Sunt iar certați? De ce a lipsit Regina Sofia de la aniversarea fiului său, Regele Felipe?

21 iunie, 2024

Fosta suverană nu a fost prezentă la evenimentele care au marcat a zecea aniversare a proclamării ca monarh a fiului său, Felipe al VI-lea.

Regina Sofia a căzut din nou în dizgrația nurorii sale? FOTO: Profimedia
Regina Sofia a căzut din nou în dizgrația nurorii sale? FOTO: Profimedia

Miercuri, toți ochii au fost ațintiți asupra Familiei Regale spaniole în timpul festivităților care au marcat cea de-a zecea aniversare a proclamării lui Felipe al VI-lea (56) și a Letiziei (51) ca regi. Monarhii și fiicele lor au fost în centrul atenției presei și au fost analizați din cap până în picioare, de la ținutele lor și până la gesturile făcute voluntar sau nu. A existat un detaliu care nu a trecut neobservat de nimeni: absența Reginei Sofia (86).

În mod curios, Regina Mamă nu a participat la niciunul dintre evenimentele programate și nici nu s-a aflat pe agenda ei vreun alt eveniment la care să fi mers singură, legat de această aniversare. O absență care a reaprins încă o dată zvonurile despre apariția unor posibile alte tensiuni între ea și cei doi aflați pe tron.

Abia după ziua cea mare a fiului său, suverana emerită a reapărut pentru a participa la cel mai emoționant eveniment al său, legat de Manolo Barros, fost șef de securitate la Palatul Zarzuela și prieten al său, care a murit după ce a fost diagnosticat cu scleroză laterală amiotrofică - boală pentru care încă nu există un tratament. E vorba despre un întreg congres, cu discuții între cercetători, o recepție la Primăria din Almeria și un spectacol de flamenco oferit de Asociația persoanelor cu dizabilități.

Cert e că Regina Sofia a avut energia și disponibilitatea de-a participa la un asemenea eveniment, ignorând unul de mai mare importanță, cum ar fi aniversarea primului deceniu de domnie al fiului său. Cu siguranță, între ea și Felipe, dar mai ales între ea și Letizia lucrurile nu stau atât de bine precum vor să lase să se vadă la tot mai rarele ieșiri publice avute în comun.

FOTO: ProfimediaRecente pe Ok! Magazine

Printesa Kate la Wimbledon   profimedia 0889805058 jpg
Charles și Camilla, turneu regal în Australia în 2018, GettyImages (1) jpg
Printesa Victoria a Suediei a împlinit 47 de ani, aici cu Printul Daniel, Printesa Estelle si Printul Oscar   Casa Regala suedeza (1) jpg
Margareta și Maria, fiicele Regelui Mihai (1) jpg
Eugenie cu fiul PNG
King Charles III FOTO FB King Charles III jpg
Kate, Charlotte, Pippa, GettyImages jpg
FotoJet Will și George jpg
Regele Felipe cu Infanta Sofia si Printul William cu Printul George au urmarit finala UEFA   Casa Regala spaniola (2) jpg
Ket Middleton la Wimbledon GettyImages 2161386249 jpg
Kate și William, Wales, Getty (5) jpg
Kate Middleton  sursa foto   GettyImages jpg
Masako și Naruhito ai Japoniei la nunta lor GettyImages 50938391 jpg
Kate Middleton cu familia  foto   Profimedia jpg
Printul Jean Christophe Napoleon   Familia Bonaparte, Facebook jpg
William și Kate, Wales, Profimedia jpg
Regele Frederik si Regina Mary ai Danemarcei Foto Profimedia (2) jpg
Regele Jigme Khesar Namgyel Wangchuck si Regina Jetsun Pema ai Bhutanului in Mongolia la manastirea Gandantegchilen cu Jigme Namgyel   Casa Regala bhutaneza 15 jpg