Suma fabuloasă cu care au fost vândute trei dintre rochiile Prințesei Diana

12 septembrie, 2023

Trei dintre rochiile Prințesei Diana au fost vândute vineri la licitație pentru aproximativ 1,62 milioane de dolari în total.

Rochiile Prințesei Diana (3) jpg

Hainele prețioase purtate de Prințesa Diana, care a fost Prințesă de Wales, înainte de moartea sa prematură, la vârsta de 36 de ani, în urma unui accident de mașină la Paris, în 1997, s-au numărat printre cele 1.400 de obiecte scoase la licitație la Julien's Auctions și Turner Classic Movies Presents "Legends: Hollywood and Royalty", care a avut loc de miercuri până vineri în Beverly Hills și online, scrie People.

Cele trei haine vândute au fost o rochie din mătase roșie Bruce Oldfield și două modele create de Catherine Walker: o rochie fără bretele din catifea neagră și crep de mătase albă și o rochie elegantă, în două culori, verde cu negru.

Purtată de Prințesa Diana la premiera filmului „Hot Shots!” cu Charlie Sheen în rol principal, în noiembrie 1991, rochia cu mâneci scurte și volănașe creată de Bruce Oldfield a fost vândută pentru suma de 571.500 de dolari, când inițial fusese estimată la 200.000 de dolari, potrivit Daily Mail.

Rochia creată de Catherine Walker, în două culori, negru și verde, care a fost scoasă la licitație cu un preț minim de achiziție de 100.000 de dolari și care a fost purtată de Prințesa Diana la o cină de gală la Royal York Hotel din Toronto, Canada, în 1991, a fost cumpărat pentru 571.500 de dolari.

Tot Daily Mail notează că rochia neagru cu alb Catherine Walker pe care Prințesa Diana a purtat-o la un eveniment privat a fost vândută pentru suma uriașă de 508.00 de dolari, deși prețul estimat era de 60.000 de dolari.

„Vânzarea noastră record a acestor rochii a depășit toate așteptările", a declarat Martin Nolan, fondatorul și directorul executiv al Julien's Auctions, potrivit Daily Mail.

Potrivit publicației, Ellen Petho, o femeie de afaceri din Ann Arbor, Michigan, care "a condus o afacere de succes în domeniul designului" timp de un deceniu înainte de a muri la vârsta de 82 de ani, în ianuarie 2023, a cumpărat inițial rochiile, împreună cu alte două purtate de Prințesa Diana, la o licitație organizată la casa de licitații Christie's din New York în iunie 1997, cu banii pe care îi economisise pentru a-și cumpăra o casă. Acum, rochiile au ajuns la alți doritori.

Foto: Getty Images, Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Kate Middleton foto Instagram png
Sarah Ferguson si fiicele sale, Printesa Eugenie si Printesa Breatice   Instagram 2 jpg
Majestatea Sa Margareta si Principele Radu, prima aparitie din aceasta toamna la Palatul Elisabeta   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (1) jpeg
Prințul William, Prințul Harry, Kate Middleton, Meghan Markle  sursa   GettyImages jpg
Regina Letizia in rochie denim   GettyImages 2173191896 jpg
Prințesa Beatrice și Sienna colaj jpg
Kate Middleton, Prințul William   GettyImages jpg
Printesa Beatrice, Printesa Eugenie si Printul Andrew in 2019, la nunta lui Harry cu Meghan. FOTO  Getty Images 960049188 jpg
FotoJet Olandezi jpg
Regina Maxima a Olandei Foto Getty Images jpg
Regina Margrethe a Danemarcei   Per Morten Abrahamsen jpeg
scandalul Marius Borg, Printul Haakon, Printesa Mette Marit   Profimedia, Casa Regala norvegiana jpg
Felipe și Letizia și fosta iubită Eva Sannum jpg
Kate Middleton, Profimedia (4) jpg
Meghan Markle, Prințul Harry, Profimedia (2) jpg
Prințul Haakon și Prințesa Mette Marit GettyImages 1252743379 jpg
Printesa Amalia in aceeasi rochie ca Sarah Ferguson   Profimedia, Instagram jpg
Printesa Elisabeta a Belgiei   GettyImages 1869623533 jpg