Și Regina Sofia a avut preferații ei. Cine i-a cucerit inima, în afară de Juan Carlos?

11 octombrie, 2024

De-a lungul anilor, au existat mai multe nume care au fost legate de Regina Sofia la nivel sentimental - zvonuri, speculații și aventuri amoroase cu VIP-uri, politicieni și chiar regi.

Regele Juan Carlos si Regina Sofia   GettyImages 1477196927 jpg

Lista femeilor care au trecut prin viața Regelui Juan Carlos este una lungă. Dar și Regina Sofia putea să aleagă, poate, un soț mai fidel, din lista de pretendenți cu stare și cu titluri care au curtat-o.

Alfonso Díez, văduvul Cayetanei de Alba

O perioadă de timp, s-a speculat foarte mult cu privire la prietenia Reginei Sofia cu Alfonso Díez. Văduvul Cayetanei de Alba a fost văzut cu aceasta în mai multe rânduri, iar atitudinea lor a fost, în orice moment, foarte apropiată și complice. Sofia împărțea cu larghețe zâmbete și gesturi afectuoase cu înaltul funcționar. Speculațiile au apărut rapid. Însă, „de când s-a publicat că Doña Sofía a avut o relație cu văduvul Cayetanei, Ducesa de Alba, nu au mai existat avansuri. Alfonso Díez ține să explice că nu are nimic de-a face cu scurgerea de informații și că aceste sentimente pure de prietenie continuă să se cuibărească în inima sa”, a scris comentatoarea regală Pilar Eyre în rubrica sa pentru „Lecturas”.

Díez s-a grăbit să afirme că nu a existat nimic mai mult decât prietenie și complicitate. „Regina a rămas la Liria pentru o perioadă foarte scurtă. Ea a mers cu un grup de oameni care, conștient sau inconștient, i-au oferit un paravan. Însă privirea lui Alfonso când regina a plecat a fost un adevărat poem: tristă și înfrântă”, nota Eyre.

Jurnalistul Juan José Benítez, prieten și confident

Pasiunea Reginei Sofia pentru SF și paranormal este bine cunoscută. Emerita dovedește o mare curiozitate, în multe privințe, și nu a ezitat să se intereseze de viața de dincolo. Sofía însăși obișnuia să organizeze întâlniri la Zarzuela unde experții veneau să discute cele mai recente evoluții și își obliga familia să petreacă ore întregi în aer liber pentru a urmări OZN-urile. Un lucru de care Rgele Juan Carlos râdea întotdeauna.

În această privință, regina a cultivat o mare prietenie cu jurnalistul Juan José Benítez. Expert în acest domeniu, cuvântul lui J. J. Benítez avea o mare greutate în convingerile reginei. O prietenie care s-a consolidat în timp, iar Jaime Peñafiel a afirmat chiar că jurnalistul s-ar fi îndrăgostit de Regină. Dar ea? „A devenit foarte prietenoasă cu Juan José Benítez, care i-a vorbit despre OZN-uri și corpuri astrale, era foarte interesată de aceste subiecte, spunea că tatăl ei fusese un inițiat”, a mai dezvăluit Pilar Eyre „Cred că Juan José s-a îndrăgostit puțin de ea, chiar i-a compus un sonet pe care ni l-a citit noaptea în hotel. Era foarte frumos. Regina și popularul scriitor de science fiction de mai târziu au vizitat împreună ruinele Nazca și au avut lungi discuții”.

Federico Mayor Zaragoza, fost director general al UNESCO

Politician, biochimist, profesor, Mayor Zaragoza a fost deputat și ministru al educației timp de doi ani. Deși cea mai importantă funcție a sa a fost întotdeauna cea de director general al UNESCO. Jurnalistul Jaime Peñafiel, printre alții, l-a indicat ca fiind unul dintre cei care și-au pierdut capul din cauza Reginei Sofia. Jurnalista Pilar Urbano, de asemenea o cunoscătoare a figurii reginei emerite, a scris că politicianul o privea pe Sofía „cu multă strălucire în ochi, cu multe laude și știu că între ei exista armonie”.

