Se caută un nou bucătar la Buckingham pentru meniul vegan al Regelui. Cum sună anunţul?
Casa Regală caută să angajeze un nou "Premier Sous Chef" care să ajute la pregătirea meselor vegane pentru rege, precum și pentru personalul și oaspeții de la banchetele de stat organizate de monarh.
La o săptămână după ce fostul bucătar al Reginei Elisabeta a II-a, Graham Newbould, care a servit Familia Regală doi ani la Palatul Buckingham și șase ani la Palatul Kensington, a murit subit la doar 66 de ani, Palatul Buckingham anunţă că scoate la concurs un post de "Premier Sous Chef", adică de ajutor de bucătar-şef, care să pregătească mese vegane pentru rege. De ce vegane? Ei bine, pentru că Charles al III-lea urmează această dietă o zi pe săptămână, când evită să mănânce carne, pește și lactate din motive de mediu.
Totodată, noul suveran optează pentru opțiuni vegetariene în două zile din săptămână. Într-un interviu acordat celor de la BBC în 2021, Regele Charles al III-lea spunea că "De ani de zile nu am mâncat carne și pește în două zile pe săptămână. Și nu mănânc produse lactate într-o zi pe săptămână. Dacă mai mulți ar face asta, s-ar reduce mult din presiunea asupra mediului." Să mai spunem şi că micul dejun e format din fructe şi seminţe, iar peste prânz sare mai mereu.
Cel care va ocupa postul trebuie să ştie că mâncarea preparată de el nu va fi savurată doar de monarh, ci și de personal și de invitați la marile banchete de stat la care participă monarhul.
Cum sună anunţul?
În anunțul de angajare se menționează: "Acest loc de muncă este cu adevărat fără egal. În calitate de Premier Sous Chef, veți ajuta la conducerea unei echipe de profesioniști talentați în bucătăriile regale. Sprijinindu-l pe bucătarul-șef, veți supraveghea operațiunile de zi cu zi și, fie că este vorba de prânzurile personalului sau de un mare banchet de stat, vă veți asigura că fiecare masă este livrată la cele mai înalte standarde."
În continuare, aflăm şi cât de mare este staff-ul care deserveşte Familia Regală: "Alăturându-vă unei echipe de treizeci de persoane și operând din șase reședințe diferite, domeniul de aplicare și varietatea pe care le oferă acest rol este de neegalat."
Ce presupune munca de bucătar la Palat? "Veți dezvolta și pregăti meniuri diverse și veți procura cele mai bune ingrediente de sezon, precum și veți ajuta la gestionarea stocurilor și la coordonarea rotațiilor personalului. Îi vei motiva și inspira pe cei din jurul tău, monitorizând performanța și dezvoltarea unei echipe extrem de competente, precum și recrutând și formând noi membri."
Pe lângă abilitățile impresionante de mânuire a cuțitelor și cunoștințele în materie de plante, noul angajat va avea nevoie de abilități de gestionare a oamenilor pentru a organiza bucătăria. "Cu o bună cunoaștere a bucătăriei clasice și a industriei alimentare în general, sunteți expert în planificarea și dezvoltarea meniurilor pentru o gamă largă de ocazii, inclusiv pentru mese fine și catering de volum."
FOTO: Profimedia