Strănepoții Majestății Sale, Regina Elisabeta: cum s-a schimbat grădinița de la Buckingham?

15 iulie, 2022

I-ați văzut și admirat în echipă completă la începutul lunii iunie, când regatul britanic a sărbătorit-o pe Elisabeta a II-a și cei 70 de ani de domnie ai ei. Doamnelor și domnilor, faceți cunoștință cu viitorul monarhiei britanice!

Kate 03 insta jpg

Când a trecut timpul și când s-a transformat bebelușul George cel plin de energie în băiatul acela înalt și serios? Și când a devenit Prințesa Charlotte (7) această domnișoară autoritară cu frații ei, chiar și cu George cel care va împlini 9 ani pe 22 iulie? Și, cel mai important, de unde-a răsărit acest jovial Prinț Louis, mezinul de patru ani al Ducilor de Cambridge care-a eclipsat tot ce s-a întâmplat la Jubileul de Platină cu mutrișoarele lui simpatice? 

Dacă frații lui mai mari, Charlotte și George, au fost mult mai serioși la Jubileu, Prințul Louis i-a dat de furcă mamei Kate Middleton, care a încercat în toate felurile posibile să-și domolească energicul fiu. Louis a dansat, a ridicat mâinile în aer, s-a urcat în picioare pe scaun, a râs și a făcut ce face orice băiețel de vârsta lui, spre amuzamentul, dar și disperarea Ducesei de Cambridge. La un moment dat, fotografii l-au surprins pe băiețel strâmbându-se la Kate, o imagine care-a făcut înconjurul internetului și care-a fost analizată de mame, specialiști în parenting și chiar și psihologi. Este Kate o mamă depășită de situație, este mezinul ei excesiv de răsfățat, sunt Ducii de Cambridge prea permisivi cu copiii lor?

profimedia 0697374705 jpg

Un utilizator de Twitter care a încărcat un clip video cu Louis într-un schimb combativ cu mama sa, a comentat în felul următor purtarea piciului: „În ce situație facem trecerea de la «wow, ce comportament tipic de copil mic» la «wow, nu aveți deloc control asupra copiilor voștri»?”. Alții au fost mult mai îngăduitori cu Kate Middleton, pledând pentru o mai bună înțelegere a felului în care o mamă poate să își controleze copilul în vârstă de patru ani în fața presei din întreaga lume. Poate că încercăm, totuși, să citim prea mult în comportamentul unui copil mic, plictisit doar că trebuie să facă frumos la astfel de festivități scorțoase, în loc să se joace în grădina de acasă.

Pe lângă exuberanța unui prinț care nu-i recunoștea autoritatea lui Kate Middleton, mulți au remarcat și personalitatea puternică a Prințesei Charlotte, care l-a pus la punct pe năbădăiosul ei frate mai ceva decât Ducesa de Cambridge. Siguranța de sine de care a dat dovadă în public prințesa de doar șapte ani le amintește multora de însăși Regina Elisabeta, care, iată, nu seamănă doar fizic cu strănepoata sa. Cât despre primul născut al Ducilor de Cambridge, ei bine, George începe să se poarte așa cum se așteaptă de la un viitor rege, iar acest lucru i-a făcut pe mulți să se întrebe dacă acest băiețel este fericit cu rolul și destinul său. Cât despre copii regali “obraznici”, acest lucru nu-i deloc nou sub soare la Palatul Buckingham, un exemplu în acest fel fiind chiar Prințul William, care-a împlinit 40 de ani pe 21 iunie.

„În copilărie, William a fost un motiv de îngrijorare pentru regină, când a dat semne de obrăznicie. Regina s-a plâns soțului ei că nepotul lor a scăpat de sub control și că are nevoie de o dădacă mai strictă. Până la vârsta de patru ani, William avea obiceiul neatrăgător de a țipa la dădaca sa, Barbara Barnes, pe care-o amenința în acest fel: «Nimeni nu-mi spune ce să fac! Când voi fi rege, te voi pedepsi»”, spune autoarea Tina Brown în cartea The Palace Papers. Acum înțelegem mai bine pe cine moștenește micuțul Louis...

lilibet mica jpg

Dacă copiii Ducilor de Cambridge ne-au delectat în fel și chip la Jubileu, pe ai lui Meghan Markle și ai Prințului Harry nu i-am văzut mai deloc, dacă ne referim la Archie, în vârstă de trei ani, sau în doar câteva poze oferite presei de către duci, în cazul mezinei Lilibet. În timpul Jubileului, pe 4 iunie, Ducii de Sussex au organizat la Windsor o petrecere de ziua de naștere a fiicei lor, Lilibet, Meghan sperând astfel că se va împăca cu familia lui Harry. „Meghan Markle chiar spera să se împace cu Kate Middleton folosind copiii în încercarea de a reuni întreaga familie. Din păcate, n-a fost să fie. Întreaga lor vizită în Anglia a fost cel puțin ciudată. Puținii angajați regali care au interacționat cu Harry și Meghan au spus c-a fost ca și cum ai întâlni o persoană complet diferită. Meghan a fost neobișnuit de supusă și timidă", a declarat expertul regal Neil Sean pe canalul său de YouTube.

