Și reginele pot fi cool! Poate că Matilde e esența eleganței, dar știe să joace și biliard

22 octombrie, 2024

Noua generație de regine ține pasul cu tineretul și se implică în activitățile relevante pentru ei, chiar dacă asta înseamnă să mai coboare de pe soclul lor pretențios.

Regina Matilde știe să joace și biliard   FOTO Casa Regală belgiană (9) jpg

Proaspăt revenită de la Paris, unde ea și soțul ei, Regele Philippe al Belgiei, au fost într-o vizită de stat, fiind primiți cu toată pompa și etalând ținute dintre cele mai elegante, Regina Matilde și-a reluat agenda obișnuită, luând parte la evenimente sociale, potrivit cauzelor pe care le reprezintă. E-adevărat că asta înseamnă tot o etalare a eleganței și o bifare a unor obligații regale, însă Regina Matilde reușește, prin firescul său, să aducă bucurie oriunde merge.

Adoptând o ținută de un albastru regal senzațional, cu pantalon larg, bluză cu imprimeu floral cu o ușoară transparență și o capă neagră din cașmir, suverana belgiană a mers în Hasselt să viziteze un centru de tineret în care funcționează un cămin stimulant pentru adolescenții cu autism. Cum, în ultimii trei ani, Fundația Regina Matilde a susținut financiar și mentorat destul de multe proiecte ale tinerilor prin apelul ISEE|IDEA|IDO, suverana a vrut să afle de la fondatorii centrului și de la câțiva membri ce necesități au și cum pot atrage mai mulți tineri să se implice în acțiuni de voluntariat.

Dar dincolo de discuțiile foarte aplicate, soția Regelui Philippe a vrut ca tinerii care frecventează acest cămin să înțeleagă că nu au fost uitați și că monarhia nu este un concept abstract, ci că Familia Regală chiar este interesată de problemele lor și se implică activ în integrarea lor în societate.

Și, ca să se facă și mai bine înțeleasă de cei diagnosticați cu autism, Regina Matilde a recurs la joc, punând mâna pe tacul de biliard și intrând alături de ei în distracția lor favorită de după-amiază. Ce-i drept, de la înălțimea rangului său și a faptului că este o doamnă atât de distinsă și de elegantă, n-o bănuiam să știe să țină atât de bine tacul și să se integreze într-un grup de adolescenți.

De fapt, Matilde și-a arătat mult din fața sa umană și din calitățile sale de mamă în această nouă vizită a sa, renunțând la protocolul rigid și apropiindu-se de cei tineri. Încă o calitate pentru care ne place această regină nordică.

FOTO: Casa Regală belgiană



Recente pe Ok! Magazine

Nepoți Regele Mihai și fiicele sale profimedia 0221961055 jpg
Regalele nordice la Berlin colaj jpg
Regina Letizia, Regele Regele Juan Carlos, Regele Felipe si Regina Sofia   GettyImages 72150834 jpg
Prințesa Muna al Hussein a Iordaniei in Romania cu Majestatea Sa Margareta la Palatul Elisabeta   Daniel Angelescu, Casa Majestății Sale (4) jpeg
Printul William fără Kate Middleton in Singapore jpg
Lidia Thorpe Foto Getty Images jpg
Regina Camilla și Regele Charles foto Getty images jpg
Prințesa Sofia a Suediei colaj jpg
Caroline și Albert de Monaco foto Facebook jpg
Regele Jigme Khesar al Bhutanului a vizitat cu familia Australia   Casa Regală din Bhutan jpg
Nicolae al României Alina și Eliabeta Karina profimedia 0703687052 jpg
Prințul William și Prințul Harry Foto Profimedia jpg
Imparateasa Michiko si Imparatul Akihito   Profimedia jpg
Regele Charles Regina Camilla Regina Elisabeta Foto Facebook Profimedia jpg
Prințul Haakon, Prințesa Mette Marit, Marius Borg, Prințul Sverre, Prințesa Ingrid   Heijo Junge, Casa Regală norvegiană jpg
Raine Spencer, mama vitregă a Prințesei Diana   Profimedia jpg
Kate Middleton și Prințul William Foto Instagram jpg
Kate Middleton Foto Getty Images jpg