Semnificația ascunsă a inelului de logodnă purtat de Kate Middleton! La ce preț e estimată bijuteria

17 noiembrie, 2023

S-au împlinit 13 ani de când Prințul William și Kate Middleton și-au anunțat logodna!

inel Kate Middleton (2) jpg

Logodna lui Kate Middleton cu Prințul William a fost anunțată în urmă cu exact 13 ani, pe 16 noiembrie 2010. La vremea respectivă, cei doi se întâlneau de aproximativ opt ani și au fost în mod repetat urmăriți de speculații cu privire la faptul că William era pe cale să o ceară în căsătorie.

Cum a decurs cererea în căsătorie

Prințul William a cerut-o în căsătorie pe viitoarea sa soție în timp ce se aflau în vacanță în Kenya, cu inelul de logodnă cu diamante și safire al regretatei sale mame, Prințesa Diana. Diana alesese anterior această bijuterie de la Garrard înainte de logodna sa cu Regele Charles, pe atunci prinț, în 1981.

Chiar și după 40 de ani, inelul pare a fi în continuare unul dintre cele mai ușor de recunoscut inele de logodnă regale din lume. La momentul logodnei dintre Diana și Charles, inelul a costat aproximativ 28.500 de lire sterline. Conform calculatorului de inflație al Băncii Angliei, inelul ar avea acum o valoare estimată de 102.501 lire sterline. Unele rapoarte au sugerat chiar că acesta ar putea valora acum până la suma impresionantă de 390.000 de lire sterline. În afară de acest lucru, prestigiul safirelor folosite par să dețină o semnificație simbolică.

Potrivit lui Justin Daughters of Berganza, „Unele dintre cele mai remarcabile pietre au fost găsite în Ceylon, Burma și Kashmir în secolul al XIV-lea. Safirele din Kashmir, renumite pentru superioritatea culorii și aspectul catifelat, continuă să fie o raritate cu adevărat căutată. Odată se credea că safirele îi protejează pe cei care le poartă de efectele otravei - inclusiv de mușcăturile de șarpe - acum sunt mai frecvent asociate cu sinceritatea, adevărul și fidelitatea."

Logodna cuplului se pare că nu a venit ca un șoc pentru mulți fani regali, dar Kate Middleton a recunoscut acum ceva vreme că a fost un "șoc total" pentru ea. Vorbind despre momentul în care William a cerut-o în căsătorie, Kate Middleton a spus că momentul a fost "foarte romantic", deși a recunoscut că cei doi au vorbit mult despre căsătorie înainte de cerere.

După anunțul logodnei lor, cuplul s-a căsătorit în aprilie anul următor, la Westminster Abbey din Londra. Kate și William, cunoscuți acum ca Prințul și Prințesa de Wales, locuiesc acum în Windsor împreună cu cei trei copii ai lor - Prințul George, în vârstă de 10 ani, Prințesa Charlotte, în vârstă de opt ani, și Prințul Louis, în vârstă de cinci ani.

Foto: Getty Images, ProfimediaRecente pe Ok! Magazine

Meghan Markle, Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
Printesa Leonor  (1) jpg
Kate Middleton in serialul The Crown jpg
Contele Nikolai de Monpezat și familia, Profimedia jpg
Omid Scobie, Profimedia jpg
Meghan, Camilla și Kate la înmormântarea Reginei, 2022, GettyImages 1425178231 jpg
Kate Middleton nu a purtat robă de ceremonie în Scoția (3) jpg
Harry şi Meghan FOTO Profimedia
Regina Elisabeta si Regele Charles jpg
Printul William oportunist jpg
Regina Camilla și Meghan Markle în 2018, Getty (1) jpg
Prima Doamna a Vietnamului si Imparateasa Masako a Japoniei   profimedia 0824859826 jpg
Regina Maxima si Brigitte Macron la expozitia Iris van Herpen din Paris   profimedia 0825038263 jpg
Harry, Meghan, Sussex, Foto Profimedia jpg
Meghan si Harry au ramas fara Frogmore Cottage jpg
Kate Middleton și Prințul William, apariție în Wales, pe 3 octombrie (5) jpg
Charles, Eugenie, Beatrice și Regina, Getty jpg
Prințul Albert Naomi și Claudia GettyImages 535827198 jpg