Soția Prințului Edward, "sosia" Prințesei Diana: ea trebuia s-o înlocuiască pe Lady Di în familia regală

11 mai, 2023

Astăzi, Ducesa de Edinburgh este una dintre cele mai respectabile doamne de la casa regală britanică, mâna dreaptă a regelui și bună amică cu Prinții de Wales.

sophie și diana jpg

Mai mult, despre Sophie s-a spus c-a fost nora preferată a Reginei Elisabeta a II-a și asta deoarece soția Prințului Edward nu i-a dat acesteia niciodată motiv de supărare, comportamentul ei public fiind ireproșabil.

Probabil așa a fost dintotdeauna, iar apariția lui Sophie în familia regală, undeva la începutul anilor 90, a făcut-o pe Prințesa Diana s-o privească ca pe o posibilă rivală. Poate și pentru că pe atunci nou-venita Sophie îi semăna mult și fizic, ambele femei fiind blonde și fidele iconicei tunsori bob.

Din păcate, fanii regali n-au avut șansa să le vadă pe cele două cumnate regale împreună la evenimente oficiale, căci Prințul Charles și Prințesa Diana și-au anunțat despărțirea în 1992, iar cea din urmă a murit în 1997 - cu doar doi ani înainte de nunta Prințului Edward cu Sophie Rhys-Jones.

Dacă Lady Di le-a dat bătăi de cap regalilor, Ducesa de Edinburgh, pe de altă parte, a fost mereu percepută ca o prezență sigură în cadrul monarhiei și a rămas la fel și astăzi, la mai bine de 20 de ani de la nunta ei cu Edward.

Cu toate acestea, atunci când a apărut la palat, britanica de rând a fost privită ca o eventuală înlocuitoare a Prințesei Diana în prima linie regală.

Cu puțin timp înainte de nunta lui Edward cu Sophie, jurnalista Emma Cook scria că mulți erau „dornici să creeze o comparație între Sophie și Diana”.

„Dincolo de tenul lor trandafiriu și costumele lor elegante, există, însă, puține asemănări între cele două. Dacă Diana a fost Regina Inimilor, atunci Sophie este Prințesa Prezentării: echilibrată și fără a lăsa nimic la voia întâmplării”, a continuat s-o descrie jurnalista britanică.

Sophie avea 33 de ani când a fost anunțată logodna ei cu Prințul Edward, spre deosebire de Diana, care avea doar 19 ani atunci când a fost împinsă pe scena mondială. Sophie lucra, de asemenea, pe post de consultant de PR la propria ei companie, ceea ce înseamnă că avea o carieră de succes înainte de a-și dedica viața îndatoririlor regale. La acea vreme, Sophie era și „cel mai de rând om” care a intrat, prin căsătorie, în familia regală, în timp ce Diana provenea dintr-un mediu aristocratic.

Printul William, Printesa Kate, Ducesa de Edinburgh Sophie Wessex si Printul Edward   profimedia 0774751746 jpg

Astăzi, Sophie a fost invitată să umple vidul lăsat de plecarea Prințului Harry și a lui Meghan Markle din familia regală, dar soția lui Edward a respins această sugestie și pare să fie mulțumită cu profilul ei mai degrabă discret, ca-ntotdeauna.

Foto: Profimedia, Getty Images



Recente pe Ok! Magazine

Principele Nicolae al Romaniei repatriat   Casa Majestatii Sale jpg
Prințul Harry  foto   Gettyimages jpg
Letizia, Felipe, Leonor și Sofia foto profimedia 0815164168 jpg
Regina Camilla foto GettyImages jpg
Regina Camilla, Joia Mare, Profimedia (2) jpg
Regele Charles, mesaj de Paște, Profimedia jpg
Charles și William, Getty (2) jpg
Meghan Markle și Prințul Harry 1 jpg
Hugh Grosvenor si Printul William   Getty Images jpg
Meghan Markle  foto   GettyImages, Instagram jpg
Prințul Harry, Meghan Markle  foto   GettyImages jpg
Kate Middleton vaccin colaj jpg
Regele Felipe, Regina Letizia și Leonor, de Ziua Spaniei foto GettyImages 1731552999 jpg
Regina Camilla foto Getty Images (2) jpg
Prințul Archie și Prințesa Lilibet jpg
Regele Charles în audiențe, Profimedia jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
FotoJetEugenie și Beatrice jpg