Și ei s-au reîntors la școală! Suma exorbitantă plătită pentru George, Charlotte și Louis

6 septembrie, 2024

Miercuri, pe 4 septembrie, micii prinți de Wales au început și ei noul an școlar în Berkshire, la Lambrook School. Copiii lui Kate și William se află pentru a treia oară la această prestigioasă instituție.

Și ei au început școala! FOTO: Getty Images
Și ei au început școala! FOTO: Getty Images

Gata cu meciurile de fotbal, concertele Taylor Swift sau plimbările pe plajă! Clopoțelul a sunat și micuții galezi se reîntorc la vechea lor rutină. Prințul George (11), Prințul Louis și Prințesa Charlotte (9) s-au întors deja la Școala Lambrook pe 4 septembrie. Școala publică din Berkshire, situată la 15 minute de casa lor, Adelaide Cottage de lângă Castelul Windsor, îi primește pe copiii Prințului William și ai soției sale, Prințesa Kate de doi ani, primul lor an școlar începând chiar la nefericita dată a decesului Reginei Elisabeta a II-a, la 8 septembrie 2022.

Începutul noului an școlar ar putea fi mai dificil decât de obicei pentru George, Charlotte și Louis, a căror mamă, Kate, este încă bolnavă. Fiind încă tratată pentru cancer, Prințesa de Wales este poate mai puțin implicată decât în alți ani în această întoarcere la școală, Prințul William obișnuindu-se să-i ducă pe copii la cursuri de la începutul convalescenței soției sale. Dar, potrivit presei britanice, întoarcerea la școală ar putea fi și o ocazie pentru Kate de a se odihni puțin.

„Cred că, la fel ca toate mamele, Catherine va simți un amestec de emoții cu privire la sfârșitul vacanței. Să trebuiască să distreze trei copii, zi de zi, ca să nu mai vorbim de zilele în care efectele secundare ale tratamentului ei își pun amprenta, nu trebuie să fi fost ușor în ultimele câteva săptămâni”, spune comentatorul regal Jennie Bond pentru revista OK! UK. „Acum se revine la rutină: uniforme, ghiozdane, teme și dus-întors la școală. Catherine se va putea odihni liniștită fără să se simtă vinovată că nu a profitat de copii și, de asemenea, se va putea concentra asupra muncii sale din spatele scenei și asupra proiectelor care îi sunt aproape de inimă”, a adăugat ea.

Școala publică Lambrook primește elevi de la vârsta de 3 ani până la 13 ani. Prin urmare, Prințul George mai are doi ani de școlarizare înainte de a fi separat de fratele și sora sa. Va călca viitorul rege pe urmele tatălui său William și ale unchiului său Harry la Eton? Sau pe cele ale mamei sale la Marlborough College? Nimic nu a fost încă decis pentru cel mai mare dintre cei trei copii, care se bucură în continuare de parcul de 21 de hectare de la Lambrook.

Prințesa Charlotte e poate cea mai sârguincioasă și își iubește școala. Joacă rugby, fotbal și netball, toate sporturi de echipă. Acest lucru nu este deloc surprinzător pentru fiica lui Kate și William, care este foarte populară la Lambrook. „Charlotte este atât de amabilă și sociabilă, îcât ceilalți copii o adoră. Este bună cu cei mici și foarte populară”, a declarat o sursă pentru „Hello!” la începutul acestui an.

În ceea ce îl privește pe Louis, în vârstă de 6 ani, el intră la școala primară. Cel mai agitat copil din familia din Țara Galilor își va pune cu siguranță energia în temele pentru acasă... Sau în activitățile sportive și artistice oferite de Lambrook School, al cărui scop este de a da elevilor „aripi pentru a zbura”, asigurându-se că devin „tineri încrezători, deschiși la minte, inteligenți și creativi”.

Cât costă să-ți dai copilul la Lambrook School?

Cricket, fotbal, golf și rugby, cu fiecare teren propriu în incintă. Există chiar și o piscină de 25 de metri, precum și un studio de dans și o sală de teatru. Toate acestea se adaugă predării tradiționale a limbii engleze, franceze, matematicii, istoriei și geografiei. Chiar și sâmbăta dimineața! Educația are un preț, iar acest preț ar putea crește în următoarele luni! Noul prim-ministru britanic, Keir Starmer, și-a făcut, printre altele, campanie anunțând o taxă suplimentară de 20% pe taxele școlare publice.

Până acum, costul unui an la Lambrook School a fost de 24.714 lire sterline (29.367 de euro) atât pentru Prințul George, cât și pentru Prințesa Charlotte, și de 15.498 de lire sterline (18.416 euro) pentru Prințul Louis. Un total de 64.926 de lire sterline (aproximativ 77.150 de euro) pentru cei trei copii. Cu faimoasa taxă de 20%, costul unui an de școală ar ajunge la 77.911 lire sterline (aproximativ 92.580 de euro) pentru cuplul regal la începutul anului școlar următor. Se așteaptă Kate și William ca și notele micilor prinți să crească cu 20%? De negociat!

FOTO: Getty Images, Profimedia, Casa Regală



Recente pe Ok! Magazine

Kate și William în 2022 la Royal Charity Polo Cup, Profimedia (3) jpg
Majestatea Sa Margareta vs Nicolae al Romaniei 3 (1) jpg
Sarah Ferguson   Instagram 01 jpg
Printesa Leonor la Scoala Navala de Marina   Profimedia, Instagram jpg
Charlene Monaco Facebook jpg
Prințul Harry și Meghan Markle Foto Getty Images jpg
Regele Jigme Khesar, Gyalsey Jigme Namgyel, Jigme Ugyen Wangchuck, Printesa Sonam si Regina Jetsun Pema     Casa Regala din Bhutan 3 jpg
Harry și Meghan înainte de ziua Prințului 1, Instagram jpg
Prințul Harry, Meghan Markle  foto   GettyImages jpg
Prințul Harry Foto Royal Family jpg
Meghan Markle reguli încălcate (2) jpg
Printesa Anne   Profimedia jpg
Nicolae și Alina ai României colaj Facebook jpg
Prințul William și Prințul George jpg
Kate Middleton, Prințul William, Profimedia (2) jpg
Prințul Harry, Meghan Markle  foto   GettyImages jpg
fratele lui Kate Middleton, James Middleton, si sotia sa, Alizee Thevenet   FOTO Instagram jpg
Charlene și Albert de Monaco Facebook jpg