Strategia inteligentă pe care a folosit-o Regele Charles pentru a o proteja pe Kate, care e în spital

24 ianuarie, 2024

Regele Charles și Prințesa Kate Middleton au făcut amândoi anunțuri despre starea lor de sănătate săptămâna trecută, dar cel al regelui a fost mai detaliat și dintr-un motiv foarte bun.

Kate, William, Charles și Camilla sobri, în negru jpg

Momentul în care Regele Charles a făcut declarația referitoare la operația de prostată planificată ar putea trimite cu gândul la faptul că el încerca să o protejeze pe Prințesa Kate Middleton în timp ce aceasta se recupera după o intervenție chirurgicală la abdomen, a declarat un expert.

Palatul Kensington a publicat miercurea trecută o declarație în care se spunea că prințesa de Wales se recuperează în spital în urma unei intervenții planificate și că va petrece până la două săptămâni în spital înainte de a se întoarce acasă la Windsor.

Natura afecțiunii sale nu a fost precizată, Palatul spunând doar că este necanceroasă, iar ea nu este așteptată să revină la îndatoririle regale până de Paște. După mai puțin de două ore, o declarație despre starea de sănătate a regelui a fost, de asemenea, publicată online, dezvăluind mai explicit că acesta va fi supus unei intervenții chirurgicale pentru o mărire de prostată.

Regele Charles a a fost mai deschis în ceea ce privește afecțiunea sa pentru a crește gradul de conștientizare și pentru a încuraja bărbații să își verifice simptomele, însă ar putea exista un alt motiv în spatele momentului anunțului și al francheții sale.

Este neobișnuit ca familia regală să fie atât de sinceră cu privire la afecțiunile lor medicale, istoricul regal Dr. Tessa Dunlop descriind anunțul despre prostata sa mărită ca fiind "fără precedent și, de asemenea, inteligent".

Ea a declarat pentru The Mirror: "Palatul Buckingham nu se ocupă de spontaneitate; publicarea unei declarații care conține chestiuni private despre sănătatea regelui imediat după ce s-a aflat de operația majoră abdominală a Prințesei de Wales a fost deliberată. Momentul ales a deviat atenția de la operația majoră a nurorii sale, la fel, detaliul privat referitor la prostata sa a dat publicului altceva la care să se gândească."

Ea a adăugat: "Dar, dincolo de această strategie evidentă, cred că a mai fost ceva în joc. Împărtășind un amănunt din viața personală, declarația lui Charles a servit la sublinierea absenței oricărui detaliu real privind starea lui Kate.

Regele protector ar fi putut la fel de bine să spună: "Poftim, ia niște informații despre mine, dar stați departe de nora mea".

"Declarațiile sunt un exemplu puternic de PR bine coordonat. Aici era o Familie Regală modernă, în serviciul public, dar cu limite foarte clare."

Se știu puține lucruri despre starea lui Kate, în afară de faptul că intervenția chirurgicală a fost un succes și că în prezent este internată la Clinica londoneză din Marylebone, unde Prințul William a fost deja să o viziteze. Rămâne de văzut ce se va întâmpla zilele acestea. 

Foto: Getty Images, Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Prințul Charles  sursa foto   GettyImages jpg
Charles Harry și Meghan GettyImages 1129882164 jpg
Charles, William și Harry jpg
Alina Maria si Nicolae al Romaniei, nasi de botez pentru Marija a Serbiei, fiica Printul Filip si Printesa Danica   Instagram (2) jpg
Kate Middleton jpg
Prințul Archie și Prințesa Lilibet jpg
Prințul Harry și Meghan Markle  foto   Profimedia jpg
Prințesa Carina Sayn Wittgenstein Berleburg și prințul Gustaf zu Sayn Wittgenstein Berleburg, Profimedia (1) jpg
Regina Mary și Regele Frederik, plimbare prin Oslo, Profimedia (2) jpg
Thomas Kingston si Lady Gabriella Windsor, alaturi de Regele Charles la Ascot 2023   profimedia 0785167256 jpg
Regina Camilla Foto Getty Images (5) jpg
Prințul Harry și Meghan Markle, Prințul William și Kate Middleton  foto   Getty jpg
Margareta a României cu Principele Radu foto Facebook jpg
Regele Charles și Regina Camilla portret oficial 2 png
Prințul Harry și Meghan Markle la recepția de nuntă din 2018, Getty (4) jpg
Prințesa Charlene și Albert de Monaco Facebook jpg
Roast Charles PNG
FotoJet Amelia jpg