La petrecerea organizată de Harry și Meghan la reședința lor din Anglia, Frogmore Cottage, au răspuns pozitiv invitației Zara și Mike Tindall, însoțiți de cei trei copii ai lor, și Prințesa Eugenie și Jack Brooksbank, alături de fiul lor. Din păcate, din toată această animozitate dintre frații William și Harry au foarte mult de suferit copiii lor, unii care nu se cunosc și nu se joacă împreună, așa cum fac toți verișorii regali, strănepoții Majestății Sale.

„Ar fi fost frumos să-i fi văzut pe George, Charlotte și Louis jucându-se cu verii lor regali, Archie și Lilibet. Sunt sigură că Reginei Elisabeta i-ar fi plăcut să vadă asta”, susține o altă expertă regală, Jennie Bond. Și nu e vorba doar de cei trei veri primari, ci și de cei secundari, căci suverana Angliei are nu mai puțin de 12 strănepoți. Lilibet și Archie sunt separați și de Savannah și Isla Phillips, fiicele lui Peter Phillips, Mia, Lena și Lucas Tindall, copiii Zarei și ai lui Mike Tindall, de August Brooksbank, fiul Prințesei Eugenie, și de Sienna Mapelli Mozzi, ultima venită în familia regală, fiica Prințesei Beatrice. Atâția potențiali parteneri de șotii, cu care puteau să se alerge pe gazonul verde de pe atâtea domenii regale…

profimedia 0684101994 jpg

Familiaritatea acetor veri regali a fost observată mai bine ca oricând la festivitățile prilejuite de Jubileul de Platină, acolo unde toți acești copii s-au amuzat și hârjonit sub ochii atenți ai publicului curios. Pe lângă deja vedeta Louis, foarte haioase au fost și surorile Mia (8) și Lena Tindall (3), năbădăioasele fiice ale Zarei Tindall, care au avut mai mereu ceva de împărțit (și nu doar dulciuri) în tribunele concertului organizat în weekendul Jubileului. Tot acolo a ieșit în evidență și cea mai mare strănepoată a Elisabetei, Savannah Phillips, în vârstă de 11 ani, o puștoaică foarte veselă care pare-a fi apropiată de toți verii săi mai mici, în special de Prințul George și de Mia Tindall. Savannah și Isla (10) sunt fiicele celui mai vârstnic nepot al reginei, Peter Phillips, în vârstă de 44 de ani.

profimedia 0673865406 jpg

Iar acest Peter mai puțin monden este fiul cel mare al Prinţesei Anne şi le are pe cele două fete din mariajul cu fosta lui soţie, Autumn Phillips, cu care acesta a fost căsătorit timp de 12 ani până în 2021. Cele două surori blondine s-au făcut remarcate și la comemorarea Prinţului Philip, din luna aprilie, atunci când au sosit de mână cu tatăl lor la catedrala Westminster Abbey, două prezențe foarte cochete și solare. Chiar dacă Isla şi Savannah sunt cele mai mari dintre cei 12 strănepoţi ai Reginei Elisabeta, fetele nu poartă titluri de prinţese din cauza faptului că sunt prea departe pe linia de succesiune la tron. Suntem siguri că asta înseamnă mai puțină presiune pe umerii fetelor și mai multă libertate de a se purta ca orice alt copil.

profimedia 0697157187 jpg

Același lucru se întâmplă și în cazul verișorului lor în vârstă de un an, August Brooksbank, fiul Prințesei Eugenie și-al soțului ei, Jack, pe care cei doi soți l-au scos în lume tot cu ocazia Jubileului de Platină. Că au sau nu titluri de prinți, că sunt mai aproape sau mai departe în succesiunea la coroana britanică, cert este că vorbim de niște copii care și-ar dori mai puține îndatoriri regale și mai multă copilărie normală, fără fotografi care să-i pozeze constant și fără un public care să-i analizeze cu o lupă metaforică.

Niște copii care cresc sub ochii noștri și de la care o străbunică de 96 de ani așteaptă să ducă mai departe acel ceva pentru care și ea și-a sacrificat copilăria: datoria regală.

Foto: Profimedia, Getty Images



Recente pe Ok! Magazine

Regele Frederik și Regina Mary ai Danemarcei Foto Profimedia (9) jpg
Kate Middleton și sora ei, Pippa Middleton  foto   Profimedia jpg
Majestatea Sa Margareta de Florii 2024   FOTO Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale jpeg
Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
Prințul William la meci, Profimedia jpg
king charles jpeg
Meghan Markle și Harry OK Mag (4) jpg
Prințesa Rajwa a Iordaniei Foto Profimedia jpg
Principele Nicolae jpg
Prințesa Charlotte a împlinit 9 ani foto Instagram
 Prinţesa Catharina-Amalia a Ţărilor de Jos (© RVD - Gemmy Woud-Binnendijk / Royal House of the Netherlands)
Prințesa Estelle și Prințesa Victoria a Suediei profimedia 0869167968 jpg
Regele Frederik și Regina Mary, portret de gală PNG
Regina Anne Marie și Regina Margrethe a II a alături de Printesa Benedikte a Danemarcei la 80 de ani   Casa Regală daneză (2) jpg
Prințesa Charlotte colaj  jpg
Ducesa Sophie de Edinburgh, Profimedia (3) jpg
Kate și Beatrice, Profimedia (2) jpg
Prințul Frederik și Prințesa Mary, Foto Profimedia jpg