Soțul Reginei Danemarcei suferă de demență!

Vești proaste din partea Casei Regale din Danemarca. Prințul Henrik, soțul Reginei Margareta a II-a (77), a fost diagnosticat cu demență.

Regina Margareta și soțul său, Prințul Henrik

Palatul regal danez a confirmat ceea ce mulți bănuiau despre Prințul Henrik, soțul Reginei  Margareta a II-a. Potrivit unui comunicat oficial, Prințul Henrik (83) suferă de demență, boală care i-a afectat comportamentul și judecata. “După un lung proces de diagnosticare și o serie de examinări care au avut loc de-a lungul verii, o echipă de specialiști a concluzionat că Alteța Sa Regală Printul Henrik suferă de demență”, a se arată scris în respectivul comunicat de presă.

Mai mult de atât, specialiștii au stabilit că nivelul bolii este unul avansat, neexistând un tratament posibil în cazul lui: ”Extinderea tulburării cognitive este mai gravă decât se credea”. Așadar, cei din jur sunt pregătiți ca starea Majestății Sale să se agraveze și să fie nevoie de o asistență medicală permanentă.

Casa Regală Daneză a precizat și că aparițiile publice ale acestuia vor fi limitate, respectând dorința Reginei Margareta și a familiei regale. În acest fel, Prințul Henrik va avea parte de liniștea și pacea atât de necesare în cazul unui bolnav de demență.

Sunt căsătoriți de 50 de ani

Luna trecută, Prințul Henrik a stârnit controverse declarând că nu vrea să fie înmormântat lângă soția sa, Regina Margareta, căci nu a fost văzut niciodată la nivelul ei. ”Nu m-am căsătorit cu Regina ca să fiu îngropat în Roskilde (locul de veci al monarhilor danezi). Soția mea a decis să fie Regină, iar eu mă bucur pentru ea. Dar ca ființă ea ar fi trebuit să știe că atunci când un bărbat și o femeie se căsătoresc devin egali”, a declara el într-un interviu pentru o publicație daneză.

Urmașii lor. Prințul Henric și soția sa, Prințesa Mary, alături de cei patru copii ai lor.

Prințul Henrik s-a retras din viața publică în 2016, renunțând astfel la titlul de Prinț Consort. El și Regina Margareta s-au căsătorit în 1967 și au împreună doi copii, pe Prințul Frederic al Danemarcei și pe Prințul Joachim al Danemarcei.

foto: Getty Images

Loading...


INAPOI LA PRIMA PAGINA