Știai că și Serbia are o familie regală? Iată-l pe prințul moștenitor în vacanță în Grecia

30 august, 2023

În urmă cu cinci ani, Serbia asista la prima nuntă princiară, după foarte mulți ani. Acum Prințul Filip, alături de soția sa, Danica, își caută strămoșii în Grecia.

Printul Filip al Serbiei si sotia sa, Danica   Instagram, pagina oficiala jpg

În 2017, băteau clopote de nuntă pentru Filip, fiul cel mic al prinţului moştenitor al Serbiei, Alexandru Karadjordjevic, care se căsătorea la Belgrad cu Danica Marinkovic, fiica unui renumit pictor sârb, la rândul ei artist plastic.

Filip Karadjordjevic, fiul Mariei da Gloria de Orleans-Braganza, de care Alexandru Karadjordjevic a divorţat în 1983, are un frate geamăn, Alexandru, şi un frate mai mare, Petar, în vârstă de 37 de ani. Tatăl lor, Alexandru Karadjordjevic, s-a născut în exil la Londra, în 1945, unde familia Karadjordjevic s-a refugiat după înfrângerea armatei iugoslave de Germania nazistă. Alexandru Karadjordjevic a revenit în Serbia şi locuieşte în castelul din Belgrad al familiei sale începând din 2001, după o decizie a autorităţile sârbe. 

Printul Filip al Serbiei si sotia sa, Danica   Instagram, pagina oficiala (4) jpg

În vara aceasta, Prințul Filip al Serbiei și soția sa, Danica - însărcinată a doua oară! - au fost văzuți în Grecia, unde prințul moștenitor al Serbiei se afla în pelerinaj pe urmele strămoșilor săi. De altfel, el a făcut o primă oprire la Athos, pentru a marca cea de-a 825-a aniversare a mănăstirii Hilandar, unde se află una dintre cele douăzeci de comunități ortodoxe de pe Muntele Athos din Grecia.

După trei zile petrecute de Prințul Filip în reculegere la Mănăstirea Hilandar de pe Muntele Athos, familia princiară sârbă a profitat de prezența în regiune pentru a-și oferi câteva zile de vacanță într-un resort familial.

„Ne-am bucurat de confortul hotelului situat lângă granița Muntelui Athos și poziționat convenabil lângă portul unde navele se îmbarcă spre Muntele Athos, dar și de natura care înconjoară hotelul. În mijlocul liniștii senine a regiunii Athos, unde cele mai semnificative mănăstiri ortodoxe stau ca gardieni ai istoriei și tradiției noastre, am găsit consolare și conexiune”, și-au descris șederea Filip și Danica într-o postare pe Instagram, alături de câteva fotografii.

Fiul lor, Stefan, care are cinci ani, i-a însoțit în această călătorie și este nerăbdător să-și cunoască frățiorul, care se va naște în această toamnă.

Foto: Svetozar Angelov / Svetozar, Instagram



Recente pe Ok! Magazine

Regina Maxima a Țărilor de Jos, Profimedia (8) jpg
Margareta a României la Kogalniceanu foto Facebook 2 jpg
Ducii de Sussex  foto   Profimedia jpg
Regele Charles și Regina Camilla portret oficial 2 png
Prințul Harry și Meghan Markle la recepția de nuntă din 2018, Getty (3) jpg
printul william si amanta rose hanbury jpg
Regele Felipe si Regina Letizia Foto Instagram  jpg
Regele Charles Foto profimedia jpg
Prințesa Charlotte colaj  jpg
Prințul Charles  sursa foto   GettyImages jpg
Charles Harry și Meghan GettyImages 1129882164 jpg
Charles, William și Harry jpg
Alina Maria si Nicolae al Romaniei, nasi de botez pentru Marija a Serbiei, fiica Printul Filip si Printesa Danica   Instagram (2) jpg
Kate Middleton jpg
Prințul Archie și Prințesa Lilibet jpg
Prințul Harry și Meghan Markle  foto   Profimedia jpg
Prințesa Carina Sayn Wittgenstein Berleburg și prințul Gustaf zu Sayn Wittgenstein Berleburg, Profimedia (1) jpg
Regina Mary și Regele Frederik, plimbare prin Oslo, Profimedia (2) jpg