Schimbări la Curtea norvegiană, după nunta Prințesei Martha Louise și scandalul Marius Borg

5 septembrie, 2024

Gata cu destrăbălarea! Regele Harald decide cine din familia reprezintă sau nu Coroana.

Regele Harald, Regina Sonja, Printul Haakon, Printesa Mette Marit, Printul Sverre Magnus si Printesa Ingrid Alexandra la nunta din Norvegia Printesa Martha Louise cu Durek Verret   profimedia 0903435870 jpg

După nunta spectaculoasă dintre Martha Louise a Norvegiei și șamanul Durek Verrett, Casa Regală Nordică a făcut unele schimbări care îi afectează pe toți membrii săi. Regele Harald a clarificat care membri familiei sale sunt membri ai Familiei Regale, cu funcții reprezentative, și care nu sunt. O demarcație care până acum nu fusese făcută oficial.

Până marți, site-ul instituțional a enumerat două categorii: Palatul Regal și Familia Regală. Prima categorie îi includea pe Regele Harald și pe Regina Sonja, pe Prințul Haakon, Prințesa Mette-Marit și Prințesa Ingrid. A doua categorie îi includea pe Prințul Sverre Magnus, Marius Borg, fiul necăsătorit al Prințesei Mette-Marit, Prințesa Martha Louise și Prințesa Astrid, sora monarhului.

Familia Regală anunțase deja că Durek Verrett nu va fi un membru activ al Familiei Regale. În plus, Prințesa Martha Louise nu mai este Alteță Regală și nu mai lucrează pentru Coroană de doi ani, pentru a se concentra pe activitățile sale de afaceri. Ceea ce a fost actualizat pe site-ul regal este căsătoria prințesei și a șamanului.

Surpriza a venit atunci când Marius Borg nu mai apare nicăieri pe site-ul oficial, o mișcare care urmează arestării fiului Prințesei Mette-Marit la 4 august în Oslo, după ce poliția a primit un apel că o femeie a fost agresată fizic și psihologic. El însuși a recunoscut acuzațiile care i se aduc și a declarat că este tulburat mintal. Marius Borg nu apare ca fiu al Prințesei Mette-Marit în secțiunea dedicată mamei sale și Prințului Haakon. Nici Maud Angelica, Leah Isadora și Emma Tallulah, cele trei fiice pe care Martha Louise a Norvegiei le-a avut cu Ari Behn, nu au titlul de Alteță Regală, deși apar într-un loc dedicat Marthei Louise.

Cum arată acum „schema oficială” a Casei Regale norvegiene?

În prezent, Casa Regală norvegiană este formată din Regele Harald și Regina Sonia, Prinții Haakon și Mette-Marit și Prințesa Ingrid, a doua în ordinea succesiunii la tron. În secțiunea „Alți membri ai Casei Regale” se precizează că „pe lângă membrii Casei Regale, mai dețin titluri regale, Prințul Sverre Magnus, Prințesa Martha Louise și Prințesa Astrid”.

Prin aceste modificări, Coroana norvegiană a dorit să clarifice faptul că nici Marius Borg, nici soțul Prințesei Martha Louise, nici cele trei fiice ale lor nu au roluri oficiale. „Modificările aduse site-ului au fost făcute pentru a clarifica cine reprezintă Casa Regală, precum și cine sunt ceilalți membri ai Familiei Regale. Acest lucru este în conformitate cu definițiile actuale ale Casei Regale și ale membrilor săi”, a declarat directorul de comunicare al Palatului, pentru radiodifuzorul public norvegian NRK.

Acest lucru înseamnă că Prințul Sverre Magnus, fratele Prințesei Ingrid și fiul unui viitor rege, nu va avea o viață legată de Coroană. Până în prezent, fiul cel mic al Prinților Haakon și Mette-Marit a fost văzut la evenimente de familie, cum ar fi confirmarea sa sau majoratul, o aniversare care a fost sărbătorită mai discret decât cea a surorii sale datorită statutului acesteia. El a participat, de asemenea, la unele evenimente oficiale, cum ar fi Ziua Națională a Norvegiei sau nunta mătușii sale din fiordul Geiranger, unde a surprins prin oficializarea relației sale cu prietena sa, Amalie Giaever Macleod.

FOTO: Casa Regală norvegiană, Getty Images, Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Prințul William și Prințul George jpg
Kate Middleton, Prințul William, Profimedia (2) jpg
Prințul Harry, Meghan Markle  foto   GettyImages jpg
fratele lui Kate Middleton, James Middleton, si sotia sa, Alizee Thevenet   FOTO Instagram jpg
Charlene și Albert de Monaco Facebook jpg
Meghan Markle  GettyImages jpg
Regele Charles al III lea cu rugbistele din Noua Zeelanda   GettyImages 2170662093 jpg
FotoJet William și mătușa jpg
Regina Letizia a Spaniei Foto Profimedia (6) jpg
Prințul Willia Foto Profimedia jpg
Prințesa Diana  foto   Profimedia jpg
Prințul Carl Philip și Prințesa Sofia, Profimedia (4) jpg
Printul Sverre Magnus al Norvegiei   Casa Regala norvegiana jpg
FotoJet Eugenie și Bea jpg
Kate Middleton Prințul George și Prințul Louis profimedia 0906155051 jpg
Printesa Stephanie de Monaco, Daniel Ducruet si fiica lor, Pauline Ducruet   Profimedia, Instagram jpg
Regina Mary și Regele Frederik Facebook2 jpg
Kate Middleton, Prințul William  foto   Profimedia jpg