jpg
Prințesa Charlene și Albert de Monaco Facebook2 jpg
Kate Middleton (20) jpg
FotoJet Sussex jpg