Se caută un nou bucătar la Buckingham pentru meniul vegan al Regelui. Cum sună anunţul?

21 martie, 2023

Casa Regală caută să angajeze un nou "Premier Sous Chef" care să ajute la pregătirea meselor vegane pentru rege, precum și pentru personalul și oaspeții de la banchetele de stat organizate de monarh.

Regele Charles vrea un nou bucatar pentru meniu vegan   profimedia 0758139311 jpg

La o săptămână după ce fostul bucătar al Reginei Elisabeta a II-a, Graham Newbould, care a servit Familia Regală doi ani la Palatul Buckingham și șase ani la Palatul Kensington, a murit subit la doar 66 de ani, Palatul Buckingham anunţă că scoate la concurs un post de "Premier Sous Chef", adică de ajutor de bucătar-şef, care să pregătească mese vegane pentru rege. De ce vegane? Ei bine, pentru că Charles al III-lea urmează această dietă o zi pe săptămână, când evită să mănânce carne, pește și lactate din motive de mediu.

Totodată, noul suveran optează pentru opțiuni vegetariene în două zile din săptămână. Într-un interviu acordat celor de la BBC în 2021, Regele Charles al III-lea spunea că "De ani de zile nu am mâncat carne și pește în două zile pe săptămână. Și nu mănânc produse lactate într-o zi pe săptămână. Dacă mai mulți ar face asta, s-ar reduce mult din presiunea asupra mediului." Să mai spunem şi că micul dejun e format din fructe şi seminţe, iar peste prânz sare mai mereu.

Cel care va ocupa postul trebuie să ştie că mâncarea preparată de el nu va fi savurată doar de monarh, ci și de personal și de invitați la marile banchete de stat la care participă monarhul.

Cum sună anunţul?

În anunțul de angajare se menționează: "Acest loc de muncă este cu adevărat fără egal. În calitate de Premier Sous Chef, veți ajuta la conducerea unei echipe de profesioniști talentați în bucătăriile regale. Sprijinindu-l pe bucătarul-șef, veți supraveghea operațiunile de zi cu zi și, fie că este vorba de prânzurile personalului sau de un mare banchet de stat, vă veți asigura că fiecare masă este livrată la cele mai înalte standarde."

În continuare, aflăm şi cât de mare este staff-ul care deserveşte Familia Regală: "Alăturându-vă unei echipe de treizeci de persoane și operând din șase reședințe diferite, domeniul de aplicare și varietatea pe care le oferă acest rol este de neegalat."

Ce presupune munca de bucătar la Palat? "Veți dezvolta și pregăti meniuri diverse și veți procura cele mai bune ingrediente de sezon, precum și veți ajuta la gestionarea stocurilor și la coordonarea rotațiilor personalului. Îi vei motiva și inspira pe cei din jurul tău, monitorizând performanța și dezvoltarea unei echipe extrem de competente, precum și recrutând și formând noi membri."

Pe lângă abilitățile impresionante de mânuire a cuțitelor și cunoștințele în materie de plante, noul angajat va avea nevoie de abilități de gestionare a oamenilor pentru a organiza bucătăria. "Cu o bună cunoaștere a bucătăriei clasice și a industriei alimentare în general, sunteți expert în planificarea și dezvoltarea meniurilor pentru o gamă largă de ocazii, inclusiv pentru mese fine și catering de volum."

FOTO: Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Majestatea Sa Margareta și Principele Radu în vizită la comunitățile dunărene   FOTO Daniel Angelescu, Casa Majestății Sale (5) jpeg
Printesa Beatrice   GettyImages 1251110853 jpg
Prințul Archie și Prințesa Lilibet jpg
Samuel Chatto, nepotul Prințesei Margret, s a apucat de olărit   Instagram 7 (4) jpg
Regina Letizia Regele Felipe profimedia 0867585293 jpg
Sophie, Ducesa de Edinburgh, Profimedia (1) jpg
Prințul Christian al Danemarcei Foto Instagram Casa Regală Daneză (2) jpg
Prințul Nikolaos al Greciei și Prințesa Tatiana Foto GettyImages (5) jpg
Kate Middleton, Prințesa Charlotte  foto   Getty jpg
Prințesa Victoria a Suediei profimedia 0867505361 jpg
Kate Middleton și Prințul Louis  foto   GettyImages jpg
Regele Juan Carlos la regata   profimedia 0857530431 jpg
FotoJet Harry și Louis jpg
Prinţesa Haya de Iordaniei si Sarah Ferguson la evenimentul Fundatiei Maiden Factor   Instagram (7) jpg
Prințesa Beatrice și Edoardo Mapelli Mozzi, GettyImages jpg
Harry și William în uniforme, GettyImages jpg
Kate Middleton William Camilla și Charles foto GettyImages 1343663306 jpg
Prințul Louis Foto Profimedia (1) jpg