Și regii poartă tricouri! Regina Rania și soțul său, apariție aniversară foarte casual

1 februarie, 2024

Dublă aniversare în regatul hașemit: Regele Abdullah al II-lea al Iordaniei și mezinul său, sărbătoriți în aceeași zi.

Și monarhii au momentele lor casual. FOTO: Instagram
Și monarhii au momentele lor casual. FOTO: Instagram

Familia Regală iordaniană a avut un dublu motiv de sărbătoare și două torturi aniversare, cu multe lumânări de suflat pentru doi dintre cei mai importanți membri ai săi. Pe de o parte, Regele Abdullah al II-lea a împlinit vârsta de 62 de ani, în timp ce fiul său cel mic, Prințul Hashem, a ajuns la vârsta de 19 ani. Respectând importanța capului familiei, deocamdată conturile oficiale online ale Familiei Regale au dedicat doar felicitări monarhului, în special pe cel al soției sale, Regina Rania. „Fiecare zi alături de tine este o binecuvântare! La mulți ani, Majestate!", a scris suverana pe contul său de Instagram pentru cei zece milioane de urmăritori ai săi.

Alături de text, o fotografie în care apar amândoi zâmbind și îmbrăcați în haine "casual", departe de ținutele de gală cu care ne-au obișnuit și în care i-am văzut mai ales în 2023, grație celor două nunți regale. Dar chiar și acel tricou este unul de marcă, semnat Massimo Dutti, un tricou alb basic, departe de haute couture-ul pe care îl poartă la marile ocazii.

O imagine care se potrivește cu ceea ce a confirmat în mai multe interviuri: îi place adesea să se îmbrace discret, ascunzându-și identitatea, și să iasă pe străzile țării sale pentru a observa, a discuta și a lua pulsul poporului său.

Comentariile la fotografie nu au întârziat să adauge urări de bine pentru monarhul hașemit, alternând cu numeroase mesaje care îi cer Reginei Rania să continue să își ridice vocea în numele celor afectați de conflictul din Gaza, așa cum a făcut-o în ultimele luni.

Nu au lipsit felicitările pentru Regele Abdullah al II-lea nici pe contul oficial de Instagram al Familiei Regale iordaniene, nici pe cel al prințului moștenitor. Născut la Amman la 30 ianuarie 1962, Regele Iordaniei este fiul cel mare al regretatului Rege Hussein și al Prințesei Muna (care a fost de câteva ori și în vizită în România, ca invitată a Casei Regale române). El a urcat pe tronul țării sale în 1999, după ce a fost educat la diferite școli din Anglia și Statele Unite și a urmat, ca și prinții Harry și William, Academia Militară Regală de la Sandhurst (Marea Britanie) în anii 1980.

Regele Abdullah s-a căsătorit cu Rania la 10 iunie 1993 și au patru copii: prinții Hussein, Iman, Salma și Hashem. Descendent direct al profetului Mahomed din a 41-a generație, popularitatea sa este enormă în țara sa, în timp ce rămâne cel mai longeviv lider arab în funcție. Imaginea sa publică o proiectează pe cea a unui rege care a modernizat economia țării sale, a încurajat transparența comerțului, a legiferat împotriva corupției și a ținut la distanță Statul Islamic. Printre cele mai curioase anecdote povestite despre el se numără faptul că, fiind un fan înfocat al seriei "Star Trek", a cerut să fie distribuit ca figurant... și a obținut acest lucru.

Celălalt aniversat regal

Prințul Hashem a sărbătorește și el cea de-a 19-a aniversare. Cel mai tânăr membru al Familiei Regale din Iordania face parte din generația de tineri regali care au devenit majori anul trecut și care o include pe Prințesa Eleanor, Sverre Magnus din Norvegia, Prințesa Alexia din Olanda, Prințul Christian din Danemarca, Prințul Emmanuel din Belgia și Leah Isadora Behn, fiica Prințesei Marta Luisa din Norvegia.

Micul prinț a jucat, de asemenea, un rol important la nunta Prințului Hussein cu Rajwa: el a fost însărcinat să o conducă pe arhitecta saudită spre altar pentru a-și întâlni viitorul soț.



Recente pe Ok! Magazine

Thomas Kingston si Lady Gabriella Windsor, alaturi de Regele Charles la Ascot 2023   profimedia 0785167256 jpg
Regina Camilla Foto Getty Images (5) jpg
Prințul Harry și Meghan Markle, Prințul William și Kate Middleton  foto   Getty jpg
Margareta a României cu Principele Radu foto Facebook jpg
Regele Charles și Regina Camilla portret oficial 2 png
Prințul Harry și Meghan Markle la recepția de nuntă din 2018, Getty (4) jpg
Prințesa Charlene și Albert de Monaco Facebook jpg
Roast Charles PNG
FotoJet Amelia jpg
Regele Charles și Regina Camilla la Catedrala St Paul Londra Foto Getty Images (4) jpg
Regel Frederik și Prințesa Ingrid Foto Instagram jpg
printesa alexandra luxemburg s a casatorit religios (6) jpg
FotoJet Regalii în Norvegia jpg
Margareta Custodele Coroanei Facebook jpg
Kate și William la BAFTA, Getty Images (2) jpg
Harry și Meghan în turneul nigerian, GettyImages (5) jpg
Zara Tindall la Royal Ascot, Profimedia (1) jpg
Regina Letizia profimedia 0872891821 jpg