Sophie, Ducesa de Edinburgh, departe de Marea Britanie! E într-o vizită oficială importantă

1 decembrie, 2023

Ducesa Sophie, care e Ducesă de Edinburgh, se află într-o vizită în Columbia, acolo unde a participat ieri la un eveniment care a evidențiat situația dificilă a femeilor prinse în războaie.

Ducesa Sophie (9) jpg

Sophie, ducesă de Edinburgh, sprijină femeile care au fost victime ale violenței în timpul conflictelor în Columbia. 

Ea se află într-un turneu de trei zile în țara din America Centrală, acolo unde și-a petrecut o mare parte din ziua de miercuri subliniind situația dificilă a femeilor care au fost victime ale abuzurilor în timpul războaielor și conflictelor. Ea s-a întâlnit, de asemenea, cu supraviețuitori ai conflictului care a durat zeci de ani și care s-a încheiat în 2016 cu un acord de pace.

Ducesa Sophie, în vârstă de 59 de ani, a organizat o întâlnire cu supraviețuitori ai violenței sexuale pentru a le asculta mărturiile, experiențele și rolurile în procesele de pace. Întâlnirea are loc înainte ca țara să prezideze Alianța internațională privind PSVI în 2024. Conflictul de 52 de ani din Columbia, care s-a încheiat după patru ani de negocieri, a avut un efect disproporționat asupra femeilor și fetelor, multe dintre ele fiind supraviețuitoare ale violenței. 

Ducesa Sophie de Edinburgh a început evenimentul ascultând despre ceea ce palatul numește "progresul și provocările" acordului de pace care a pus capăt conflictului dintre combatanții Forțelor Armate Revoluționare din Columbia (FARC) și guvern. Vizitând ferma de cafea Trópicos Fruits of Hope (Trópicos Frutos de Esperanza), Sophie a văzut cum această fermă ajută peste 130 de foști combatanți să se reintegreze. De asemenea, i s-a vorbit despre rolul femeilor ca promotori ai păcii. Ea a văzut semințele fermei și a vizitat, de asemenea, banca de semințe a Centrului de Cercetare pentru Agricultură Tropicală (CIAT). 

Ea a vizitat, de asemenea, laboratorul de analiză moleculară al Institutului Humboldt, pentru a vedea cum este folosită tehnologia britanică de secvențiere a ADN-ului pentru a ajuta la urmărirea produselor expediate în cadrul comerțului ilegal cu animale sălbatice.

În prima sa zi, în capitala Bogota, Ducesa Sophie s-a întâlnit cu vicepreședintele Columbiei, Francia Márquez, care este primul vicepreședinte afro-columbian, precum și ministrul egalității și echității și un celebru activist de mediu. Apoi s-a îndreptat spre Centrul pentru pace și reconciliere (Centro de Memoria, Paz y Reconciliación), unde s-a alăturat unor femei care au fost implicate în conflictul armat, unele dintre ele fiind supraviețuitoare ale violenței sexuale.

Centrul a fost înființat în 2008 și a fost vizitat de cumnatul ei, Regele Charles, pe vremea când era Prinț de Wales, în 2014. Acolo, ea a văzut o expoziție de lucrări de artă. 

Foto: Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Printesa Amalia a Olandei   Casa Regala olandeza jpg
Charlotte Casiraghi si Dimitri Rassam la Cannes (1) jpg
Prințul William și Prințul Harry Foto Profimedia jpg
Kate și William în 2022 la Royal Charity Polo Cup, Profimedia (3) jpg
Majestatea Sa Margareta vs Nicolae al Romaniei 3 (1) jpg
Sarah Ferguson   Instagram 01 jpg
Printesa Leonor la Scoala Navala de Marina   Profimedia, Instagram jpg
Charlene Monaco Facebook jpg
Prințul Harry și Meghan Markle Foto Getty Images jpg
Regele Jigme Khesar, Gyalsey Jigme Namgyel, Jigme Ugyen Wangchuck, Printesa Sonam si Regina Jetsun Pema     Casa Regala din Bhutan 3 jpg
Harry și Meghan înainte de ziua Prințului 1, Instagram jpg
Prințul Harry, Meghan Markle  foto   GettyImages jpg
Prințul Harry Foto Royal Family jpg
Meghan Markle reguli încălcate (2) jpg
Printesa Anne   Profimedia jpg
Nicolae și Alina ai României colaj Facebook jpg
Prințul William și Prințul George jpg
Kate Middleton, Prințul William, Profimedia (2) jpg