Talent nebănuit! Nepotul Prințesei Margaret are o îndeletnicire neobișnuită la Casa Regală

25 aprilie, 2024

Fiul lui Lady Sarah Chatto a fost surprins în timp ce lucra cu lutul, într-o filmare care a fost distribuită pe rețelele de socializare.

Samuel Chatto, nepotul Prințesei Margret, s a apucat de olărit   Instagram 7 (4) jpg

Samuel Chatto, fiul lui Lady Sarah Chatto și al soțului ei, Daniel Chatto, a surprins pe toată lumea cu pasiunea sa inedită, care denotă nu doar abilități neașteptate, ci și o aplecare artistică sensibilă și total neobișnuită la Casa Regală.

Într-un clip postat pe rețelele de socializare, tânărul în vârstă de 28 de ani poate fi văzut purtând un costum de lucru de culoare bleumarin și un șorț roșu în timp ce modelează atent lutul pe o roată de olărit. Nepotul Prințesei Margaret, sora Reginei Elisabeta, își folosește cu dibăcie mâinile pentru a lucra materialul, urmărind cu atenție cum se transformă și prinde formă. Se crede că videoclipul a fost filmat în Sasama, Japonia, unde olăritul continuă să fie o îndeletnicire actuală, promovată în ultimii ani și ca activitate tradițională propusă turiștilor din alte țări.

Artistul Kazuaki Sakuma a distribuit clipul pe Instagram, scriind: "Tot ce se aude sunt păsările care cântă în acest atelier. Un arbore de ceai pe cale să se transforme într-un fluture blând în fața ochilor mei. Și artiștii din Londra care învârt sunetele'.

Cine e familia Chatto?

Mama lui Samuel Chatto, Lady Sarah Chatto, este singura fiică a Prințesei Margaret și a lui Antony Armstrong-Jones, primul Conte de Snowdon. Fratele ei, David, fost Viconte Linley, a moștenit titlul tatălui lor la moartea acestuia. Atât Lady Sarah, cât și fratele ei s-au bucurat de o relație apropiată cu Regina Elisabeta a II-a, cu Ducele de Edinburgh și cu cei patru copii ai acestora în copilărie. Regina a fost descrisă chiar ca fiind o "mamă surogat" pentru Lady Sarah, după moartea Prințesei Margaret.

Poziția lor marginală în cadrul Familiei Regale le-a conferit lui Lady Sarah și celor doi fii ai ei un nivel de anonimat pe care nu îl au membrii mai în vârstă ai familiei, deși aspectul clasic al băieților i-a făcut vedete în social media. Ori de câte ori Samuel Chatto, sau fratele său Arthur, sunt văzuți la evenimente regale majore, urmează nenumărate tweet-uri și postări adoratoare pe Instagram. Ei s-au numărat printre cei care au participat la funeraliile de stat ale Reginei Elisabeta a II-a, iar recent s-au alăturat altor membri seniori ai Familiei Regale la biserica din Sandringham în ziua de Crăciun. În ultimii ani, i-au fost alături și Prințesei de Wales la slujba ei anuală de colinde.

Arthur și Samuel Chatto, la nunta vărului lor, Prințul Harry, cu Meghan Markle. FOTO: Instagram
Arthur și Samuel Chatto, la nunta vărului lor, Prințul Harry, cu Meghan Markle. FOTO: Instagram

Ambii băieți au urmat cursurile Colegiului Eton, înainte de a merge la Universitatea din Edinburgh pentru a studia istoria artei. Dar, în ciuda traiectoriilor lor similare, frații au interese foarte diferite.

Preocupări neobișnuite pentru un regal

Samuel Chatto seamănă cu mama sa, care este o pictoriță pasionată, și are o latură artistică deosebită - pasiunea sa specială este ceramica. După ce s-a trezit "complet neinspirat de slujba mea de trei luni pe care o aveam pe piața comercială a artei", Sam a luat problema în propriile mâini, iar acum se descrie ca fiind "un artist și creator britanic care lucrează în prezent cu lut pentru a crea ceramică funcțională și sculpturală, arsă în lemn, de la casa și studioul meu din West Sussex".

Iar cariera sa progresează rapid. După ce a terminat un stagiu de ucenicie de șase săptămâni la North Shore Pottery și a străbătut lumea pentru a învăța despre această artă, a avut trei vase într-o expoziție la restaurantul Somerset "At The Chapel". De asemenea, își vinde produsele pe site-ul său.

Samuel Chatto este și profesor de yoga. La sfârșitul anului 2018, a petrecut șase săptămâni în India, unde a absolvit cursurile de 200 de ore de formare a profesorilor de yoga; o experiență pe care a descris-o celor 59 de mii de urmăritori ai săi de pe Instagram ca fiind "incredibil de revelatoare".

Fratele mai mic, Arthur, este mai puțin boem, după ce anterior a îndeplinit un rol tradițional cheie în cadrul Casei Regale. El a fost paj al Reginei Elisabeta a II-a din 2009 până în 2015 - o poziție ceremonială distinsă, care implică participarea la ocazii de stat, în care duce trena rochiei reginei. De obicei, un rol ocupat de fiii adolescenți ai membrilor nobilimii sau ai membrilor Familiei Regale, acești paji apar la evenimente, inclusiv la încoronările britanice și la deschiderea oficială a Parlamentului. După ce a lucrat anterior ca antrenor personal, Arthur s-a înrolat în Marina Regală după ce a părăsit universitatea, îmbrăcându-și uniforma la ceremonia de comemorare a Prințului Philip din martie 2021.

FOTO: Instagram



Recente pe Ok! Magazine

Regele Frederik și Regina Mary ai Danemarcei Foto Profimedia (9) jpg
Kate Middleton și sora ei, Pippa Middleton  foto   Profimedia jpg
Majestatea Sa Margareta de Florii 2024   FOTO Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale jpeg
Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
Prințul William la meci, Profimedia jpg
king charles jpeg
Meghan Markle și Harry OK Mag (4) jpg
Prințesa Rajwa a Iordaniei Foto Profimedia jpg
Principele Nicolae jpg
Prințesa Charlotte a împlinit 9 ani foto Instagram
 Prinţesa Catharina-Amalia a Ţărilor de Jos (© RVD - Gemmy Woud-Binnendijk / Royal House of the Netherlands)
Prințesa Estelle și Prințesa Victoria a Suediei profimedia 0869167968 jpg
Regele Frederik și Regina Mary, portret de gală PNG
Regina Anne Marie și Regina Margrethe a II a alături de Printesa Benedikte a Danemarcei la 80 de ani   Casa Regală daneză (2) jpg
Prințesa Charlotte colaj  jpg
Ducesa Sophie de Edinburgh, Profimedia (3) jpg
Kate și Beatrice, Profimedia (2) jpg
Prințul Frederik și Prințesa Mary, Foto Profimedia jpg