S-au întâlnit în numeroase ocazii, au avut interese comune și regina Sofía a prezidat numeroase evenimente în care Federico Mayor Zaragoza a fost protagonistul. Numele său a fost pe lista scurtă pentru a deveni șef al Casei Regale, dar regele Juan Carlos nu i-a dat undă verde. Relația cu soția sa era prea bună pentru a-l avea în Zarzuela la orice oră? Acum știm că emeritul era mulțumit că Sofía „nu mergea cu alții” în timp ce el avea o relație cu Bárbara Rey.

Harald al Norvegiei, marea iubire a Reginei Sofia

Deși, fără îndoială, dacă a existat o mare iubire în viața reginei, aceasta a fost Harald al Norvegiei. Desigur, la acea vreme, ea nu îl cunoscuse încă pe Juan Carlos al Spaniei și nici actualul Rege al Norvegiei nu își cunoscuse viitoarea soție, pe Sonja. Cei doi au avut o aventură care i-a marcat pe viață. Regina era îndrăgostită: „Știu că exista mult interes pentru căsătorie. Au fost provocate întâlniri, s-au făcut speculații”, a recunoscut ea mai târziu. Ar fi fost una dintre marile căsătorii ale regalității europene. Dar soarta avea alte planuri.

Versiunile oficiale sugerează că tatăl lui Harald al Norvegiei nu a fost de acord cu zestrea pe care Paul al Greciei a aprobat-o pentru fiica sa. Familia greacă, cu Frederica în frunte, avea o viziune comercială cum nu s-a mai văzut niciodată. În Norvegia părea puțin, deși adevărul era că între timp, Harald o cunoscuse deja pe Sonia, viitoarea sa soție. Dragostea îi bătuse la ușă, și nu cu Sofia a Greciei.

Povestea este deja cunoscută. Regina Federica l-a văzut pe Juan Carlos drept cel mai potrivit partener pentru fiica ei. El se despărțise de pretendenta sa anterioară și era singur, iar Regina Federica a făcut tot ce a putut pentru a-i aduce împreună și pentru ca dragostea să se întâmple. Nu a fost o poveste de dragoste, desigur - și cu atât mai mult având în vedere cum au decurs lucrurile de atunci - dar a fost o potrivire perfectă. Sofia și Juan Carlos s-au înțeles bine și au format o familie. Lucrurile au mers prost după aceea...

Și nu au fost singurele nume...

De-a lungul anilor au existat și alte nume care au sunat ca „noi iluzii” ale Reginei Sofia. Este cazul lui Carlos Ferrer Salat, fostul președinte al Comitetului Olimpic Spaniol, al laureatului Premiului Nobel Muhammad Yunus și al cantautorului Georges Moustaki, pe care regina emerită îl aprecia în special și a participat în mod regulat la concertele sale.

Nume care au făcut parte din viața personală sau profesională a reginei, dar despre care nu s-a confirmat niciodată mai nimic. Îndrăgostiri, iubiri, interese, da, dar nimic mai mult.

FOTO: Getty Images, Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Regele Charles și Regina Camilla portret oficial 2 png
sarah ferguson jpg
Regina mary și Regele Frederick Foto Profimedia jpg
Kate Middleton  GettyImages jpg
Ducele și Ducesa de Edinburgh în Malta, Profimedia (1) jpg
Bulandra (1) jpg
Prințesa Beatrice la petrecerea  Chiltern Firehouse , Profimedia (3) jpg
Împărăteasa Michiko   profimedia 0863486538 jpg
Melania și Donald Trump, Regele Charles, Regina Camilla, Profimedia (2) jpg
Prințesa Ingrid Alexandra în armată, Instagram (2) jpg
Prințesa Diana, Prințul Charles, Camilla Parker Bowles  foto   Profimedia jpg
Printesa Mette Marit la 51 de ani si Printul Haakon   Casa Regala norvegiana (1) jpg
Alina Maria a României și Nicolae foto personale 4 jpg
Printul George, Printul William, Printul Louis, Printesa Kate, Printesa Charlotte la Trooping the Colour 2024   profimedia 0881836480 jpg
Regina Mary și Regele Frederik Foto Profimedia (8) jpg
Regele Charles si Regina Camilla in Guernsey   Casa Regala (9) jpg
Kate și Elisabeta, Profimedia (2) jpg
Principesa Sofia in Tara Motilor in Apuseni   FOTO Casa Majestății Sale (4) jpg