Super inelul Prințeselor de Wales. Kate și Diana au primit același safir seducător și impunător

17 noiembrie, 2022
Inelul de logodnă purtat de Lady Di și Prințesa Kate, Getty (2) jpg

Kate Middleton este prima prințesă de Wales după regretata Diana. Iar acest titlu este unul greu, pe care fosta ducesă de Cambridge îl aștepta și care poate a venit mai devreme decât se gândea.

Inelul de logodnă purtat de Lady Di și Prințesa Kate, Getty (4) jpg

Adeseori comparata cu suava Lady Di, Kate Middleton face cinste moștenirii lăsate de regretata sa soacră. Iar povestea a început demult, chiar de când s-a logodit cu Prințul William.

Căci Kate Middleton a primit inelul de logodnă al Prințesei Diana, o bijuterie spectaculoasă, care este cotată acum drept inelul nr 1 de logodnă, regal.

Când Prințul William a anunțat pe 16 noiembrie 2010 logodna cu iubita sa stabilă, de ani de zile, Kate Middleton, oamenii au observat și un detaliu adorabil: viitoarea Ducesă de Cambridge purta inelul de logodnă al Prințesei Diana.

Inelul de logodnă purtat de Lady Di și Prințesa Kate, Getty (10) jpg

Este o bijuterie spectaculoasă, cu un safir extrem de valoros. Prințul William a mărturisit de la început că i-a dăruit alesei sale inelul de familie atât de valoros atât material, cât și sentimental: ”Este frumos, iar ea oricum nu este aici să se bucure alături de noi.”, a mărturisit Prințul William.

Există un amănunt foarte interesant, pe care mulți nu-l cunosc, legat de acest inel. Inițial, a fost moștenit de Prințul Harry, atunci când mama lor a decedat. Maxwell Stone, de la una dintre cele mai mari bijuterii din UK a dezvăluit PageSix că Prințul Harry i l-a dat bucuros lui William, ca să o ceară pe Kate Middleton.

Și dacă mulți fani regali cunosc bijuteria fiindcă au văzut-o la Kate Middleton, ei bine povestea pietrei superbe datează din iarna anului 1981.

Pe 24 februarie 1981, Lady Diana Spencer și Prințul Charles își anunțau oficial logodna, după ce regalul o curtase șase luni. De când a fost văzută cu acest inel spectaculos, replicile au explodat, toată lumea își dorea un inel ca al Dianei. Potrivit expertului Stone, au fost și multe voci care au contestat alegerea viitoarei prințese, pe motiv că era prea mare, prea evident.

Printul Charles si Printesa Diana (sursa FOTO profimedia)

Diana l-a ales căci a fost cucerită de el la prima vedere și i s-a părut că se asortează cu ochii săi.

Ședința foto cu ea în albastru este deja emblematică. Tânăra viitoare prințesă, plină de speranțe, la brațul Prințului de Wales și cu un inel statement pe deget, care îi valida noul statut.

Safirul remarcabil de 12 carate este înconjurat de 14 diamante, iar inelul a primit acceptul lui Charles ca să facă parte din modelele din care avea să-și aleagă inelul preferat Diana, întrucât i s-a părut că semăna cu broșa Reginei Victoria.

Lady Di a purtat inelul până în ziua în care s-a despărțit de Charles.

Stone a dezvăluit că safirul este spectaculos, de Ceylon, înconjurat de diamante, o piesă de cea mai înaltă calitate, provenit din Sri Lanka.

Expertul bijutier a mai spus: ”Estimez valoarea actuală a inelului la cca 390.000 lire sterline, aproximativ 463.700 dolari, însă peste 10 ani va ajunge la peste jumătate de milion de dolari, grație istoriei, frumuseții și moștenirii neprețuite.”

Foto: GettyRecente pe Ok! Magazine

Prințul Harry și Meghan Markle, Profimedia (1) jpg
harry meghan
kate si william
Meghan Markle, Prințul Harry 4 sursa  Profimedia jpg
familia regala din Monaco
Prințesa de Wales 1 foto  GettyImages jpg
kate si william
Regina Sofia vs amanta Regelui Juan Carlos, Corinna Larsen jpg
Prințesa Kate la Harvard, Getty (6) jpg
harry- meghan
Prințul Harry, Meghan Markle foto  GettyImages jpg
Jow Biden, Prințul William sursa  Profimedia jpg
David Beckham, alaturi de Printul Willam si Printesa Kate la Earshot Prize la Boston  profimedia 0742014789 jpg
meghan- harry
kate- william
Printul Joachim al Danemarcei si Printesa Marie  GettyImages 1237723301 jpg
charles -camilla
regina deschidere